reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dzień dobrym Paniom. Juz mam dosyć tych przygotowań do podrózy. Wczoraj pracowałam do 22, potem jeszcze Tesco zaliczylismy, bo mój kochany mąż na sam koniec zostawił kupowanie prezentu dla chrześniaka i pare innych drobiazgów. Połozylismy się spać ok 1 a o której usnęłam nie wiem, Teraz do pracy do 14.30 a w nocy wyjazd. Cieszę się,że już jutro będe w kraju.
Poza tym na USG powiedzieli mi ,że mam nisko łozysko połozone i musze mieć jeszcze jeden skan w 34 tygodniu i jak się nie przesunie to będe miała cesarkę:baffled::no:. Nie podoba mi się ta wiadomość. No ale mam nadzieje,że okaże się to fałszywym alarmem i nie będzie takiej konieczności, bo mimo bólu itd , wolałabym rodzić naturalnie.

reklama
Dzień Dobry. Ja właśnie zbieram się do pracy. Ja dzisiaj też pracuję do 14;30. A Tobie cfcgirlżyczę aby wszystko się ułożyło i trzeba być dobrej myśli. Życzę miłego dnia.

Witam kochane!
Wpadałm na chwilke, mam wyniki, nie za bardzo umiem ich czytać:
KREW
- WBC 6,5
- RBC -3,89
- HGB 12,9
- HCT 38,2 %
- MCV 98,2
- MCH 33,2
- PLT 204

- LYM 25.8%
- MXD 9.3%
- NEUT 64.9%
- LYM 1.7
- MXD 0.6
- NEUT 4.2

RDW 50.2
PDW 13.0
MPV 9.7
P-LCR 24.3%

Mocz nie za bardzo wyszedł
barwa zółt liczne nyt (nie wiem co to znaczy)
odczyn oboj.
białko nb
cukier nb
nabłonki liczne
krwinki białe 1-3
bakterie liczne
składniki mineralne- liczne fosforany bezpostaciowe (co to oznacza?)
na Toxo wynik bedzie później
czy któraś z Was potrafi odczytac te wyniki, wiem że chyba z moczem nie jest az tak dobrze.

własnie zjedliśmy śniadanko ;-)

asiaa - suwaczek pięknie Ci wyszedł i teraz widzisz jaka dzidzia jest już duża i jak szybciutko bedzie rosła ;-) pomysł z lodami 1 klasa :-)

Minka - gratulacje z całego serduszka córeczki ;-);-)

Olu - miłego i spokojnego kupowania prezentów :happy2:

cfcgirl - napewno się ułoży ;-) a jeżeli okaże się że to prawda to tak najwidoczniej musiało być :tak::tak:

Madamagda - wejdź na google i wpisz normy laboratoryjne moczu i krwi ja tak ostatnmio szukałam :-):-)

O Matko!
Jak człowiek nie zajrzy na BB ze dwa dni to ciężko to wszystko potem nadrobić :oo:
ale udało sie i juz jestem na bieżąco:cool2:

Sypia się córeczki, hurra (tez licze na córcię) i wszystkim mamusiom - GRATULUJĘ!

Wracam do pracy bo mnóstwo roboty mam przed śwetami....

Witam
OlaK ja mam usg polowkowe 10 stycznia.
Madamagda a nie masz obok wynikow pokazanych norm???? Ja zawsze mam gdzie bym nie robila,czy panstwowo czy prywatnie.

Iwonka nie ma norm obok, ale poszukam sobie w google normy w takim razie;-)
Po przeczytaniu norm wyszło że obecność nabłonka i bakterii w moczu wskazuje na stan zapalny dróg moczowych :( A czulam ostatnio że jest coś nie tak i martwie się czy nie mam znowu problemów z nerkami.

reklama
Minka, gratuluję córci... i połóweczki :-D

A wszystkim majóweczkom życzę miłego dzionka i żeby udało nam się zrobić, to co na dziś zaplanowałyśmy....chociaż czuję, ze w moim przypadku będzie ciężkawo, bo bardziej mi się chce spać niż pracować :-(

Do góry