reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

wiecie co a najwazniejsze to mowila polozna ze nie mozna masowac brzucha bo jak to podobno bywa brzuch wtedy twardnieje w tym miejscutzn ze macica sie napina i pobudzamy ja do skurczow i to nie masujemy dziecka tylko bobudzamy macice... a i wiecie jeszcze jaka fajna zabawa jest z maluszkiem???:confused: zgascie swiatlo polozcie sie i jak zacznie kopac to wezcie latarke przuylozcie do brzucha i przesowajcie ja od boku do boku i dziecko bedzie sie przesowalo za swiatlem tak nam powiedzieli... sprobowalam i naprawde tak jest swietna zabawa!! druga zabawa przylozyc do brzucha do jednej czesci brzucha bardzo cieply recznik i dziecko ulozy sie z tej strony...:-D:-D:-D tez fajne...

reklama
Kamilko - to wcześnie zaczęłaś chodzić do szkoły rodzenia chyba... z tego co wyczytałam, to większość kobitek chodzi od 7-8 miesiąca...
Ale moze faktycznie lepiej zaczac juz teraz, bo jest ciaglz problem z brakiem miejsc z tego co slyszalam...:-(

no nas bylo 10 ze mna i jest 5 spotkan i wcale nie jest za wczesnie poprostu teraz sie dobrze czuje i nie jest mi jeszcze tak ciezko chodzic:tak::tak: i wogole dlatego wole isc teraz zeby sie nie meczyc....:tak::tak:

no w sumie sluszne podejscie:-) ja moze jutro podzwonie i dowie sie kiedy przy szpitalu w ktorym chcialabym rodzic jest najblizszy kurs, na ktory sa wolne miejsca. Oby nie po wyznaczonym terminie porodu.;-) i ciekawe czy w tym roku sa organizowane kursy bezplatne, tak jak to bylo w zeszlym...
Kamilko - a z Mężem chodzisz czy sama?

z mezem bo o to prosza dlatego ze sa pewne cwiczenia do wykonania razem i on jest juz potrzebny mamy spotkania wtorek sroda o 16 dwa razy w tyg i jako studenci placimy tylko 150zl bo normalnie u nas placi sie 300zl:baffled: i we wtorki sa spotkania z lekarzem a a w srody najpier cwiczenia a pozniej spotkanie z polozna... naprawde faj nie jest:tak::tak::tak:

No ja tez przyznaje ze juz Kamilka87 wybralas sie do szkoly rodzenia, ale masz racje lepiej bezstresowo teraz niz tymbardziej ze piszesz ze moga byc problemy z miejscami:-( a mozesz napisac gdzie masz ta szkole rodzenia? i ile czasu trwa jedno takie spotkanie? aaaaa!! i czy bylas z mezem?
Lania_W mam nadzieje ze lada moment dostaniemy po kopniaku w sumie jest bardzo mala roznica miedzy naszymi szkrabami :tak: poprostu beda grzeczne ;-)dzieci:-) a to jest pierwsza caza? przepraszam ze pytam bo pewnie juz o sobie pisalas ale zanim znajde:sorry2:...

reklama
moja szkola jest pprzy szpitalu w ktorym chce rodzic...:tak::tak:a mieszkam w kielcach i mam trzy szpitale wiec przy kazdym jest szkola rodzenia.... w sumie spotkania trwaja po 2 godz kazdego dnia tzn wtorek i sroda...moze byc dluzej jak jest duzo pytan albo jest cos bardzo ciekawego i moze sie przedluzac... hehehe:-D pewnie ze bylam z K

Do góry