tak to prawda jesli jest sie na czas probny ale ten czas probny to dwa lub trzy miesiace i okaze sie ze kobieta jest w ciazy umowa musi!! byc przedluzona... ale jest jeszcze tak ze jesli kobieta nie jest jeszcze w trzecim mieisacu ciazy a wyjdzie ze jest w ciazy moze byc zwolniona z pracy.... glupie ale ja sie dowiadywalam w zusie jak to jest i zanim powiedzialam w pracy ze jestem w ciazy to poczekalam az zacznie sie trzeci mieisac i z odpowiednim zaswiadczeniem od lekarza zanioslam do kadr i dalej pracowalam... czasem moga pracodawcy rzadac takiego zaswiadczenie na potwierdzeie w ktorym sie jest miesiacu.... bo do trzeciego mieisaca mozna zwolnic kobiete... ale jesli kobieta jest na okres probny 1 miesiac to nie nalezy jej sie przedluzenie umowy.... i jesli wychodzi w tym czasie ze kobieta jest w ciazy to najczesciej nie przedluzaja umowy....
najlepiej dowiedziec sie w ZUS tam wszystko powiedza ja wlasnie tam rady zasiegalam...
najlepiej dowiedziec sie w ZUS tam wszystko powiedza ja wlasnie tam rady zasiegalam...