reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Minka no podoba jej sie bo tam moze robic wszystko...:sorry2: juz pojechala i mu smutno:zawstydzona/y::sorry2:
Migotka i co byliscie w piaskownicy?

reklama
Hej dziewczyny!

Spóźnione życzenia dla małych jubilatów:-)

Wczoraj was nadrobiłam, ale jak chciałam odpisać, to neta trafił..., a dzisiaj komp się aktualizował i się zawiesił pare razy przy tej aktualizacji:confused:

Kamilka nie poddawaj się, dasz rade!!!
Panna migotka mojej to nei można wręcz wyciągnąć z piaskownicy- gdybym tylko ja nie miała wstrętu do robactwa, to mogłabym siedzieć z nią:-D.

A co do moich wyników, to usg w porządku (wątroba nówka nie śmigana;-). Za to w poniedziałek mam gastroskopie:baffled::no:
A ponieważ mama mi nawiała, M miał spotkanie z kntrahentem, to na kontrole poszłam z Domiś i dobrze się złożyło, bo trochę jest zakatarzona:-(.

A co do przyszłości i urodzinek małej, to odezwała się jej ciotka (siostra M) i zapytała się czy może przyjść:eek: - nie ma sprawy, tylko impreza będzie w Jaworze, a nei w e Wro:rolleyes2:. A babcia nadal się o nią nei pyta, no nic biedna znowu ma tyle problemów, bo ruch w sklepach się zmniejszył:wściekła/y::sorry2:.

Witam:-)
Iwonka odpoczniesz troszke:sorry:
Kathy fajnie z ta budowa:tak:zycze zeby wyszlo Wam wszystko jak zaplanujecie:tak::-)
Migotka u nas nadal ciezko z piciem ale z tego kubka z bidonbem pije wiele wiecej no i daje mu herbatki z Hipp-a ale lekko zabarwione a soczkow nie lubi zadnych:no:czasem kubusia ale to moze dwa lyki:baffled:

Dzis znow bylismy na basenie:tak:bilet jak sie kupi za 4 f to jest na tydz ale tydz zaczyna sie od soboty tak wiec wykorzystalismy jeszcze dzis:sorry:bedziemy jeszcze chyba chodzic w przyszlym tyg bo Kondzio juz spi - 15.30:-)tak powinno byc bop on pozno spi co poziej ma wplyw na noc:sorry:
a tu zdjecie jak szamiemy wlasnie banana:-) DSCF2699.jpg

No więc byłyśmy w piaskownicy. Wszystkie łopatki i foremki innych dzieci były o wiele bardziej interesujące niż jej własne. Trochę mi głupio było, ale nikt się nie upominał. Siedziała i grzebała w piachu, trochę poraczkowała, połaziła przy ławeczkach wokół. Była nawet zadowolona, tylko ja tak trochę nie byłam pewna tego piachu. Oczywiście był płacz przy wyciąganiu, a najgorsze były ręce oblepione piachem. Nie dało się tego usunąć mokrymi chusteczkami. Potem w domu piach się wysypał z butów. Generalnie było fajnie, ale wolę huśtawki - mniej paprania i nie denerwuję się, że bierze potem łapki z syfu do buzi.

Z tymi zabawkami to juz tak jest w piaskownicy,na ogol dzieci biora cudze i sie nimi bawia.Ja juz nie jeden komplet kupowalam bo albo sie pogubily,albo ktos wzial pomylil itd.Ja nie zabraniam innym dzieciom bawic sie naszymi zabawkami i wiekszosc mam tez pozwala na zabawe swoimi zabawkami,choc czasami sie zdarzaja takie osoby ze krzywo patrza .Klaudia to piasek czasami ma nawet w pampersie .Czasem mam ze soba wode np butelkowa do picia i po zabawie w piasku plucze jej raczki .

Moje malenstwo spi .Dzis kilka razy na moja prosbe sobie szla sama ladnie,pokonala w najdluzszym dystansie prawie 3 metry :-)Na koniec zawsze bijemy razem brawo :-)

Iwonka, dobry pomysł z tą wodą. Na drugi raz też wezmę (dziś miałam tylko sok niestety :-D). Moja też zaczyna coraz ładniej kroczyć, jeszcze powolutku, niepewnie łapie równowagę.

GRATULACJE dla stawiających kroczki. Hania już załapała na dobre, nie raz coś robię na kompie i odwracam się a ona sobie idzie, wtedy wstrzymuję oddech żeby się gdzieś nie glebła.
Co do piaskownicy, to chrzesny kupi na roczek, tak żebyśmy mieli na ogrodzie. Ale musi być z przykrywką bo mam kota i psy. Do tego mama z babcią zainwestowały w wysoką ślizgawkę. Chciałam małą, ale rzeczywiście zaraz wyrośnie i będzie stać, a tak będzie służyć na lata. Do tego mamy chuśtawkę, będzie bujaczek, basen z kulkami i mamy plac zabaw na ogrodzie.:tak::-)
ALe od czasu do czasu trzeba będzie odwiedzić parkową piaskownicę, żeby miała kontakt z dziećmi, bo to bardzo ważne.:tak::-p

Pewnie wieksza zjezdzalnia lepsza,z poczatku trzeba bedzie tylko pomagac dziecku wejsc ale szybko rosna i nie dlugo beda same wchodzic.Klaudia teraz lubi wchodzic od przodu na zjezdzalnie.Ja ja trzymam za raczki a nona na nogach sie wspina pod gore .Bardzo lubi zjezdzanie i wspinanie.

dziewczynki, jestem wzruszona.. :-) tyle zyczonek dostal od was moj masio, a ja nawet nie podziekowalam!..
DZIEKUJE OGROMNIE!

moje sloneczko jest teraz w tunezji, pojechal w zeszlym tygodniu, nawet nie moglam go w urodzinki wysciskac. tesknie ogromnie.. a pojechal z moimi rodzicami, takze zabawe ma na pewno przednia!
a ja korzystam, nie powiem, bo choc przekochane, madre i cudne to dziecko, to umeczona przy nim jestem jak nigdy - ciagle na mnie wisi, mamamamamamama i tylko mama. caluje, przytula, ciagle opa-opa! krzyczy i wszedzie wlazi, krzeslo, szafki, kanapa, WANNA! takze ciagle oczy naokolo glowy mam. i wstaje robak o 6!!! (dodam, ze moj starszy nawet o 9! zwykle najwczesniej o 8! moglibysmy pospac, a z Masiem to niemozliwe :-( )
no zmeczona przy nim jestem okrutnie, ale minie, minie ;-) :cool2:
jak juz oba beda w wieku Filipka teraz, to LUKSUS jak nie wiem!

glupio mi pisac z wami, bo nie moge codziennie, raptem na pare minut bb odpalam i ogarniam tylko grudniowki, nie chce sie wcinac w wasze rozmowy, zawsze mi glupio.. ale czesto was podczytuje i mysle o was cieplutko i pozdrawiam serdecznie!!!

reklama
Aenye,no co Ty za glupoty piszesz? Pisz z nami i sie nie krepuj,pisz kiedy masz czas,jestes majoweczka jak my ;-) Pisz kochana bo nam sie majoweczki wykruszaja ..... A Masio jak taki przylepa to nie teskni na takim rozstaniu?

Do góry