reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witam melduję że żyję komp mi siadł i nie wiem kidy kupimy coś bo wiecie jak u mnie z kasa teraz:no: W poniedziałek jedziemy do szpitala na cystografie niby na 3 dni. Odezwę sie w tygodniu. Teraz jestem u Siorki i nawet nie nadrabiam...
Wszystkim solenizantkom i solenizantom wszystkiego naj...

Hej dziewczyny

witam wszystkich sorry ostatnio sie zapuszczam ale nie mam nic czasu Adas wywraca mi juz flaki do gory ciagle jeczy marudzi mam juz dosyc:-:)-( dzisiaj wkoncu postawilismy mu banki i odziwo byl bardzo grzeczny i nic nie plakal:szok::szok::szok::szok: ale nie mialam juz wyjscia bo jest taki marudny co jakis czas wraca temperatura kaszel to juz nie wspomne i wkoncu sie zdecydowalam na banki :dry::dry: Boziu zeby pomoglo bo juz sil nie mam my z mezem wracamy do siebie chociaz tu plus.....

a tak poza tym dzis musialam wyjsc na kurs masazu ale bylam 3 godziny bo moj maz wlaczyl alarm ze adasia nie moze uspokoic ze nie da sie dotknac ze ciagle placze no i musialam wrocic:dry::dry:

hej, jak tam sobota
u nas robocza, wzięłam sie za sprzątanie szaf, powynosiłam jesienne rzeczy bo juz jest tak zimno, ze butki zakładam dzieciakom zimowe i kurtki też. od razu luźniej w szafie sie zrobiło. okna mam do umycia ale jak jest tak zimno to strasznie mi sie ie chce:zawstydzona/y:
muszę napisać pracę zaliczeniowa na studia więc zmykam jak już bedę miała dosyć pisania to jeszcze zajrzę;-)
cosmo wszystkiego najlepszego
kamilka zdrówka życzę dla Adasia

Cosmo- wszystkiego naj, naj. Oby już było z górki
2656467632_1f6b2afe75.jpg

Wiktoria-
używasz firefoxa, masz ad block?to taka wtyczka do firefoxa , żaden szajs . Jak kiedyś sprawdzałam stronę bb w internet exploer to byłam w ciężkim szoku, ze tyle reklam na tej stronie. dzięki ci ad block bo inaczej by mnie chyba trafiło na miejscu.

To ja się witam wieczorowo.
Dziś cały dzień spędziłyśmy w domu. Męża nie ma od rana, wróci dopiero w nocy albo jutro rano. Na szczęście po południu odwiedziła nas moja kuzynka i rodzice, więc nie zanudziłam się na śmierć.
Właśnie oglądałam mam talent - fajnie, że przeszły te dwa chłopaczki śpiewające falsetem, bardzo mi się podobali. ;-)
Aha, wczoraj złożyłam wniosek o konto w mbanku, bo już dawno nosiłam się z zamiarem zmiany, a wasze opinie przekonały mnie do tego banku. Teraz mamy konta w pekao sa, ale zostawimy sobie jedno.

nie jestem Kwiateczkiem , ale mam podobny problem, więc się wypowiem.
Nic innego nie działa, żadna woda, inne picie, noszenie, lulanie. On chce jeść i basta.Zjada butlę do samego dna i idzie kimac dalej do kolejnego posiłku lub do rana.
Miku też śpi niespokojnie , teraz daję mu zyrtec, śpi spokojniej ale je nadal.
Wymyśliłam to sobie tak.
Stopniowo zmniejszam ilość mleka tzn na 150 ml wody daje mu teraz tylko 3 miarki mleka w proszku zamiast 5. Budzi się tak samo jak wtedy gdy dawałam mu 5. Będę zmniejszać do czasu aż będzie jesć sam kleik z wodą i w końcu wodę i zrezygnuje. Taki mam plan , zobaczymy jak wyjdzie.
Oby plan sie powiodl,chyba tak nawet super niania radzila:tak:
Dziewczynki, a próbowałyście tak koło 18 dać bułkę z masłem, a na kolację kaszkę taką "luźną" do wypicia??? może wtedy Wam prześpią chłopaki bez pobudki jedzeniowej...ale zauważyłam pewną prawidłowość, że to chłopaki tak "chleją" w nocy to mleko ;-) i to te najbardziej ruchliwe brzdące :tak:

Ja dziś na spacerze wdepnęłam w ***** psie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, Amela mnie pociągnęła za rękę, żebym z nią poszła w liście, Ona nic a ja ***** jak się masz, ale jestem wściekła :wściekła/y:, nie na to, że wlazłam, ale na to, że niektórzy, niestety większość po swoich ukochanych pieskach nie sprzątają...qwa, no szlag mnie trafia :wściekła/y:
Ja tez daje przed kolacja tzn przed butla gestej kaszy kanapeczki...:tak:potem idziemy sie kapac i po kapieli butla
Iwonko - ładnie dziewczynki ci śpią. Ja też bym tak chciała. Zuzia teraz o 7 wstaje:-( a ja tak spać cche!!!:-:)-:)-(

