reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Kwiateczek u nas krew w kale oznaczala zapalenie jelit ale az jej sie lało. W każdym badz razie wizyta u lekarza konieczna

Kamilka jak zauważylaś że z oczkami Adasia coś nie tak? My mamy oboje -

reklama
Kamilka, ja kiedyś też byłam u okulistów dwóch. Pierwszy stwierdził, że okulary konieczne bo jest zez (przy tej przychodni był optyk, gdzie od razu mnie skierowano), drugi stwierdził że nie ma zeza, tylko taka błonka w oku robi to wrażenie. A plusy moja też miała (jak jest teraz nie wiem), ale lekarz powiedział, że wszystkie małe dzieci mają "z urzędu" plusy, a potem się to cofa. Może idź jeszcze do innego okulisty, żeby mieć diagnozę od kogoś innego.

Kwiateczek, i co wyczytałaś? Współczuję, bo wiem, jakie to nerwy :baffled:

Iwonka juz czytalam o tym,zaczelam szperac i znalazlam ale dzieki:tak:
Migotka nie wiem,niby kypy robi normalne choc ostatnio takie suche,w sumie juz od jakiegos czasu takie ma.Odbyt jest normalny dlatego sie nie pokoje,czasem jak mu ciezko bylo to lekko byl zaczerwieniony ale poza tym nic.Od kilku dni ma takie plamki czerwone,myslalam ze to od jedzenia jakiegos ale przy glepbszym mysleniu nic nie jadl takiego.Pytalam G czy mu cos dawal jak ja bylam w pracy ale nie.Dzis polowa kupy byla czerwona z lekkim sluzem.Kurcze jak ja to jutro wytlumacze:baffled:napewno lekarz bedzie pytal o szcegoly wygladu:baffled::sorry:rano pomysle,szkoda ze nie wzielam probki:no:nic,jutro kupie pojemnik,ostatnio nie chce robic kupki do ubikacji tylko na nocnik znowu ale moze to lepiej,przynajmniej wylapalam:sorry:kurcze ciagle cos...
Dziekuje za pomoc.dobranoc,.

Witam.
Nieco mi komp zmula, wiec bez rozpisywania się
kwiateczek- Miku miał takie skrzepy krwi w kupie jak miał alergie na mleko. Miał też śluz. Ta krew była z jelit.
Otarć o których pisała któraś z dziewczyn nie zauważysz. Tak myślę, ze chodzi o pupę w środku.Jak mocno ciśnie kupę to może się podrapać w wewnątrz, nie wiem ja nie medyk-biolog... kiszka stolcowa?! Nie wiem co to :zawstydzona/y:Było się uczyć. Potęgi klucz itp.:nerd: Za późno.

Witam z ranka
Kamilka trzymam mocno kciuki za przekonanie Adasia do szkiełek. Może nie będzie tak źle.
Kwiateczku
u nas ostatnio była straszne zaparcie i jak już się pojawiały "bobki chomika" to były ze śluzem, ale krew w stolcu to raczej wymaga konsultacji z lekarzem.
A ja jutro do pediatry idę. Zapalenie spojówek niby przeszło, ale budzimy sie rano z zaropiałymi oczkami. A w gardle wciąż jakieś ropnie i boli raz z jednej raz z drugiej strony. I prócz nawej trójki jeszcze teściowa do tego doszła. Muszę to sprawdzić, bo w końcu w ciązy jestem i nie mogę niczego bagatelizować.

Kwiateczek daj koniecznie znać co powie lekarz, ja myślę, że to nic poważnego, ale nie jestem pewna, bo nie miałam takiego przypadku...Trzymajcie się!!!

Kamilka z jakiego powodu poszłaś do okulisty?Czy coś podejrzewałaś?Jak to właśnie jest z tymi wizytami, każde dziecko musi przejść wizytę, czy to tylko w poszczególnych przypadkach?Moja dużo ogląda telewizji, nie pozwalam jej, wychodzę z nią na dwór, ale ona i tak sama sobie włączy.Boje się, by nie zniszczyła sobie wzroku...Może powinnam poprosić o skierowanie, ja też mam na +

Witam :-)Sniadanko zjedzone,dziewczyny od rana sie wytańczyły i wyśpiewały,mam ciagle tyle śmiechu jak Klaudia śpiewa piosenke o ogórku:-D:-D:-Dwiem już pisałam kiedyś :-pale codziennie im włączam liste przebojow i mam koncert:-D:-D
Dziś mam zamiar zrobić placki po wegiersku,niby żadna sztuka ale..... macie jakiś sprawdzony przepis? Musze zreknąć do naszej majowkowej ksiązki kucharskiej.

