reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Bylismy w piatek pierwszy raz na hipoterapii. Trwa 30 min -najpierw Zuzia jeździła z terapeutką a ostatnie 10 min sama podtrzymywana tylko za nóżki. Pod koniec już sie jej nudziło. Ale ogólnie bardzo lubi konie. Tam jest duzo dzieci. po usunięciu guza mózgu, jest też dziewczynka 18 misieczna która zaczęła jeździc mając roczek-tez nie chodziła podobny przypadek jak u nas a teraz biega i mówi. Więc mam nadzieje że niedługo nasza sytuacja tez się zmieni. Tyko wszędzie kasa...

reklama
Mamita, to prawda, kontakt ze zwierzętami daje super rezultaty. Może coś wiesz na ten temat - podobno gdzieś na południu Polski budowane jest (a może działa?) delfinarium, czytałam, że delfinoterapia to rewelacja jeżeli chodzi o skuteczność.
Masz rację, wszystko kosztuje strasznie dużo pieniędzy. A może Twoja Zuzia jest pod opieką jakiejś fundacji i można by czasem podesłać parę złotych na jej leczenie?

Zbieram właśnie dokumenty potzrebne do założenia subkonta w fundacji. Też latania z tymi papierami. Będzie mozna wtedy chociaż 1% podatku odpisać ale kasa wtedy będzie w przyszłym roku dopiero. Ale jak juz założa jej kontoto będę pisać do firmy chociaż mojej tam gdzie pracowałam o darowiznę. Jak się urodziła i były komplikacje to też dali mi 400zł -dobre i to

Mamita, jak już będzie subkonto to koniecznie daj znać - wiesz, podatek podatkiem, można też będzie cokolwiek wpłacić w ciągu roku - ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka ;-) Założenie subkonta nie powinno chyba trwać zbyt długo?

Tak, mamita, daj znać koniecznie :tak:

Zrobiłam teścik i w ciąży nie jestem :-(, byłam przerażona i pisałam, że nie jestem gotowa na drugie dziecko teraz, ale jak pokazała się jedna kreska zrobiło mi się smutno :-(

Tak, mamita, daj znać koniecznie :tak:

Zrobiłam teścik i w ciąży nie jestem :-(, byłam przerażona i pisałam, że nie jestem gotowa na drugie dziecko teraz, ale jak pokazała się jedna kreska zrobiło mi się smutno :-(
Ja też tak mam-niby nie chcę ale jak test wyjdzie negatywny to smutek... Może spóźnia Ci się prze to że schudłaś -moja kuzynka tak miała.

Cześć dziewczyny znowu byliśmy na weekendzie u mamy Poza tym od tamtego wtorku mam hece z zabkowaniem u Zuzki Idzie jej 6 zębów na raz Pierwsze wyszly prawe czwórki potem lewa górna Dopiero tnastepne dwójki górne i teraz na dole Jestem w cięzkim szoku że pierwsze te tylnie wychodzą P. sie smieje że zuza wszystko od tyłu robi Tylko niestety wycie i czasem nieduża gorączka byly cały koniec tygodnia
Pisałyście o spaniu Zuzka przez ostatnie 4 dni nie spala ani minuty w dzień :confused: Dziś na szczęscie poszla na swoja południową godzinna drzemke Mam nadzieje że jeszcze pośpi choć pare miesiecy w dzień

Dotkass szkoda że nie ma dzidziusia ale lepiej być na 100% gotową ja też tak mam że jedna strona by chciała a druga strasznie sie boi

Mamita dobry pomysł z tym kontem bo trudno tak co miesiąc tyle pieniedzy wyłozyć

Ola ciekawe z tymi delfinami czy to prawda że powstanie na południu Chętnie byśmy pojechaly Zawsze chciałam coś takiego zobaczyć

Sylwia, jak rozmawiałam ostatnio z Gordon czyli mamą "śpiącej królewny" Agnieszki, to mówiła, że już można się zapisywać na terapię tam.... a tymczasem ze strony internetowej w zasadzie nic nie wynika - tak jakby nadal zbierali pieniądze na budowę... :sorry: Ciekawe jak będzie wyglądała działalność tego delfinarium, pewnie będą też pokazy dla publiczności....

reklama
Ola ja tez jestem bardzo ciekawa:tak:nieinteresowalam sie nigdy takimi rzeczami:sorry:
Mamita czekamy;-)
Dotkass wiem ze sie smucisz,ja ostatnio jak robilam test to tez w duszy sie modlilam zeby nic nie wyszlo a jak nie wyszlo to tez takie glupie uczucie zostalo.Ale lepiej miec wtey kiedy sie chce.Teraz macie duzo rzeczy na glowie wiec lepiej jest jak jest:tak:zaqjmiesz sie domnkiem a potem jak juz beda pokoiki mozecie cos zmalowac;-)

Ide poukladac w koncu ubranka Kondzia,trzeba je pochowac bo juz nie potzrebne.Pudla wyciagniete,czekalam na znajoma by jej dac troche ubranek ale jak widac od 2 tyg czasu nie moze znalezc:baffled:a mi stoi to wszytsko i Kondzio sie kusi ciagle by rozzucac:no:ona jest sama z prawie dwumiesiacznym synkiem,chcialam pomoc no ale na sile blagac nie bede:no:

Do góry