reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

dziewczyny a jak to jest z obcinaniem włosów w ciąży ?? czy są jakieś przeciw wskazania ?? zamierzam iść w piątek do fryzjera i obciąść włosy :tak::tak:

reklama
Mi sie wydaje ze obcinanie włosów to normalne w ciąży przecież rozumu dzidziusiom nie obetniemy jak to w przesadach pisza:-D Wiem tylko tyle że farbowac włosów nie wolno przez te chemiczne farby. Poza tym jak chodzisz do sprawdzonego fryzjera Który dba o warunki chigieniczne to obcinać sie można. My wczoraj byliśmy właśnie u fryzjera tylko ze tylko męzuś sie obcinał i naprawde zadowolony był:-) A ja to pójdę gdzies dopiero w lutym bo jak sie radykalnie obciełam akurat w dniu kiedy dowiedziałam sie ze dzidziuś bedzie to teraz rosna i sa dalej fajnie ułożone .

A i gratuluje wszystkim mamusiom które ostatnio sie dowiedziały córeczek:happy2:
Ciesze sie razem z wami bo ja chyba też podświadomie na córeczke coraz bardziej czekam.Ale to dopiero na początku stycznia zobaczymy co tam u mnie w brzuszku sie mocno trzyma może jednak chłopczyk mamusie zaskoczy...

No i zapomniałam dzidziuś codziennie tak kopie fajnie a najśmieszniejsze jak słyszy jakąś muzyke albo hałas to wtedy najlepiej dokazuje np jak w niedziele w kościele zaczeli na organach grać albo wczoraj oglądaliśmy Ratatuj tą bajke na komputerze to tak kopał jak taka muzyka żywa szła :-DFajne te nasze dzieciaczki są...
Oj ide w końcu coś zrobić...

hej dziewczyny a u mnie pracowity dzien ale pelen energi hehehe

wczoraj nie mialam juz czasu nic napisac poza tym ze bedzie corcia!!! dzidzius jest zdrowy nozki ma pod pepkiem a glowke skierowana do wyjscia polozenie ma dobre zadnej choroby nie ma serduszko jest zdrowe ma juz podzialki na komory i przedsionki wodoglowia tez nie ma rozwija sie bardzo dobrze :-D wazy juz 430g jeszcze ze dwa trzy dni i bedzie 0,5 kg hehehe bardzo sie ciesze bo juz tak czekalam z utesknieniem..... :tak:

Minka gratuluje coreczki :)
Teraz chyba wiekszosc z Was sie dziewczynek spodziewa.
Madamagda w tym moczu to rzeczywiscie liczne bakterie nie za fajne i dobrze by bylo posiew zrobic.Ale dobrze,ze nie ma bialka i cukru w moczu.Liczba leukocytow chyba normalna.Liczne fosforany moga byc.Ja tez tak mam przy kazdym bad i moja gin uwaza ze to normalne.

natala- dowiesz sie czy dziecko sie dobrze rozwija plec czy serce jest zdrowe i czy ma juz podzielone komory od nowa wymierzy dziecko czy nie ma wodoglowia i innych wad genetycznych czy z nozkami sie nic nie dzieje czy nie ma stop konsko szpotawych czy kregoslup jest zdrowy i prosty czy nie ma zadnych skostnien rak i nog itp... mowie co co mnie powiedzial lekarz i co sprawdzal...

Ja na polowkowe ide jutro.Chociaz lekarz ostatnio mowil ze zaprasza za 10 tyg a to bedzie 9 :( ale mam nadzieje ze wszystkie wazne rzeczy bedzie mogl sprawdzic.Na tej str mozesz przeczytac co oceniaja na usg polowkowym Poradnia USG Agatowa
Co do wlosow to nie wiem dlaczego nie mozna by ich scinac.Z farbowaniem rozumiem,chociaz ja miesiac temu zrobilam balejaz bo juz nie moglam na siebie patrzec.

u mnie sie troche lekarz musial poskupiac nad badaniami bo nasza Myszka strasznie sie wiercila nie mogl jej pomierzyc caly czas wiercila nozkami i raczki podkladala pod glowke albo ssala... hehehe :tak:

reklama
Do góry