reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witam
Nocka calkiem,pobudka o 2.30 ale dalam mleczko i do 4 usnal:baffled:potem juz musialam zabrac do siebie tego szkodnika malego:-p
Dotkass przy takich promocjach to ja tez bym juz leciala by kupic,zaoszczedzisz duzo:szok::tak:

uciekamy zaraz do sklepu bo mleczka Kondziowi nie mam:no:dwa razy wczoraj robilam i nie chcial,w nocy 3raz.:sorry:

Ola zapracowywujesz sie:baffled:

Witam.Spalysmy dzis do 9:30:sorry2::-pcoraz lepiej....

Ja mam konto w ING. nie wiem za co ile place:zawstydzona/y: ,jakies 2 zl za cos za karte chyba tylko miesiecznie.:-p

Czy ktoras z was bierze yasmin?

Kwiateczek z bo pewnie na jego marudzenie reagujesz odrazu mlekiem,a czemy w nocy go karmisz?

Tu zakładam kącik majóweczka w banku. Muszę skończyć współpracę ze swoim bankiem zwanym dalej złodziejami.
Złodzieje zdzierają ze mnie miesięcznie 8,5 za prowadzenie konta, 3, 50 za kartę do bankomatu i 1 zł za przelew internetowy( miało być 50 gr ale pan w okienku niekumata łajza nie sprawdził jakie mam konto).
Myślałam o mbanku bo nie mają prowizji, ale ciągle coś poczytuje, ze maja jakieś fixy i pomyłki.
Poza tym nie bez znaczenia jest fakt, ze kasę zarabiamy do ręki, wiec gdzieś to kase wplacić na konto musimy. Jak mam oddział to idę i wpłacam i mam . Jak mBank to muszę gdzieś iść przelewy robić lub na pocztę.
Banków z siedzibą mam u siebie niewiele

ja mam konto w mBanku od 6lat :) jedynym mankamentem jest ja chcesz wpłacić pieniądze, wówczas musisz mieć wpłatomat(na stronie www.mbank.pl są adresy) lub na pocztę bądź też przez inne konto, opłat nie ma no chyba że roczna za karte kredytową, karta płatnicza 0zł, przelewy 0zł, prowadzenie konta 0zł. Mam również konto internetowe Direct w ING jedyna opłata miesieczna to 2zl ale wówczas gdy nie zrobisz żadnego zakupu kartą płatniczą, czyli prowadzenie konta 0zł, przelewy 0zł :tak:
Polecam oba konta:-)

Ja nie zamierzam szczepić ani siebie ani dzieci, masek też nie mamy...
dziubek fajnie że u Was wszystko oki, ciekawe co u naszych innych brzuchatek??

Kwiateczek z bo pewnie na jego marudzenie reagujesz odrazu mlekiem,a czemy w nocy go karmisz?

nie jestem Kwiateczkiem , ale mam podobny problem, więc się wypowiem.
Nic innego nie działa, żadna woda, inne picie, noszenie, lulanie. On chce jeść i basta.Zjada butlę do samego dna i idzie kimac dalej do kolejnego posiłku lub do rana.
Miku też śpi niespokojnie , teraz daję mu zyrtec, śpi spokojniej ale je nadal.
Wymyśliłam to sobie tak.
Stopniowo zmniejszam ilość mleka tzn na 150 ml wody daje mu teraz tylko 3 miarki mleka w proszku zamiast 5. Budzi się tak samo jak wtedy gdy dawałam mu 5. Będę zmniejszać do czasu aż będzie jesć sam kleik z wodą i w końcu wodę i zrezygnuje. Taki mam plan , zobaczymy jak wyjdzie.

Iwonka na to nie ma reguly takie "przypadki" nasz wstaje miedzy 3 a 6 jesc chocby zjad butle o polnocy :eek:. |dam smoczka zle pic tez ma byc mleko i koniec moge go przetrzymac gora pol godziny ale co chwile kreci sie steka placze przestaje ale pozniej jest jeden wielki ryk. BYl czas ze spal normalnie ale znowu sie odwidzialo :no:

Iwonka tak jak napisala Szopek:-p tak bylo wczesniej,dokladnie to samo.W koncu przestal jesc,juz dosc dawno ale budzi sie tak samo,steka,placze....zmienia pozycje chyba milion razy w nocy:no:Wczoraj dalam mu mleko bo nie jadl kolacji przez ten nasz wypad na ognie:sorry:tak nie je:no::-)dopiero rano,czasem o 6ej ale zadko,dopiero sniadanie o 8-9 jak wstanie:tak:a budzi sie jak sie budzil,leki na alergie juz nie dzialaja,wczesniej jak zaczal je brac to bylo ok a teraz bez zmian:no:jestem bezradna,juz probowalam wszytskiego.z nami jak spi tez sie budzi:baffled:nie ma rady,czekam az minie:sorry:poprostu jest takim nocnym markiem:no:

reklama
Dziewczynki, a próbowałyście tak koło 18 dać bułkę z masłem, a na kolację kaszkę taką "luźną" do wypicia??? może wtedy Wam prześpią chłopaki bez pobudki jedzeniowej...ale zauważyłam pewną prawidłowość, że to chłopaki tak "chleją" w nocy to mleko ;-) i to te najbardziej ruchliwe brzdące :tak:

Ja dziś na spacerze wdepnęłam w ***** psie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, Amela mnie pociągnęła za rękę, żebym z nią poszła w liście, Ona nic a ja ***** jak się masz, ale jestem wściekła :wściekła/y:, nie na to, że wlazłam, ale na to, że niektórzy, niestety większość po swoich ukochanych pieskach nie sprzątają...qwa, no szlag mnie trafia :wściekła/y:

Do góry