Dotakss -takie gówniane szczęście dzisiaj cię spotkało:-D Ja tez się wkurzam na te psie bobki. Każdy powinnien po swoim pupilku zbierać te smrody. Dziecka na trawę nie można wypuścić ze spokojną gówą że nie wdepnie w *****:wściekła/y:

A ja mam sąsiadkę wklatce która ma wilczura w domu. Wiecie to jest jakaś masakra jak ten szczeka o 6rano. Dobrze że dzielą nas 2 piętra bo by nas budził ten chałas. Niestety u nas strasznie cienkie ściany w bloku są:eek:

a mam do was pytanko . Czy miałyście wzdęcia na początku ciąży??? Ja mam okropne. Codziennie prawie. Nie weim jak sobie poradzić.
No jakos tak wstawaly ostatnio bo Vanesska do przedszkola nie chodzila dwa tyg to troszke pozniej szly spac i tak sie rano wylegiwalysmy.:-p
A ja siedzę i czekam aż taryfa się zacznie, bo muszę pralkę włączyć żeby się pranie dokończyło. Na dziennej taryfia Zuzia się budziła jak pralka chodziła więc teraz ja musze ślęczeć:baffled:

Czy na tej taryfie zauwazyliscie oszczednosci??Czy wrecz przeciwnie,bo w nocy ok pranie wlaczysz czy nad ranem,ale tv,komp,swiatlo teraz zima to chodzi w dziennej drozszej..... pytam bo mial zalozyc ta taryfe ale chyba sie nie oplaca:sorry:

witam sie po chwilowej przerwie:zawstydzona/y:
dzieciaki miałam(mam) chore, najpierw katar, potem koszmarny kaszel, we wtorek poszłam do lekarza, dostaliśmy bactrim, żeby nie dawać od razu antybiotyku:sorry2: już w srodę myślałam że będzie dobrze a w czwartek oboje dostali takiej biegunki, że nie wiedziałam które mam myć, które przewijać :szok: no ale dzis już sytuacja w miarę opanowana( tak myslała do wiczora) boRitka nie chciała zasnąć i znowu zaczęła samrkać i kaszleć, skąd ten katar:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jestem wściekła z bezsilności, czeka mnie dłuuuuuga noc.
Zdrowka zycze dzieciaczkom,a juz lepiej?
Ja wściekła. W nocy pod moim oknem jakieś chłystki stały, piły piwo i głośno gadały od 23 do 3. Nie mogłam oka zmrużyć. Jak zaczęli wniebogłosy drzeć się i śpiewać o wiśle i legii, to zadzwoniłam na policję. Ci tylko się pokazali, nawet nie wysiedli radiowozu, ale to pomogło, bo w momencie uciszyli mordy i poszli. Oj, gdybym była dużym facetem, już dawno bym do nich zeszła.:wściekła/y::wściekła/y:
Ja tez mialam koncert,tych sasiadow co wam pisalam ze zamykaja przed soba drzwi,pol nicy on ja kurwil a potem na nowo zaczal od 5 rano:wściekła/y:
dziewczyny mam pytanie co to jest ze jestes ktoras tam osoba ktora zobaczyla baner gratulacje wygrales ??:eek:
Widzialam mnostwo razy ale nigdy nie wchodzilam dalej nawet tego czytac ,bo wiadomo ze kit:sorry:
Witam melduję że żyję komp mi siadł i nie wiem kidy kupimy coś bo wiecie jak u mnie z kasa teraz:no: W poniedziałek jedziemy do szpitala na cystografie niby na 3 dni. Odezwę sie w tygodniu. Teraz jestem u Siorki i nawet nie nadrabiam...
O to nie dobrze ze komp siadla,oby dalo sie tanio naprawic go ,jesli wogole sie da.Powodzenia na badaniach,oby was puscili wczesniej:sorry:
Hej dziewczyny

witam wszystkich sorry ostatnio sie zapuszczam ale nie mam nic czasu Adas wywraca mi juz flaki do gory ciagle jeczy marudzi mam juz dosyc:-:)-( dzisiaj wkoncu postawilismy mu banki i odziwo byl bardzo grzeczny i nic nie plakal:szok::szok::szok::szok: ale nie mialam juz wyjscia bo jest taki marudny co jakis czas wraca temperatura kaszel to juz nie wspomne i wkoncu sie zdecydowalam na banki :dry::dry: Boziu zeby pomoglo bo juz sil nie mam my z mezem wracamy do siebie chociaz tu plus.....
Oby banki pomogly....

Wiktoria-
używasz firefoxa, masz ad block?to taka wtyczka do firefoxa , żaden szajs . Jak kiedyś sprawdzałam stronę bb w internet exploer to byłam w ciężkim szoku, ze tyle reklam na tej stronie. dzięki ci ad block bo inaczej by mnie chyba trafiło na miejscu.

