reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witajcie.

Chciałam złożył zaległe życzenia dla Patryczka: 100 lat i przede wszystkim dużo zdrówka! :-)

Niezła akcja z tą 66-letnią matką. Jakoś nie widzę swojej teściowej, jakby miała mieć za 4 lata dziecko :szok:

U nas zapowiada się piękna pogoda, a ja nie wiem co robić, czy iść na spacer czy skorzystać z obecności męża i ogarnąć dom.:sorry2:

Hej dziewczyny!

Ale piękna pogoda, a mnie gardło boli po wczorajszej wyprawie po kuraka na rosół- w drodze powrotnej złapał mnie deszcz.

Migotka idz na spacer, a mąż niech ogarnie mieszkanie ;-):cool2:
Hannah zaintrygowałaś mnie tym tortem i kupie dzisiaj jojo, a jak mi wyjdzie ta masa, to też sama zrobie:-)

Witam .U nas slonka nie ma....:-( Mielismy isc na festyn ale zobaczymy jak to bedzie.Moze tatus pojdzie z Vanesska do kina na muminki.A ja w tym czasie sobie po chodze po gakerii i cos kupie:-p

Hannah Keyko mozna zrobic inna mase niz ta z tej pianki marszmallow. Albo kupic gotowce marcepanowe masy i juz kolorowe dostepne np na allegro,albo samemu zrobic mase plastyczna :tak: tylko pozostaje kwestia zrobienia dobrego udanego tortu.

Tu na [ame="http://www.youtube.com/watch?v=6H3xfXHZFKc&feature=channel"]YouTube - How to Decorate a "Gift Box" Cake : How to Add a Bow to Cake Decorations[/ame]jest roche pokazane jak sie co robi :tak: a tu pokazane jak zrobili ozdobe [ame="http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE"]YouTube - Cake Decorating: Fun With Fondant[/ame]3 pietrowego.

Ostatnia edycja:
Witam Was,
Iwuś, no to teraz zamąciłaś mi w głowie, zastanawiam się czym ona oblepiła ten tort że to było takie sztywne??? faktycznie sama masa, nie jest trudna, zaraz popatrzę na allegro,a barwniki? hmm Normalnie byłabym skłonna zrobić ten tort gdybym wiedziała co na tym torcie było takie sztywne. No i na allegro popatrzę za tymi masami:-)
U nas dziś ma być 20 stopni więc znów do teściówki pojedziemy bo tam jest już mój mąż normalnie cały tydzień chłopa nie mam w domu:dry:.
Dziś zrobiłam wstępną listę na roczek i ma być 13 os. kurcze chyba dam radę ich pomieścić w moim salonie, do tego fotograf:dry:. Dobrze że wszystko na słodko bo bym się zajechała:baffled: Idę poczytać o tych tortach i poszukać na allegro

Nie wiem czy slyszalyscie o tej ksiazce Jak nauczyc dziecko korzystac z nocniczka w 7 dni.
Oczywiscie to nie na teraz ;-) Ale poczytac mozna na przyszlosc sie doszkolic .

Jak narazie Kondzio nie chce dotknac nocnika:no::baffled:tam jest komentarz matki 3 letniej dziewczynki ale taka duza juz to chyba rozumie ze ma sikac sama:sorry2:

Rekord: 66-latka zostanie matką

i tak liczę. Moja babcia miała 72 lata jak zmarła, żyjąca babcia jest jakoś mniej więcej w wieku tej Pani. Wiadomo, ze co człowiek to inne zdrowie. :dry:
Szkoda dziecka, niania wychowa ...

Szopek cos tutaj slyszalam:dry:Ja nie rozumie jak lekarza gdziekolwiek to bylo mogl sie zgodzic na to:no:przeciez to dziecko bedzie samo,on juz nianie zatrudnila:wściekła/y:tak tutaj traktuja dzieci.chca je bardzo,maciezynski jest rok a one po miesiacu do pracy wracaja:no:a ona to juz wogole moglaby sobie prace darowac:baffled:
W mojej bylej pracy kobieta tez miala problem z zajciem w ciaze.7 razy poronila:confused:jak w koncu urodzila coreczke to wynajela sobie pielegniarke do niej i wrocila do pracy 2 tyg po porodzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:(taki jest min kiedy nie mozesz wrocic do pracy tutaj)zalamka.wszyscy w pracy nie mogli uwierzyc:no:bo ona bez pracy nie mogla:shocked2:

Hannah Keyko mozna zrobic inna mase niz ta z tej pianki marszmallow. Albo kupic gotowce marcepanowe masy i juz kolorowe dostepne np na allegro,albo samemu zrobic mase plastyczna :tak: tylko pozostaje kwestia zrobienia dobrego udanego tortu.

Tu na YouTube - How to Decorate a "Gift Box" Cake : How to Add a Bow to Cake Decorationsjest roche pokazane jak sie co robi :tak: a tu pokazane jak zrobili ozdobe YouTube - Cake Decorating: Fun With Fondant3 pietrowego.

Iwonka
powiem tak;sliczne te torty tutaj sa,naprawde niektore w sklepie to cuda,na zamowienie pewnie jeszcze lepsze,jak na filmikow bo w sklepie normalnie takie nie stoja:sorry2:ale one sa tak slodkie ze nie da sie zjesc:no::sorry2:jadlam u znajomej urodzinowy tort corki,straszny byl,tylko ladnie wygladal:tak:

Witam sie wogole:sorry2:
Wczoraj przeszlam chwile szoku bo maly pierwszy raz mial goraczke:sorry2:o 18ej mial 39 C ,plakal tak ze szok.nie wiedzialam co jest:no:dalam mu nurofen,zjadl butle(co sie dziwilam ze jeszcze moze jesc)i poszedl spac:confused:oczywiscie zaczal sie budzic ale3 juz o 21:baffled::baffled:normalnie masakra byla:confused:pozniej spadla ale o 4 rano bylo lekko ponad 38 C dalismy mu znowu nurofen:nerd:teraz buszuje,wyglada normalnie ale...
Pogoda paskudna,pada,szaro itd..glowa mnie boli

Na 18 było tak średnio. Oddzielnie siedzieli dorosli a oddzielnie młodzież. Mnie podłączyli pod dorosłych a że byłam bez męża to siedziałam jak kołek i słuchałam co gadają. No i oczywiście córcią się zajmowałam. Jak Klaudia poszła spać (po godzinie bujania na rękach) to miałam iśc do "młodzieży" ale tak głupio mi było. Czułam, że nie pasowałabym tam już.

pola - U Nas na roczku ma być 14 osób i będzie też obiad z dwóch dań. Na szczęście mama mi pomoże.

Podoga całkiem ładna się robi. Chyba na jakiś spacerk później pójdziemy.

witam się wieczorowo,
My dzisiaj leniu****emy cały dzień. Nie robiłam obiadu. Byliśmy tylko w kościele i w odwiedzinach na godzinkę. No i fajnie było tylko pogoda denna.

A co do moich wyników, to usg w porządku (wątroba nówka nie śmigana;-). Za to w poniedziałek mam gastroskopie:baffled::no:
Super że wyniki są ok. Gastroskopia to nie jest najprzyjemniejsze badanie ale będziesz pewna że tam jest wszystko ok.

Oczywiście był płacz przy wyciąganiu, a najgorsze były ręce oblepione piachem. Nie dało się tego usunąć mokrymi chusteczkami. Potem w domu piach się wysypał z butów. Generalnie było fajnie, ale wolę huśtawki - mniej paprania i nie denerwuję się, że bierze potem łapki z syfu do buzi.
Ja na razie przestałam chodzić z małą do piaskownicy bo ona ciągle by ten piach wcinała. Niestety u nas pieski i kotki maja wolny dostęp do niej i boję się że mała złapie jakiegoś syfa.

Moje malenstwo spi .Dzis kilka razy na moja prosbe sobie szla sama ladnie,pokonala w najdluzszym dystansie prawie 3 metry :-)Na koniec zawsze bijemy razem brawo :-)
Gratulacje dla córusi. Moja bieje mi braawo jak ja do niej piłkę rzucam bo ja zawsze biję jej brawo jak ona do mnie rzuci;-)

Poszukam jeszcze na necie rowerków i spadam spać. Kolroowych snów majóweczkki:tak:

reklama
Kwiateczek moze to 3 dniowka:tak:skoro piszesz ze pierwszy raz goraczkuje .A torty napewno slodkie ale to tylko zewnetrzne "opakowanie" a srodek robi sie wedle uznania.

Mi tort zrobi tesciowa a ja jutro lub pojutrze sama sprobuje zrobic ta ozdobe plastyczna,zobaczymy jak wyjdzie,bo czytalam juz rozne opinie na ten temat i na efekt koncowy.:sorry2:
Tort bedzie czekoladowy lub koksowy ,jeszcze nie wiem na jaki sie zdecydujemy.Najgorsze jest to ze planowalismy zrobic przyjecie na ogrodzie ale ta pogoda taka niepewna...a jeszcze bardziej nie pwene te ich prognozy :wściekła/y:

Bylismy dzis na obiedzie u tesciow i odebrac Vanesske.Potem pojechalismy na festyn bajkowy,bylo super,przedstawienia,teatrzyki,malowanie farbami ,mnostwo atrakcji,a na komniec wypuszczenie prawie 1000 balonow :tak:Wiem przynajmniej ze Vanesska potrafi usiedziec 60 minut i obejrzec teatrzyk,wiec teraz bedziemy z nia juz chodzic do teatru dzieciowego:tak:

Do góry