Kamilka ,a ja coś byłam pewna że Adaś już ma okulary:sorry: Może faktycznie zbadajcie mu wzrok u innego lekarza a tam gdzie bedą robic okulary to sprawdza jeszcze raz:tak:

Kwiateczek daj znac jak po wizycie u lekarza.
Hannah dobrze ze idziesz do lekarza :tak::tak:

Wtajcie dziewczyny

My juz na nogach ciezko bylo wstac normalnie maly od rana sam sobie szykuje sniadanie:-D:-D wyciaga parowki i zjada ma to po tatusiu :-) Zaraz cos musze zrobic i chyba zrobie nalesniki z truskawkami:tak::tak: a potem do okulisty w przychodni do optyka i do domu bo juz czuc ze jest bardzo goraco:confused2:

Jesli chodzi o wzrok to od poczatku bylo ciagle z oczkami cos nie tak i od urodzenia oczko mu uciekalo ciagle ropialo :-(i chyba macie racje pojde potwierdzic to badanie bo mam wydruk to moze nawet dzis mi sie uda wkrecic tylko potwierdzic:sorry:

panna migotka - u nas my mamy wady wzroku i oboje astygmatyzm pewnie bym wysmiaala lekarza normalnie ale on moze miec po nas :zawstydzona/y:

Ide po kawe bo mam cisnie takie by tylko chyba oddaychac:eek:

Witam
My juz po wizycie u lekarza.Kazal mi obserwowac przez kilka dni i jak bedzie cos to mam przynies kupe do nich:tak:Jesli bedzie dalej to znowu do pediatry mamy jechac:sorry:dopiero co bylam:sorry:Powiedzial ze poki co nie ma sie co martwic bo nie bylo samej krwi ale mam obserwowac.Nie wiem od kiedy ma dokladnie bo robil kupki do kibelka ale od 3 dni nie hcce i znow na nocnik i moze to dobrze bo bym nie zauwazyla:baffled:Kurcze mam nadzieje ze bedzie dobrze.Tu cos wymusic od razu to tragedia o czym juz wiecie.Dzis rano zrobil troche ale nie bylo chyba.Ostatnio robi kupe na raty tzn rano jak wstaje t jest siku i kilka bobkow:baffled:po poludniu znowu.Czasem mam wrazenie zerobi na sile za kazdym razem jak siku:baffled:

Iwonka moja mam czesto robila placki po wegiersku.Farsz to takie zwykle leczo tylko gesciejsze:tak:pycha:tak:zalezy co bylo w lodowce.Wczoraj nawet rozmawialam na temat packow z kolezanka chyba wyczulas:-D:-D:-D
Kamilka daj znac pozniej co i jak.
Tinka czemu wykasowalas suwaczek:unsure:
Szopek dla mnie to wogole czarna magia ale przy Kondziu to chyba wiem wiele wiecej niz tutejsi lekarze:rofl2:
Hanah do lekarza musisz isc,koniecznie.Daj znac pozniej.

reklama
dzień dobry...
przepraszam, ze tak z doskoku i tutaj, ale HANNAH - mam pytanie (bo nie mogę znaleźć) jak sie nazywały farby którymi malowałaś Hani pokoik?:zawstydzona/y: ciekawe, czy dałoby się nimi pomalować tapetę....

Kamilka
, Adaś będzie słodziachno wyglądał w okularkach tylko żeby chciał je nosić...ale zanim kupisz, spawdź jeszce u innego okulisty, bo moze się okazać jak z wkładkami dla Matiego - ilu lekarzy (w zależności tez od odległosci od sklepu ortopedycznego) to tyle opinii..
Kwiateczek, oby było już tylko lepiej...
Iwonka, wklej kiedyś filmik na WZ...Mati tez sobie podspiewuje, ale jak widzi że ktos chce go nagrać to przerywa :-(

Do góry