reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam. Vanessa w przedszkolu. Nie wiem czy ktoras wczoraj ogladala nianie w wersji angielskiej na BBClifestyle.Wczoraj byl odcinek o rodzinie z kilkunastoma albo jeszcze wiecej chlopcami,ktorzy czesc mieli adhd,niepelnosprawni ...do tego maz tez bezwladny i na wozku i cala ta rodzina zajmuje sie jedna 41 letnia kobieta. Narzekanie na dwojke dzieci a jeszcze bardziej na jedno to jest przy tej rodzinie az wstyd powiedziec.Co ta kobieta sie na meczy,choc jest dumna ze ma tyle dzieci i moze im pomoc gdy inni je odrzucili.

A chyba byla taka noc,bo i moje tez nie chialy wczoraj zasnac,a do tego Klaudia w nocy sie budzila czesto ze w koncu pierwszy raz od roku chyba wzielam ja do swojego lozka.Boje sie ze jej sie to spodoba i mam nadzieje ze to bylo tylko jedno razowe..

reklama
Iwonka, ja kiedyś oglądałam :tak: a to o czym piszesz, naprawda pełna podziwu i szacunku jestem dla takich kobiet, ale każdy narzeka na coś, bo wydaje się ciężkie to co się ma, dopóki nie popatrzy się wokół na innych :tak:

Hej,

Ja dzisiaj mogę wcześniej do was zajżeć, bo mąz laptopoa mi zostawił.

Iwonka - no Zuzia jak ją dwa razy wzięłam do łóżka bo ząbkowała to takjej się tro spodobało że chciała cały czas tak spać. Miałam potem jedną noc chodzoną do niej co 10 min bo wstawała w łóżeczku i chciała do nas. Na szczęście następna noic była już ok:tak:
Migotka - ja jeszcze zdjęcia brzuszak nie zrobiłam. Nie lubię się fotografować. w tamtej ciąży mam parę zdjęć ale jak już brzuszek był spory:tak:
Dotakss - no ja jak mi niedobrze to muszę szybko coś zjeć bo inaczej rozmowa z wielkim uchem mnie czeka:baffled: Gratuluję tak ładnego spadku wagi. Właśnie zobaczyłam że niedużo brakuje ci do celu:tak:

Ja muszę zaraz poszukać coś w necie na temat bicia się dzicka po główce. Mojqa zuzia jakcoś zbroi lub jej nie pozwolę na coś to bije się rąćzką po główce:szok: Nie wiem jak temu zaradzić. Nigdy ode mnie nie dostała klapa. Nie wiem skąd jej się to wzięło:szok::-(

dziubek, waga spadła, ale teraz od 2 tygodni stoi, bo trochę sobie grzeszę z jedzonkiem :zawstydzona/y:, co do bicia się w główkę, to częste, z nerwów np., najlepiej wtedy odwrócić uwagę dziecka, by zajęło się czymś innym, nie bić, nie krzyczeć, i pochwalić, że przestało, że zajęło się czymś innym, że się uspokoiło...ja tak miałam chwilę jakieś 2 m-ce temu, Ami już tak nie robi :tak:

Dziubek mi w drugiej ciazy brzuch urosl bardzo szybko,doslownie od poczatku juz bylo widac ze jestem w ciazy:szok::tak::-) a jesli chodzi o prad,to u mnie oprocz bojlera jest jeszcze ogrzewanie i w tej chwili wypalamy na minimum ogrzewania 1000kilowatow na miesiac:szok::szok::szok: czyli jakies 600zl:wściekła/y:

Iwonka - raczej z ogrzewaniem nie uda ci się w taryfie zmieścić. Ty masz chyba piec .. tak??? on ciągnie prąd??? to musiałabyś palić np o 22 wieczorem i o 14 popołudniu. to chyba niezbyt wygodnbe rozwiązanie:baffled:

Witam w piatek 13-tego:zawstydzona/y:
Rano chciałam jechac na zakupy i telefon wymienic wreszcie o kozakach dla siebie nie wspomne. Ruszam spod bloku, dojechałam do skrzyżowania, hamuję a auto w poprzek drogi staje... Jakbym miała mało wydatków to jeszcze samochód sie spierniczył-normalnie rycze i przeklinam naprzemian:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ooo Piątek 13-tego zawsze szczęsliwy dla mnie... do dziś... chcialam worek w odkurzaczu zmienić i ułamałam takie male coś co ten worek trzyma i draka... musze dokupić :-D:-D:-D

jakiś dobry humor mam, ale nie będe się rozpisywać, bo wywiad działa ;-)

Dorotka mnie jak z gadu wywala to nie dochodzą wiadomości także cierpliwa bądź.. ;-)

reklama
dziubek, waga spadła, ale teraz od 2 tygodni stoi, bo trochę sobie grzeszę z jedzonkiem :zawstydzona/y:, co do bicia się w główkę, to częste, z nerwów np., najlepiej wtedy odwrócić uwagę dziecka, by zajęło się czymś innym, nie bić, nie krzyczeć, i pochwalić, że przestało, że zajęło się czymś innym, że się uspokoiło...ja tak miałam chwilę jakieś 2 m-ce temu, Ami już tak nie robi :tak:
zgadzam sie:tak::tak::tak:

Ja dzis Kondziowi fajne buciki kupilam w lidlu:tak:takie za kostke,oieplane:tak::-)tutaj nie ma ocieplanych butow a przeciez czsem tak zimno ze szok.mi marzna nogi a co takiemu dziecku nie??!!normalnie kraj,,,:no:chcialabym juz wrocic do Polski:sorry:

Do góry