reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Czy ja już się dziś witałam?Bo byłam już tu.:dry:
To witam się dziś w takim razie.
iwonka- ja, no wiesz nie zaszczepię ale taka moja natura. Nie zbadaną szczepionką ? Zresztą jak rząd kupi szczepionki to będą szczepić tylko tych w zawodzie ryzyka pielęgniarki, lekarzy czy kogo tam jeszcze. Uwierz mi, ze będzie na czarnym rynku wtedy full tego bo się będą szczepć jak w Niemczech czy szwecji 30-50 % a reszta nnie chce ale pobtrać odfajkować musi. W Czechach to samo, można ponoć w Polsce kupić czeskie racje szczepionkowe ze służby zdrowia.
Ja póki co postawiłam szlaban na wizyty z Miku w Biedronkach, Carrefourach czy innych takich.

Ja maseczki mam bo P. przecież przewijał Młodego w maseczce, to musiałam kupić pudełko całe. Jakby co to mam też takie przemysłowe, co to się je wkłada, żeby pyłu nie połknąć czy innego szajsu.I maskę do spawania też mamy ;-)

Acha i żeby nie było ze mi dziecko robiło raban na przychodni jak małpka fiku- Miku albo gorzej jak dziecko wychowane bezstresowo ( choć fakt , nie stresuję dziecka). Pełna kultura dziecka półtorarocznego. W przychodni byliśmy tylko my i oni - ta parka z dzieckiem. Oni pewnie cieszyli się, ze nie mają tak rozbrykanego dziecka a ja, ze nie mam tak cichego i mało ciekawskiego. To tak jak nie mieć dziecka, gdyby się tylko przewinąć i nakarmić potrafiło.

Tu zakładam kącik majóweczka w banku. Muszę skończyć współpracę ze swoim bankiem zwanym dalej złodziejami.
Złodzieje zdzierają ze mnie miesięcznie 8,5 za prowadzenie konta, 3, 50 za kartę do bankomatu i 1 zł za przelew internetowy( miało być 50 gr ale pan w okienku niekumata łajza nie sprawdził jakie mam konto).
Myślałam o mbanku bo nie mają prowizji, ale ciągle coś poczytuje, ze maja jakieś fixy i pomyłki.
Poza tym nie bez znaczenia jest fakt, ze kasę zarabiamy do ręki, wiec gdzieś to kase wplacić na konto musimy. Jak mam oddział to idę i wpłacam i mam . Jak mBank to muszę gdzieś iść przelewy robić lub na pocztę.
Banków z siedzibą mam u siebie niewiele

reklama
Witam dziewczyny

my wracamy pomalu do zdrowia.. ale pomalu :-:)-(

Szopek co do konta to ja mam w mBanku i jestem bardzo zadowolona mam konto odkad skoczylam 18 lat i nie narzekam czasem jak w kazdym banku maja jakies zmiany albo naprawy i konto jest niedostepne gora jakas godzine ale to bardzo bardzo rzadko...

u nas dzis mokro i ponuro....:-:)-(

Szopek ale takie szczepionki z czarnego rynku to troche m,asakra:no:ludzie takie cos kupuja???bo w sumie jaka pewnosc co tam jest???co prawda w tych tez nie wiadomo ale jak przez sluzbe zdrowia to chyba pewniej.ja nie mam pojecia naprawde,co prawda narazie tu nie ma takiej potzreby i oby nie bylo:no:

Ja troche z biegu :zawstydzona/y:
wlasnie w wiadomosciach byla wypowiedz na temat szczepionek i pani minister powiedziala ze bedziemy szczepic szczepionka z wody (bo nie zbadana i moglo by tak byc )moze i za to placic :tak:
Ja napewno nie bede szczepic:no: za duze bum jest teraz na te szczepionki, przez ta grype, boje sie ale wydaje mi sie ze za bardzo panikuja napewno duzy wplyw maja tu firmy farmac.;-)

Ja też szczepić nie będę, nigdy się nie szczepiłam na żadną "normalną" grypę, to czemu miałabym się szczepić teraz, a tymbardziej dziecko? wydaje mi się, że to taka panika, nagłośnienie, bo coś musi się dziać...maseczki? też nie mam, nie kupuję, przecież całować się z chorym nie będę, a że większość czasu siedzę w domu to od kogo mam się zarazić. Podobnie jak szopek staram się z Amelcią nie chodzić w skupiska bakterii, tak jak duże markety, apteki czy tym podobne. Na bilans idziemy 18- tego, ale się nie martwię, bo mamy na konkretną godzinę i tylko miniemy się z osobami, które będą po nas, bo będziemy pierwsze, zresztą jak ma nas dopaść to i tak dopadnie, żadne maseczki czy szczepionki temu nie zapobiegną :tak:

kwiateczek - Moja córcia na początku tez miała tylko małe plamki na twarzy ale z czasem buźka spaskudziła Jej się aż tak bardzo.. do tego były też slady na rączkach, klatce piersiowej.

szopek - Ja oczywiście wiem od czego te plamska, bo córcią ma stwierdzona skazę tyle, że zrobiłysmy testy i niby wyszły dobrze a tu jednak i tak dostaje krostek.

Dotkass - Widze, ży chyba wszystkie Dzieci lubią sudocrem ale moja woli mazac wszystko pasta do zębów :p

migotka - Skąd ja znam te problemy ze zdjęciami... chociaż u Nas wiekszy problem jest z kręceniem kamerką.

iwonka - Ja równiez raczej szczepic nie będę córci.

kamilka
- Moja siostra tez ma od niedaewna kąto w mBanku i również nie narzeka wrećz przeciwnie. Ja sama zresztą mam zamiar załozyć tylko jakoś zebrac nie mogę się.

Ostatnia edycja:
Witam wieczorowo.
Bylismy na tych ogniach.wyszlam po 18ej a Kondzio po 15 min usnal:baffled:biedny nie spal w dzien i mu sie padlo:sorry:niestety od huku ogni sie obudzil ale patrzyl zdziwiony i nic nie plakal:no:zaczelo padac juz wiec szybko do domciu wrocilismy a tu dopiero sie zaczelo.umyc sie nie dal,zjesc tez nic.przebralam ledwo w pizamy i usnal na mnie:sorry:poczekam jeszcze chwile i butle zrobie:sorry:nie ma co dziecku dalam dzis poapalic:sorry:w sumie sam na zlosc zrobil bo spac nie chcial:angry:no ale nic,mamy nauczke.mam nagrne troszke,jutro wam pokaze:tak:najlepsze jest to ze jak wrocilam do domu to wszytsko pieknie z okna mojego widac:baffled:

witam bardzo bardzo ciepło...i bardzo szybko wracam do pracy...melduję tylko obecność na stanowisku pracy...we środę byłam na szkoleniu w Warszawie, przywitałam się z syrenką i Zygmusiem na starówce i chyba przypłaciłam spacerek przewianiem - ledwo słyszę na jedno ucho, a drugie cały czas mi zatyka...bardzo przepraszam, ze nie doczytam wszystkiego, ale ostatnio nie mam szans...

pokrótce - ja mam konto w PKO BP - opłaty 6,90 za rachunek, 0,50 za przelewy internetowe (robię tylko takie) i chyba 20 zł za rok za kartę...

my też szczepić nie będziemy, mój R zawsze sie ze mnie śmiał, bo w poprzedniej pracy mieliśmy szczepienia na grypę i mimo zaszczepienie zawsze chorowałam, on nigdy, po prostu młody na razie jest więcej w domu, a na zakupy chodzimy sami - ja chyba mam najbliżej z was wszystkich do źródła epidemii, bo do granicy z Ukrainą jakieś 60 km....a słyszałyście, że wczoraj podobno podali, że nie będa informaować o ilości zachorowań na grypę ah1n1 ani na tą zwykłą...

reklama
Dzień Dobry,

Noc przespana, dziś piątek, więc po pierwsze zaczyna się weekend, więc będę miała nie zmęczonego męża w domu, po drugie, ekipa ma zacząć zwozić materiały, po trzecie...hmmmm, zapomniałam :sorry2:

Co do kont, ja mam swoje jedno w jednym banku, w którym pracowałam, a raczej pracuję nadal, ale siedzę na wychowawczym, więc jakbymn nie pracowała, a w drugim banku mamy wspólne konto, za oba nic nie płacimy :-), za moje noramlnie, bo jak zakładałam konto to jako pracownik zwolniona byłam z opłat- teraz już pracownicy nie mogą zakładać konta u nas :tak:...a w drugim banku, spełniliśmy pewne warunki, na konto VIP i nie płacimy nic :tak:

A przypomniałam sobie, co po trzecie ;-), a więc po trzecie, jutro prawdopodobnie wybieramy się na zakupy do marketów budowlanych...biały montaż do łazienki, schody na strych i halogeny, glazurę musi mi koleś wymierzyć, więc jeszcze nie kupuję, a zobaczymy może kupimy też podłogę, bo promocje są, więc prawie 1000 zł na samej podłodze zaoszczędzimy :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry