reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam,
Ja nadal mam nudności:baffled: Nic nie pomaga. Pocieszam się że niedugo skończy się 1 trymestr i będę miała je z głowy. W poniedziałek jadę do gina i będę miała USG. Boję się żeby jakaś choroba nie wyszął na tym badaniu. Brzuszek mi już lekko wystaje. jestem w szoku bo w poprzedenij ciąży to u mnie jeszcze nic nie było widać:szok: Może tyo blicniaki będą:szok::szok::szok:

Zuzia od soboty zakatarzona była. W niedzielę postawiłam jej bańki i katar zdecydowanie się zmniejszył:tak: Przynajmniej już noce spokojnie przespane. Jeszcze jej troszkę leci z noska ale to juz pikuś.

Za to mała zaraziła mnie:eek: No i czym tu się leczyć... Na razie idzie herbata lipowa z miodem, sokiem malinowym i cytryną. Mam nadzieję że pomorze.

Co do łóżeczek. Moja Zuzia nie wychodzi na szczęście górą. Pomysłowe te wasze dzieciaki. Ja miałam nie kupować drugiego łóżeczka. Zuzia miała iść na takie rozsuwane łóżko. Ale atwierdziłam że nie będzie mi się chciało rozsuwac go specjalnie na drzemkę zuzi. Poza tym bałabym się że spadnie z takiego łóżka. Kupujemy więc drugie łóżeczko a jak młodsze dzicko będzie miało 1,5 do 2 lat to kupi się dla nich łóżeczko piętrowe:tak:

dziubek spróbuj popić herbatkę z kopru włoskiego i rumianku na zmianę mi pomagało
Ech, dopiero dzisiaj przeczytałam Twoją wiadomość. Jutro sobie zaparzę i zobaczymy. mam nadzieję że pomorze:tak:

Czy na tej taryfie zauwazyliscie oszczednosci??Czy wrecz przeciwnie,bo w nocy ok pranie wlaczysz czy nad ranem,ale tv,komp,swiatlo teraz zima to chodzi w dziennej drozszej..... pytam bo mial zalozyc ta taryfe ale chyba sie nie oplaca:sorry:
.
U nas jest oszczędnośc bo mamy boiler do podgrzewania wody. Mamy czasowe urządzenie które włacza go na taryfie. Moja mama nie ma taryfy ( nie ma też bojlera), jest ich trójka w domu i płaci za prąd ok 100 zł większe rachunki. Mój mąż jak kiedyś obliczył to zapłacilibyśmy o 50zł więcej gdybyśmy nie mieli taryfy. NO ale trzeba się wtedy pilnować. Pranie, pieczenie, prasowanie staram się robić w taryfie:tak:

Iwonka, Kamilka - współczuję skurczów. Ja miałam może raz w życiu. Połóżcie sobie magnez gdzieś na widoku i koniecznie łykajcie go;-)

reklama
hej dziewczyny

ja wreszcie moge zajrzec do was:tak::tak: u nas jak zdrowiejemy to wiecej sie dzieje Adas Rozwalil sobie o stol warge cala i limo pod okiem tak sie wyglupia wariuje i sie wscieka ze :szok::szok: nooo ale tylko moge sie pochwalic bo znow spi w lozeczku cala noc:-):-):-) jej wreszcie od 3 dni sie wysypiam:rofl2::rofl2::rofl2:

od wczoraj mamy wolne z mezem siedzimy gotujemy i wracamy do zycia bo w niedziele maz ma urodziny ciocia imieniny wiec szykuje na sobote i niedzilele wypiki salatki itp.. Adas oczywiscie dokucza jak moze:happy::happy: ale pocieszam sie mysla ze wreszcie po 4 tyg siedzenia w domu i chorobie w poniedzialek maly smrod idzie do zlobka pewnie tam pustki przez choroby dzieci:sorry::sorry::sorry:

a ja koncze kurs masazu i z urzedu ide prawdopodobnie na kurs prawa jazdy ze srodkow unijnych:-D:-D ale sie ciesze dopoki moge to musze kozystac:confused2::confused2::confused2:

Witam nie moge rozgryź do konca laptopa:no:Wiec ciezko mi na nim pisac...
Zuza od kilku dni późno zasypia-własnie A. sie z nią męczy...Połozył ja do łózeczka i czeka az zaśnie a ona rewolucje w nim robi:-D:-Di sobie podśpiewuje...Wiem że tak nie zaśnie bo nauczyła się zasypiac w naszym lożku i potem ja przekładam-jakos ostatnio ciężko u niej z zasypianiem...
Byliśmy na hipoterapii teraz piwko z sokiem malinowym sobie popijam.
Kamilka nie wiedziałam że można prawko ze środkow unijnych zrobic-super:-)
Dziubek nudności ustepują zwykle po 3 m-cu. tylko sie nie rozchoruj...:no:

Dziubek dokladnie,nudnosci powinny niedlugo przejsc bo do 3 miesiecy sa,najdluzej 4ech:sorry:ja mialam straszne:no:tak ok miesiaca.wstawalm i szlam spac z takimi mlodsciami ze moglam zygac na okraglo:no:a wstrzymywalam jak moge,z drugiej strony nie moglam:no:nA PRZEZIEBIENIE PIJ DUZO HERBATY Z MIODEM,WLASCIWIE CIAGLE:tak:
Mamita u mnie tez sa rewolucje lozeczkowe:ak:np dzis ok 2 godz i nie usnal:no::no:

hej ja dopiero teraz bo Filuś dzis długo nie mógł zasną :eek: oj jakaś zmęczona jestem to chyba ta pogoda i brak spacerów ( wczoraj wyszlismy na troche ale zimno a Rita jeszcze kaszle) jutro idę z nia na kontrolę to zobaczymy czy juz lepiej.
W sobotę na uczelni cały dzień spędzę :-:)wściekła/y: oj niech to się już skończy:tak:
A:tak: w niedzielę siostra ma urodzinki ( tzn. w sobotę ale mnie nie ma więc przekładamy na niedzielę) jutro muszę jej kupić jakiś drobiazg. :eek: tylko co?
dziubek ja też zawsze miałam mdłości długo z Rita do 13 tyg.c. a jeżeli chodzi o brzuszek to przeważnie w drugiej ciąży szybciej widać ja też tak miałam, więc głowa do góry;-)
kamilka dobrze że juz zdrowi tak trzymać
kwiateczek widzę że Kondzio tak jak moje dzieciaki ze spaceru czysty nie wróci, u mnie Rita jest mistrzynią w siadaniu albo kładzeniu sie brzuchem w kałużę :sorry:
Dobranoc majóweczki

Dziubek, mdłości niedługo przejdą. Ja nie wiem, co to znaczy, bo w ogóle nie miałam, ale na pewno to nic przyjemnego. Może wklej zdjęcie brzuszka na zamkniętym :sorry:

Moja też ma dziś problemy z zaśnięciem, cały czas się rzuca, gada i wykopuje nogami ruchome szczebelki. Na szczęście nie wychodzi, bo jest w śpiworku. Mogłaby co najwyżej wypełznąć :-D

Witam

Ja po dzisiejszej nocy czuje sie jakby traktor po mnie przejechal. Poszlam spac po 1 i po pol godzinnym snie zostalam obudzona strasznym placzem Ani. Wzielam ja do siebie i od razu uspokoila sie ale przy probach polozenia do lozeczka byl wrzask wiec zostala ze mna. Ania w nocy co chwile przemieszcza sie i dzis nie bylo wyjatku.Spala lezac w poprzek na moim brzuchu, wzdluz na moich nogach. Spala miedzy sofa a sciana (specjalnie w szczeline wpycham dodatkowa koldre) .Spala na oparciu sofy. Rano polozyla mi sie na glowie. Dodatkowo budzila mnie wsciekaniem sie, ze jej sie nogi zaplataly w spiworku. Istny koszmar :wściekła/y:

Dzień Dobry,

Już piątek, jutro jedziemy na zakupki do domku i do domku, nie mogę się doczekać, taka jestem ciekawa ile od środy się zmieniło :sorry:

mm współczuję niewyspania :no:

dziubek, jeżeli chodzi o to, że masz już widoczny brzuszek, wcale nie musi wskazywać to ciąży bliźniaczej, często jest tak, że w drugiej ciąży szybciej widać :tak::-), mdłości współczuję, mi pomagało jak jadłam śniadanie w łóżku zanim wstałam, zupełnie jakby poranne mdłości działaly na zasadzie choroby morskiej, trzeba coś rzuć, by przeszło, nawet skórkę od chleba :tak:

kamilka, a Ty jesteś zatrudniona na umowę o pracę, bo czytałam właśnie, że taki jest podstawowy wymóg, by móc skorzystać z dofinansowania :tak:

Witam sie z kawusia:-pkto dolaczy:-p
MM Kondzio tez tak spi,ja nie cierpie jak musze go brac do siebie bo jestem wtedy cala polamanna i nie spie tylo pijnuje by nie spadl:baffled:ale czasem sie tak przytuli do mnie,zlapie za szyjke ze bym go zjadla,az sie nie chce wstac:sorry:
tera zpada,w sumie to juz wieczorem zaczelo:baffled:ostatnio nawet nie zle z ta pogoda bo jak pada to wlasnie wieczorem lub w nocy:-p
Dotkass juz jutro pojedziesz:tak:sama jestem ciekawa.oczywiscie czekamy na fotki:tak:
Madzia zdrowka zycze dal Was wszystkich:tak:

reklama
Witan dziewczyny

u nas noc dzisiaj srednia chyba sie za szybko pochwalilam bo adas dzis spal cala noc ale z nami:-:)-(

Dotkass ale ja jestem jako bezrobotna zarejestrowana w /Urzedzie pracy... i takie sa wymogi albo bezrobotni do 25 r.z albo po 50...
dla osob pracujacych sa inne zasady....

Do góry