reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
He He lepiej to wypluj! :-) A jakiego szczegolu najbardziej nie umiałas sie doczekac?
Białej sukni? Bo ja ją dopiero załoze we wrzesniu przyszłego roku, ale lepiej pozno niz wcale:-)

Cześc dziewczyny
Ja latam do kibelka kilka razy dziennie a w nocy 3/4 razy. Z sikaniem nie mam problemu. Gorzej z numerem 2 :-(. Dziewczyny czy w ciąży mozna jakiś środek na hemoroidy wziąść, bo chyba mi sie ten wstydliwy problem przytrafił. :zawstydzona/y:??
Iwonko ja też chce kupić monitor oddechu. Sprawdzcie dziewczyny na amerykańskim ebayu. Wiem,że w Stanach tego typu sprzęt jest tańszy niż w Europie. Także warto sprawdzić.
Aniusia czeka cię piękny dzień. Powtórzę za Madzią, ja się też chyba rozwiodę i się zaraz pobierzemy , bo ślub, wesele , fantastyczna sprawa. Pod tym adresem jest galeria zdjęć z dnia mojego ślubu , zapraszam Galeria

Aniusia
ja tam tesknie najbardziej za tym naszym spojrzeniem w kościele przy przysiędze i ogólnie tym emocji, tych przygotowywań w tym dniu, naszego pierwszego tańca, choc dla mnie był bardzo stresujący. Ogólnie cały dzień był piekny, przecudowny, wszystko sie ułożyło po naszej mysli.:-)
CFCGIRL
Przecudowna sesja, przepiekna suknia, jestem pod wrażeniem. Braliscie ślub rok po nas, a i nawet zauważylam że jestes moją imienniczka Madziu.

Madamaga ja tez boje sie tego pierwszego tanca, spojrzen, boje sie ze sie rozrycze ze szczescia a juz napewno zadrży mi głos! Mysle ze teraz w Urzedzie Stanu to bedzie pikuś, chcieliśmy od razu wziąść konkordatowy, ale z racji tego ze Marcin nie mogł zerwac kontraktu za granicą to musielismy wziasc narazie cywilny no a do koscielnego to trzeba chodzic na te nauki przedmałzenskie. No ale nie żałuje, we wrzesniu bede piękną mama:-)
A nie wiecie moze czy jak juz sie jest mamą to wtedy nie zakłada sie bialego welonu? Bo słyszałam własnie takie cos od kolezanki...:-(
cfcgirl piekne zdjecia, taka przyjemnosc to pamiatka na całe zycie :-) My we wrzesniu tez bedziemy miec sesje z czteromiesiecznym dzidziusiem :-) Ciekawe czy ubiore mu garniturek czy rożową sukieneczkę :-)

aniusia80
tym sie nie kieruj, tez to słyszłam, ale sądzę że nie powinnas słuchac koleżanek i jak bedzie ci to pasowac to załóż welon.:-)

cfcgirl - superanckie fotki, widac na nich, że miałaś wrzucone na luz - nic tylko brac przykład z takiej postawy.
Mówię Ci Aniusia, najważniejsze jest podejście do sprawy. To jest cudowny dzień i trzeba czerpać z tej cudowności ile się da bo to w końcu raz w życiu!
A co do tych zwyczajów, czy jak to tam nazwać to ja słyszałam, że kobieta, która ma juz dziecko nie powinna zakładać białej sukniu tylko np w kolorze ecru.
A ja akurat miałam odwrotna sytuacje: mamą nie byłam a sukienkę miałam właśnie ecru.
Kieruj się swoim gustem kochana, a nie jakimiś starymi zwyczajami. Ty masz się dobrze czuc i pięknie wyglądać!

Aniusia mi siostra zakonna w mojej parafi powiedziala ze ja i tak juz bialej sukni nie zaloze bo popelnilam grzech i mam dziecko.....i wogole robila problemy z chrzcinami dziecka bo jestesmy bez slubu koscielnego....pojechalam do innej parafi i tam po wysluchaniu reprymendy dziecko nam ochrzcili i namawiali serdecznie na slub nawet taki od reki....
a tu masz forum slubne i wszystkiego sie dowiesz o zwyczajach i wogole od A do Z i o tym jak postapily inne panny mlode...polecam �lubne Forum Dyskusyjne serwisu netwesele.pl (Powered by Invision Power Board)

Cfcgirl super zdjecia i naprawde wygladalas na nich zupelnie bez stresu:)

Nie wiem czy podczytujecie Lipcowki2008 a jest tam dosc smutno i dziewczyny maja problemy...

Dziewczyny dziękuje za dobre słowa. Wrzuciłam na luz rzeczywiście. Uznałam,że ten dzień się nie powtórzy, więc trzeba być sobą.Ja jestem z natury bardzo szaloną osóbką, zresztą tak jak i moja mama. Uwielbiamy się bawić. W dniu ślubu nei udawałam więc zmanierowanej panny młodej, tylko byłam sobą. Nie przejmowałam się niczym, nawet jak mi gołąbek sukienkę ubrudził.Śmiechu trochę było i już.
Tego życzę przyszłym pannom młodym, luzu , uśmiechu i wspaniałego dnia

reklama
Do góry