reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam się i ja po tym tygodniu Pisalam wam że Zuzia dostała goraczki po szczepieniu i niestety męczyliśmy sie z nią prawie 3 dni Już mialam do lekarza jechac bo ciągle jak przestalało działać zbijanie 39 stopni ale jej przeszlo więc obylo się bez powiklań
Potem doprowadzalam dom po remoncie i wspieralam szwagierkę po terminie która we wtorek urodziła nam Weronikę przez cesarkę Mała nie taka mała bo 4,150kg i 60 cm wczoraj szukałam jej ciuszków bo mamusia wzieła same 56 a 62 niedługo male A mówiląm jej że bedzie duża bo brzuszek miala ogromny Wiec tak jak Mamita też jestem ciocią :tak:
Teściowa denerwowala się bardziej niż Ewa co odbiło sie na wszystkich dookola i jakimś trafem najbardziej na mnie wiec nie miałam ochoty pisać to raczej nie ten wątek Zobaczylam w sumie że co córka to córka przy synowych podobno tak nie świrowała
Mam nadzieje że jak zobacze maleństwo to od razu mi sie nie zachce:-D;-)

Czytałam co napisałyscie ale cięzko spamiętać

Dotkass super że kupno domku na najlepszej drodze Trzymam kciuki za dalszy etap
też sobie tak myslalam że szkoda że dziewczyn nie ma może niedługo wrócą Raz nawet snily mi się wszystkie co znam z wyglądu ,że ewakuowaliśmy się do domu Iwonki:rofl2:

Sory więcej nie napisze teraz bo mały Darciuch wstał

reklama
Sylwia to gratuluje kolejnej kobietki w rodzinie:-)

Ja wrocilam wlasnie ze szpitala.nie poszlam do lekarza bo spal i wialo az tu pozniej patrze a na szyji ma gule:baffled:z jednej strony.akurat przekrecil glowe i tak odstawalo:baffled:oczywiscie lekarz powiedzial ze to norma,ma zapalenie ucha a to wszystko jest polaczone: a to akurat ja wiem:angry:i nic .kazal isc do swojego lekarza:angry:pielegniarki ogladaly jego wysypke a ten nic,nawet nie spojrzal i poszedl:angry::no:musze jutro isc bo ciagle lapie sie za kark to chyba ta gula ma cos wspolnego.ciekawe czy nie wezly chlonne:baffled:akurat jak wrocilismy z Pl to takie rzeczy nas spotykaja a pomocy zero:no:boje sie zeby sie cos wiecej nie wyklulo:baffled:

Caly czas gadaja ze solarium jest niebezpieczne dla ludzi uzywajacych regularnie do 30stki ja juz 30 skonczylam to chyba mnie nie tyczy:sorry:ale tak powaznie to dosc powaznie to weyglada:baffled:dobrze ze nie mam bardzo jasnej cery bo ta jest najbardziej narazona i ze do 18 jest najbardziej szkodliwe:baffled:
ide robic obiad.G juz jedzie wiec spoko,dzis sie my wymienimy bo ja do pracki na 5ta:-)z reguly kolezanka przychodzi na pol godz zanim G dotrze:tak:papa

cosmolady - Ja ogólnie jestem z woj. łódzkiego a jak ci podam miejscowośc koo której mieszkam to i tak pewnie nie będzie wiedziało gdzie to, bo to małe miasteczko :p

sylwia, gratuluję cioteczko ;-), super, że już wszystko ok i b edziesz częściej zagl adać mam nadzieję...powoli nas znów przybywa :tak::-)

kwiateczek, to pewnie węzły chłonne :tak:...a swoją drogą lekarzy to tam macie chyba gorszych niż w Polsce, z tym że więcej refinansowanych leków i zabiegów, pomoc socjalna z tego co wiem jest super, nie to co u nas...ostatnie gdzieś czytałam, że ostro "zlewają" i traktują polaków- to przykre, ale powiem, że nie dziwi mnie to, w końcu ponad połowa polaków daje o nas niezbyt ładne świadectwo, a jak jeden zły to od razu wszyscy są tak postrzegani niestety :sorry:

Byliśmy na placu zabaw przed snem, Amelia wybawiła się dziś za wszystkie czasy, już w drodze do domu jęczała i tarła oczy ziewając, myślałam, że padnie, a jest tragedia, siedzę u niej w pokoju przy łóżeczku a ta marudzi :no:

a u nas z wychodzeniem na dwór jest tak, że Majka najpierw chcę, potem zbieramy sie 2-3h bo ona nagle bajke oglada a jak już wyjdziemy to nie mozna jej do domu zaciągnąć

cosmo, u nas z powortem z placu zabaw, albo z parku jet też koszmar, tzn jak idzie to idzie, wchodząc gdzie tylko się da, co równa się, że droga do domu wydłuża się znacznie i jakby tak szła przystając wszędzie to bylibyśmy w domu najwczęśniej przed północą, więc trzeba ją wsadzić w wózek czego ostatnio wprost nie znosi i drze się jakby obdzierano ją ze skóry, strzela maksymalne fochy :no:, jak tylko wiedziemy do parku to już chce wysiadać z wózka :tak:

Cześć! Troszkę humor mi sie poprawił. Z Tata lepiej-to najważniejsze:-). Zuzka juz padła. Coś dzisiaj pokaszluje, nie wiem czy iść jutro do lekarza czy dać ambroksol i czekać?:baffled:
Ja na solarium nigdy nie byłam, bo zawsze szkoda było mi kasy.

Kasy szkoda -fakt. Ale spróbuj chociaz na 5 min na początek. jak leże na solce to zapominam o wszystkim i czuję się ładniejsza;-)

Ale Iwonki dlugo nie ma:szok::szok:Aurelia tez juz nie zagloda tutaj.Kinia to chyba zapomniala o nas:baffled:Shanta tez nie zaglada:sorry:
Iwonke poznałam juz na forum ale za moich czasów reszty Dziewczyn tu nie było:-)To chyba ich długo nie ma:baffled:

Witam się i ja po tym tygodniu Pisalam wam że Zuzia dostała goraczki po szczepieniu i niestety męczyliśmy sie z nią prawie 3 dni Już mialam do lekarza jechac bo ciągle jak przestalało działać zbijanie 39 stopni ale jej przeszlo więc obylo się bez powiklań
Potem doprowadzalam dom po remoncie i wspieralam szwagierkę po terminie która we wtorek urodziła nam Weronikę przez cesarkę Mała nie taka mała bo 4,150kg i 60 cm wczoraj szukałam jej ciuszków bo mamusia wzieła same 56 a 62 niedługo male A mówiląm jej że bedzie duża bo brzuszek miala ogromny Wiec tak jak Mamita też jestem ciocią :tak:
Teściowa denerwowala się bardziej niż Ewa co odbiło sie na wszystkich dookola i jakimś trafem najbardziej na mnie wiec nie miałam ochoty pisać to raczej nie ten wątek Zobaczylam w sumie że co córka to córka przy synowych podobno tak nie świrowała
Mam nadzieje że jak zobacze maleństwo to od razu mi sie nie zachce:-D;-)
Gratuluję CIOCIU! U nas tez dziewczynka. I też tesciowa mnie denerwuje! i podobnie ja Ty sprzątałam po remoncie-ale zbieg okoliczności!:-D:-D:-D

Ja wrocilam wlasnie ze szpitala.nie poszlam do lekarza bo spal i wialo az tu pozniej patrze a na szyji ma gule:baffled:z jednej strony.akurat przekrecil glowe i tak odstawalo:baffled:oczywiscie lekarz powiedzial ze to norma,ma zapalenie ucha a to wszystko jest polaczone: a to akurat ja wiem:angry:i nic .kazal isc do swojego lekarza:angry:pielegniarki ogladaly jego wysypke a ten nic,nawet nie spojrzal i poszedl:angry::no:musze jutro isc bo ciagle lapie sie za kark to chyba ta gula ma cos wspolnego.ciekawe czy nie wezly chlonne:baffled:akurat jak wrocilismy z Pl to takie rzeczy nas spotykaja a pomocy zero:no:boje sie zeby sie cos wiecej nie wyklulo:baffled:
A myslalam ze w Pl tylko taka sluzba zdrowia:baffled::szok:

cosmolady - Ja ogólnie jestem z woj. łódzkiego a jak ci podam miejscowośc koo której mieszkam to i tak pewnie nie będzie wiedziało gdzie to, bo to małe miasteczko :p
Ja w lodzkim znam tylko Pabianice i Kolumne:-)

cosmo, u nas z powortem z placu zabaw, albo z parku jet też koszmar, tzn jak idzie to idzie, wchodząc gdzie tylko się da, co równa się, że droga do domu wydłuża się znacznie i jakby tak szła przystając wszędzie to bylibyśmy w domu najwczęśniej przed północą, więc trzeba ją wsadzić w wózek czego ostatnio wprost nie znosi i drze się jakby obdzierano ją ze skóry, strzela maksymalne fochy :no:, jak tylko wiedziemy do parku to już chce wysiadać z wózka :tak:
Jak ja bym chciala zeby zuzka chodzila juz:baffled:

zgłaszam się.
Miku naśladował mamusię, kilku kliku myszką.Nie interweniowałam bo myślałam, ze komp z sieci wyłączony. Niespodzianka,tereee. Tylko monitor był wyłaczony. Tak wiec mam jakieś zmiany w systemie, w zasadzie nie do przywrocenia, tak więc format i inne cuda. Podsumowujac nie mam kompa, piszę na pożyczonym laptopie( na dzis wieczór tylko) i zwijam się już. Z okazji braku przeszkadzacza, pożeracza czasu, narobiłam się dziś ,prania,gotowania, spacery i nawet komodę pomalowałam.dziwne jest życie bez kompa, teleexpres obejrzałam:-p jak w liceum

Dzień dobry kochane, miłego dnia. Ja jak zwykle matka Polka wół roboczy przy pracy, dobrze, że idzie weekend!

Szopek, no widzę, że mały informatyk Ci rośnie ;-)

U nas pojawiają się chmurki, ciekawe czy popada trochę (lubię deszcz).
No to miłego dnia!!

reklama
Cześć Dziewczynki,

Znów słońce u nas przygrzewa, więc plac zabaw obowiązkowo- muszę znów wymęczyć Amelcię :-p...już piątek, koniec kolejnego tygodnia, o jeden bliżej do podpisania aktu notarialnego :tak:, oby szybciej, jużnie moge się doczekać ;-):tak::-)

szopek, racja, komputer to pożeracz czasu, tv zresztą też niestety, ale w sumie co robić jak się siedzi w bloku, marzę o wsi, żeby siedzieć na ogrodzie i ogarniać wokół, choć podejrzewam, że moje uzależnienie od kompa jest tak mocne, że będę brała go na ogród i siedziała z nim :no:, no chyba, że go popsuję ;-):-D:-D:-D

mamita, teraz tak mówisz, że chciałabyś, żeby Zuzka zaczęła chodzić, jak zacznie będziesz myślami wracała do czasów, gdy nie musiałaś za nią wszędzie biegać :tak:, chociaż Amelcia już jest na takim etapie, że biegać za nią nie muszę, gorzej jak jest na dworze, wtedy leci wszędzie, gdzie tylko ją coś zainteresuje, a interesuje ją wszystko :tak::sorry2:

mamita, sylwia, dobrze, że dziewczynki się rodzą, bo jak rodzą się chłopcy to ponoć na wojnę :tak:;-):sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry