reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Cosmo a mieli prawo tak zmienić warunki ??

My dziś juz byliśmy na spacerku ,ale Mysz przysypiał na huśtawce :-) więc szybko wróciliśmy do domu .... chyba jeszcze jest trochę osłabiony , choć gorączki ,całe szczęście, juz nie ma :tak:

Wszystkiego najlepszego dla Wszytskich którzy dziś mają jakieś rocznice itp, itd . Niestety się jeszcze gubię :zawstydzona/y:

reklama
Hej,
My już po rannym spacerze. Pogoda cudna. Obiad ugotowany. Popołudniu znowu zaliczymy spacer i huśtawki. Wczoraj byłyśmy w parku i mała z dziką rozksza rozbryzgiwała wodę z fontanny:tak: Była troche mokra ale słoneczkoją osuszyło.

Dziewczyny macie rację z tym odkładaniem nastepnego dziecka. Ja się coraz bardziej przekonuję żeby machnąć je w te wakacje;-)Mój mąż musi by jednak bliżej domu więc jeszcze decyzja nie podjęta.
Iwonka - ja mam takie marzenia jak ty ale trafic szóstki w totka nie mogę:baffled:;-)

Odtsawilam wczoraj małą od ostsaniego wieczornego karmienia cycem. Myśłam że łagodniej nam to pójdzie a ona kaszy nie chciała zjeść i potem o 24 sie budziła z płaczem co 5 min ze 20 razy:szok: ale to nie było z głodu bo tak to by wyła głosno i smoczkiem by sie nie uspokoiła. Chyba będzie mi brakować tego przytulania przy karmieniu. Chociaz wczoraj żeby sie zrehabilitować wywściekałam się z nią, wyprzytulałam tak żeby mniej odczuła brak cyca. Mam nadzieje że dzisiaj będzie lepiej.

NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA DLA NELCI I KATHY:-):tak:

Witam.
Dziubek dzielna jesteś. ja jakoś nie mogę sięzmobilizować, żeby odstawić Natalkę. CHyba poczekam do końca miesiąca, tak sobie ustaliłam, że w lipcu odstawiam.
Przyszłam Natalkę ululać a ona popiła troszeczkę i do zabawy domkiem. Ni w głowie jej spanie.
Byłyśmy na dworze i koło dwunastej zebrałyśmy się na obiad, w ostatniej chwili bo ledwo "rozgościłyśmy się" w domu lunęło jak z cebra.

Może teraz Natalka sięśpiąca zrobiła bo ładuje mi sie na kolana. To tyle
+6
n6a razie

Wszystkiego najlepszego dla Wszytskich którzy dziś mają jakieś rocznice itp, itd . Niestety się jeszcze gubię :zawstydzona/y:

Mini, na górze mamy ściągaweczki...
1. lista majowych dzieciaczków - z datami urodzin
2. imprezowy kalendarz majóweczek - z ważnymi dla nas datami....
więc śmiało tam sięgaj, bo ciężko byłoby zapamiętać to wszystko...

jo-anna-on - powiem Ci zę jest ciężko. Chyba łatwiej było odstawić dziecko jak było malutkie. Pewnie byłoby jeszcze ciężej gdyby smoka nie ssała. Tak to nie ma problemu z usypianiem bo przy cycu nigdy nie zasypiała:tak:

Ja sie ciesze ze moge siedziec w domu z dziewczynkami,zreszta jakos sobie nie wyobrazam inaczej zeby bylo_Oczywiscie swira dostaje nie raz od tego siedzenia ale takich chwil jest na szczescie malo.Najbardziej chcialabym wygrac w totka i nie musiec pracowac,tzn chcialabym miec duzy dom gromadke dzieci i moc poswiecic sie im przez dlugie lata.Zebysmy mieli jakas wlasna firme ktora na to wszystko by zarabiala.A potem na starosc chcialabym zeby te wszystkie moje dzieci jak beda dorosle zeby przyjezdzaly ze swoimi rodzinkami i wnuczkami na obiadki i swieta .,wielka choinke w salonie.hmmm pomarzyc....ale takie sa wlasnie moje marzenia.

Zjadlysmy wlasnie ziemniaczki rybke i kiszonego ogorka :-)

Iwonka nie ujelabym lepiej rowniez mojego marzenia:tak::-pmy tak nie mielismy:no:

Moja Klaudia juz spi.Malzonek w pracy jeszcze,czekam na niego bo truskawki kupil i ze smietana zjem na kolacje.
Kwiateczek i jak po szczepieniu Konradek sie czuje?

Widze ze dogadzasz sobie jak ja:-p:-D:-D

co do szczepienia to troche plakal jak igla byla wbita,dwa zaszczyki:baffled:ale pozniej sie uspokoil i jak narazie normalnie wyglada,szaleje jak zawsze:sorry::tak:powiedzieli ze do 10 dni moga pokazac sie jakies objawy:baffled:oby nie.on dosc dobrze znosil szczepionki:tak:po pierwszej tylko byl taki sniety,jakby pijany:sorry:tak smiesznie wygladal:sorry::rofl2:ta jest dosc powazna,oby nic nie bylo:nerd:
Hej jakoś ciągle czytam, ale nie mam coś weny do pisania
dolek lekki mnie przytłacza, bo to mieszkanie które mieliśmy wynająć (czekamy na nie 2 miesiace, nowobudowane) okazało sie nie dość że mniejsze bo zamiast 50 metrów będzie miało 33 to jeszcze 400zł droższe przez co nas na nie nie stać... w ogóle nie wiem skąd te ceny przeciez to nie sam Wrocław ale już 2-3km dalej :baffled:
tak więc zostaje mi namawiać męża na Sosnowiec ale tu z pracą nie jest tak wesoło, jedyne co go tam trzyma to własnie praca..

Ha-nn-ah ależ problem ma ta Twoja teściowa z tymi nożami, coż za babsko, współczuje mieszkać z taką wygodnisią damą, żeby przyoadkiem sie nie przemęczyła siegając do szuflady wyżej :no:
z tym mieszkaniem to moze pokazali wam inne:eek:skoro mialo byc 50m a bylo inne:baffled:ale podpisuje sie pod dziewczynami,zwroci wam sie to w postaci dwa razy lepszego i tanszego-zobaczysz:rofl2:

co do tych nieszczesnych nozy to ja jej nierozumie,chyba latwiej miec wyzej,nie trzeba siegac-wygodniej,bez schylania,plecy jej nie beda bolec:-D:-D:-D:sorry:

My dziś jedziemy do centrum, bo ja jak zwykle na fitness lecę. Ubiorę Idze koszulkę, którą dostała od dziadka, to się ucieszy - czarna z napisem "najlepsze dziecko na świecie" :-D Bidny kupił ją wcześniej i była za mała, a potem latał ją wymieniać. Znów dziś będzie upał straszny :-p

Ja kupilam Kondziowi koszulke na dzien taty:tak:Kocham mojego tatusia;-)niech ma:sorry:dla mam nie bylo bo bym sobie kupila:-ptatus nie pomysli pewnie nigdy oprocz kwiatow brak pomyslow:baffled::no:
w zeszlym roku kupilam taka;mam czas odpoczynku od dziadkow:-D:-D:-Dtylko ze oni nie wiedzieli co pisze:-D:-):rofl2:

Migotka normalnie świnie noo, u mnie też jest jeden gość co dał 1 gwiazdkę:crazy: Dziś jej pstryknę fotkę na pewno

Dziewczyny jesteśmy z Zosią w pierwszej 100 zdjęć konkursowych na ponad 5000.
Więc czekamy jeszcze na Wasze wsparcie:sorry:
Logowanie do nasza-klasa.pl
co jest wogole tam do wygrania:sorry:nie chcialo mi sie czytac:baffled:

dawajcie namiary to im tez tak zrobimy:growl::growl::evil:po 1ej na ochlode;-)

Witam ,pogoda faktycznie zapowiada sie ciepla choc zapowiadaja burze.Idziemy zaraz do sklepu i plac zabaw.Moj maz kupil w niedziele zamiast kaszki Bobovity to Nestle i wczoraj jej dalam na kolacje a dzis rano zielone kupsko,nie wiem czy jej dalej dawac czy nie.

Sprawdz moze dzis tez,w sumie to tez kaszka-jesli nie ma uczulenia nie powinno nic byc:nerd:kupa moze od czegos innego zilelona byla:nerd:my mamy dosc czesto ostatnio ale brokule je.koper:sorry:

Hej,

Dziewczyny macie rację z tym odkładaniem nastepnego dziecka. Ja się coraz bardziej przekonuję żeby machnąć je w te wakacje;-)Mój mąż musi by jednak bliżej domu więc jeszcze decyzja nie podjęta.
Dziubek to jak sie postarasz tak jak piszesz to kolejne dziecko majoweczka/iem bedzie:-D:-D:-Dja pamietam ze na poczatku wrzesnia zauwazylam,bylam 4 tyg i 3dni:tak::-)

ale sie rozpisalam:sorry:
wczoraj w pracy bylam do 22ej:sorry:az 5 godz,to zarobie...:-D:-D:-D

Mini gratulujemy wysypki:rofl2:

dziubek mysle ze im pozniej tym bedzie Ci gorzej odstawc do tego mala jest starsza i rozumie wiecej:sorry:
Konrado jeszcze spi,2 godz juz:szok:przestawil sie,spi mi raz dziennie juz i tak chyba zostanie.dzis wstal o 5,30 i poszedl spac dopiero o 11.30:baffled:ale mimo to w nocy i tak sie budzi:no2:boshhh jak ja pojde na to wesele,nie mam szans chyba:baffled:

Witam sie i ja :-)
Wy tu o dzieciach a mi sie dziś śnilo że rodziłam najpierw zaczelo sie przy drodze pod taką górkę jak szlam z Zuzką (jakąś 3-letnią) wsiadlyśmy do busa Póżniej urodzilam gdzieś w jakimś szpitalu pamietam tylko tyle ze mnie strasznie bolało nawet przez sen Po czym wstałam wzielam Zuzę poszłyśmy w jakieś gości tam ją zostawiłam i wrócilam do szpitala na noc i tam doszlo do mnie że mam chlopczyka Po czym obudziłam sie totalnie wykończona:rofl2::-D
Jaoanna Dziubek ale wytrzymałyście z karmieniem ja już o tym zapomniałam też wydaje mi sie że łatwiej młodsze odstawić zuza miała 7 miesiecy to jej do głowy nie przyszlo wymuszać Teraz pewnie cyrki by były

Mini ważne że macie już za sobą

Cosmolady trzymaj sie zawsze może być lepiej

Migotka Polka głosy oddane Migotka pewnie wie kto ja jestem Polka pewnie sie domyślisz

Dla Kathy i męża samej słodkiej miłości

I dla Adasia Jade z okazji roczku samych niezapomnianych wrażeń i kroczenia z odwagą dalej

Ostatnia edycja:
reklama
jo-anna-on - powiem Ci zę jest ciężko. Chyba łatwiej było odstawić dziecko jak było malutkie. Pewnie byłoby jeszcze ciężej gdyby smoka nie ssała. Tak to nie ma problemu z usypianiem bo przy cycu nigdy nie zasypiała:tak:

Chyba łatwiej mniejsze odstawić, to fakt ale z drugiej strony szkoda :baffled:.
Moja nie ssie smoczka tylko palucha i oczywiście syska :baffled:. I zasypia przy cycku więc mamy mocno pod górkę :sorry: Ale damy radę. Jakoś poszło z 18-miesięczną Anią to pójdzie też z 13 miesięczną Natalką :tak:.

A u nas znów pada.

Do góry