reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam
Dziekuje za zyczenia.Grill sie udalŁ:tak:
Keyko odpoczywaj wiecej,dbaj o siebie,poczatki sa najwazniejsze.
Posprzatalam dom,nie wiem po co mylam podlogi wczoraj bo tyle nanosilismy ze szok:sorry:wkleje fotke mojego torciku:-pspod sie troche nie udal,mialo byc kruche ciasto i nie bardzo bylo:sorry:

reklama
Witam.Dwa dni nikt tu nie zaglądał:sorry2:no tak weekend.My byliśmy w Parku Łazienkowskim i jakoś nam szybko też dzien zleciał a w sobote na zakupach tradycyjnie:tak:Vanesska w przedszkolu ostatnie 3 dni.:tak:

Witam się słonecznie.
Siedze sobie z kawką, M wczoraj kupił mi ricore, ale to nie to samo, chociaz smakuje jak zbożowa, a to mi przypomina początki macieżyństwa;-)
Nie wyspałam się, codziennie śnia mi się koszmary. A to, że kłucę się z mamą, a to że kurier nie dostarczył mi łóżeczka dla Miśki, a poprzednie jest już zajęte, no i najgorsze, po wizycie u gina śniło mi się że straciłam fasolkę:dry:.

Iwonka zazdroszczę takiego spaceru po Łazienkach.

Dobra czas zrobić porządek z sobą i w mieszkaniu i pójść kupić jedzenie dla futer, bo juz dno w miskach.

Witajcie dziewczyny

Ja tak na chwile przywitac sie dzis ostatni dzien z mezem wiec trzeba korzystac:-:)-(
Adas moj chodzi goly normalnie nie chce sie ubuierac:rofl2::rofl2: wysprzatalam sobie mieszkanie i zostaly mi podlogi do umycia i w sumie jak bede wyjezdzac zostawie czysciutkie mieszkanko.. obiad juz wstawiony w zyciu nie mialam takiego powera jak dzisiaj od rana:-D:-D

u Nas podgoda super wreszcie zrobilo sie cieplo bo to zimno juz meczylo:baffled::baffled:

keyko- Jej nie zamartwiaj sie moze tak wszystkim bo pewnie stad te sny albo bardzo zmeczona jestes:confused: wszystko bedzie dobrze :tak::tak:

Iwonka - to mala bedzie juz w domu ale teraz bedziesz miala wesolo :tak:Jedziecie w tym roku gdzies?

Widzę że nie tylko ja mam wenę do porządków. Jutro teściowa wraca z miesięcznego urlopu i trzeba zrobić wszytsko na błysk. Chociaż jak znam życie i tak powie że nic nie robiłam i syf w domu i na ogrodzie. Normalka, przyzwyczaiłam się.
Pewnie już ostatni dzień jestem taka aktywna na forum, bo korzystam z teściowej laptopa. Nie mogę siedzieć codziennie bo powie że się obijam.

Keyko
ja czasem sobie walnę rozpuszczalną kawkę, ale na codzień nigdy nie piłam kawy, więc wystarczy mi z jednej łyżeczki i stawia mnie na nogi.

Hannah ale ja do tej pory piłam 2-3 kawy dziennie, takie sypane albo z ekspresu ciśnieniowego:cool2:. Rzopuszczalnej nie lubię. Właśnie oglądam na tvn style "między nami rodzicami" i mówią, że kawa w ciąży jest wskazana, ze względu na niskie ciśnienie ciężarnych. No a mnie odrzuca, a do tego mam już ciśnienie 140/110:dry:. Zazwyczaj mam ok 110-120/60-80. W poprzedniej ciąży na koniec miełam 180/120.

Ja sprzątać będę jutro. Planuje rozkręcić łóżeczko i powynosić pare rzeczy do piwnicy i garażu:tak:. Przydałoby się umyć okna, ale nie wiem czy jest sens, bo sucho jest, a dookoła są budowy.
A i odkryłam, dlaczego posiane zioła na balkonie mi nie rosną, a koci miętka i komarzyca strasznie wybujały. Zioła były posiane w takiej okrągłej donicy o srednicy 30 cm, a Laska stwierdziła, że to świetna kuweta i sikała tam:wściekła/y:

Witam
Ale cichutko bylo.myslalam ze musze nadrobic choc na bierzaco bo starego chyb anie dam rady a tu nic:sorry2:korzystajcie z pogody,ja korzystm bo ma byc do piatku a potem ponoc deszcze:baffled:
wzoraj bvylam w pracy ale tam tez kicha,placza bo anglia po meczu do domu,przegrali z kretesem:-D:-D:-D:sorry2:dobrze im tak bo jak to stwierdzil kibic za duzo gadaja i to prawda:sorry2:
Ide polozyc Kondzia bo dalej rozregulowany i wcalu mu si nie widzi spac:no:ooooo tatus poszedl:sorry2:
ale zmkam bo glodna jestem.slodkich snow i udanej nocy zycze wszystki,u nas znow budzenie kopanie i spanie z nami:baffled:paa

Witam dziewczyny

dzisiaj pierwsza z rana moj maz wlasnie wyjechal a ja siedze i mysle:dry::dry: Maly jeszcze spi wiec poserfuje w necie:-:)-( kurcze bardzo bede myslala co u niego smutno mi ale wierze ze sie zaczepi bo jest zdolny:tak:

wczoraj do mnie dzwonil gosc z serwisu medycznego bo zglaszalam do pracy na opieke do Monachium ale kurka odpada bo zlecenie moge dostac wszedzie nie koniecznie do Monachium:-:)-( ale cale szczescie mam inny namiar juz sprawdzony i facet powedzial ze moge w kazdej chwili przyjezdzac tylko jeszcze sprawdzian przed Niemka z jezyka:cool2::cool2: kurcze ale bym chciala juz jechac no ale najwczesniej jak sie uda to w pazdzierniku.

kwiateczek u nas od 2 dni dopiero cieplej sie zrobilo wiec dzisiaj idziemy na plac zabaw i chyba z tamtad nie zejde do 15 tej albo 17 tej...

keyko- wow ale cisnienie ja bym juz przy takim miala migrene albo co moje jest stale 120/70 w ciazy moje najwyzsze cisnienie bylo 130/70 trzymam kciuki za Ciebie i oczywiscie wielkie Gatulacje!!!:cool2::cool2:

Witam po weekendzie,

Mało było do nadrobienia, prawie żadna nie zaglądała...

keyko, nie stresuj się i dbaj o siebie

Mój R wziął sobie dwa tygodnie urlopu, jeden płatny drugi bezpłatny, luzuje się, szuka pracy, nie będę miała pewnie tyle czasu, by zaglądać za co Was przepraszam z góry :zawstydzona/y:...w każdym razie działamy, działamy i działamy, może coś z tego wyniknie- trzymajcie kciuki, bo R już zdołałam przekonać, choć nie pokładam zbyt dużych nadziei, bo o Amelę staraliśmy się pół roku :sorry2:

Robią nam schody, dziś już barierki montują, jeszcze tylko bramka na góre i Amela będzie mogła wreszcie spać u siebie w pokoju, w swoim łóżeczku, sama się nie może doczekać- zobaczymy jak będzie jak już będzie musiała tam spać

Buźka, miłego dnia Kochane

reklama
Witam
Kamilka pewnie ze lezakuj,trzeba korzystac ze sloneczka:tak:ja korzystam.dzis w nocy troche popadalo i jest mokro jeszcze,nie ma gdzie isc.chyba zaloze Kondziowi kalosze i do parku na trawke bo ja mam w ogrodku prawie po kolana,nie ma mi kto z kosic.Mowilam juz w agencji od ktorej mam mieszkanie i niby w czwartki jest facet ktory kosi.My mamy zylkowa kosiarke a trawa po 3 tyg tak urosla:szok:no ale jak caly czas padalo:sorry:

Dotkass luzuj sie luzuj:-)wtedy bedzie bach...:-)ponoc jak sie nie mysli to jest niespodzianka....

Uciekam glowe wysuszyc i na spacer,do sklepu:sorry:juz mam dosc tych sklepow.Z kondziem teraz to masakra jeszcze urwal mi podnoznik znowu odpycha sie nogami:no:ostatnio stoje przy bannkomacie,zablokowalam wozek,odwrocialm sie a on 2 metry dalej:szok:przeszylam sekunde grozy:no:

Do góry