O i ja sobie to zainstalowalam ,dzieki Szopku :-)

W Warszawie zaczynaja ludzie chodzic w maskach,dwa przypadki dzis widzielismy.

Migotka- ja też chyba zdecydowałam się na mbank. Też mam w pko sa, ale opłaty miesięczne zżerają moje liczne ;-)oszczędności. Zreszta miałam z nimi kilka niefajnych akcji, więc z zamiarem zanosilam się od dawien dawna. Tylko coś mi ucina stronę mbanku:dry: Nie mam całego tego arkrusza do wypełnienia.

Daleko twój maż się szarpnął na tą sesję.Do znajomych , czy do obcych. Kawał drogi.( chyba, ze są jakieś skróty o których nie wiem a nie wiem o wszystkich).

Ja miałam kiepskie pół dnia, ale potem przyszła przyjaciółka z mężem ( prezyjaciele to jak para męsko- męska:dry:)z synkiem, poprawili humor ( fajnie poprzebywać w towarzystwie innym niż własna rodzina). Chłopcy ( róznica pół roku) nie bardzo bawią się ze sobą.
Nastroiło mnie to jednak do wniosku, ze mając bliźniaki lub dzieci z mała różnicą wieku bym sfiksowała. Oczywiście chapeau bas dla Madzi.

Aha, Miku 2 dni temu spadł z ramy łóżeczka( afkors wychodził i balans ciałem mu nie wyszedł), na szczęście na podłodze położyłam wcześniej kołdrę złożoną na pól ( bo ja nadopiekuńcza jestem, jak się okazuje słusznie). Gruchnął, potłukł sie ale nie złamał karku. 1 dzień spokoju i restart, dzis znowu ucieczka, P. go pilnował, siedział jak strażnik Teksasu i złapał w locie. Coś mu nie idzie ostatnio to wychodzenie, to po co się za to bierze. Nawet jak ma bok otwarty to się pcha górą.

Zresztą ja fiksuję, po środowym szczepieniu- dziecko łazi ze stanem podgorączkowym, jest marudne, nie ma apetytu, mało śpi. Tez tak miałyście( dzieci rzecz jasna) po szczepieniu na świnkę i inne tałatajstwa? Pocieszcie mnie.

iwonka- ja nie kupuję programu tv. jest jakaś super niania oprócz tej na tvn style co gada z rodzicami na kanapie ? Jakoś tak z punktu widzenia dzieci. Jakis inny format niż te dawien dawno co się instalowała w domu i sadzała na karny jeżyk. Bo te stare bym obejrzała a zwłaszcza P puściła bo on strasznie ulega Młodemu a ja potem mam skaranie pańskie.

Ostatnia edycja:
Szopek, ja już jakiś czas temu skończyłam studia, ale w banku jakoś się nie zorientowali i dalej mam konto akademickie z opłatą 4 złote (mąż tak samo). Ciekawa jestem, kiedy na to wpadną :-p Byle odsetek nie naliczyli.
A mąż pojechał aż do Sandomierza robić zdjęcia naszemu kumplowi ze studiów (bo my jedne studia kończyliśmy, tam się poznaliśmy :-)). Trochę się martwię, bo nie wiem, czy nie uprze się, żeby wracać w nocy, a po całym dniu może być padnięty. Do tego jest dość świerzym kierowcą, nie to co ja, stara kierownica :-p
A co do szczepionki, moja nie miała ani pół objawu po niej, ale to jest całkowicie normalne, nie pamiętam w ciągu ilu dni, ale może wystąpić nawet taka mini odra z gorączką i krostkami. Najważniejsze, że Miku walczy z tymi bakterzyskami.
A może musicie kupić już zwykłe łóżeczko, bo to strach normalnie z tym wypadaniem przez górę :szok::szok::szok:

reklama
Szopek a wiesz ze nie wiem na jakim programie leci ale chyba tez na tvnstyle ta angielska wersja Sueprniani,jest tez taki program fajny tez jakis zagraniczny gdziekilka rodzin z dziecmi sa na kilka dni zamykani w takim domku fajnym razem z psychologiem fajna babeczka.I tam tez pomaga w trudnych roznych sytuacjach jak te inne super nianie.

Sprawdzilam w programie

Na tvn style sa Sekret madrej niani, nianiu na pomoc,swiat wedlug dziecka,
a na bbc lifestyle chyba nazywa sie Poradnik Tani Byron( o tych roznych 3 rodzinach ) o 11ej i 16ejw pon i sr a w czwartek i piatek ta amerykanska niania tez o 11ej i 16ej

Jesli masz oczywiscie bbc programy a tu jest program telewizyjny na wszystkie programy z Polsatu cyfrowego

Ostatnia edycja:
Do góry