reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Majeczko kochanie STO LAT!!!!
happy-birthday.gif

Panna_migotka, to jest ta sama szczepionka (Prevenar), tylko po prostu podaje się jedną dawkę, a nie dwie. Po ukończeniu dwóch lat można podawać Pneumo23 (tańszą), ale czytałam, że ona uodparnia na mniejszą liczbę szczepów pneumokoków. Ja Maksowi po drugich urodzinach i tak zrobiłam Prevenar (wtedy podaje się już tylko jedną dawkę).

:-) Nie wiem Dziubek czy zauważyłaś ale sie smiesznie złozylo bo obie jesteśmy Sylwie i mamy Zuzanki i obie wysyłamy karteczki wiec może dobrze że napisałaś "od Zuzi" bo ja "od Zuzanki i mamusi Sylwi" dopiero dziewczyny miałyby metlik ale i tak można poznać po stemplu pocztowym
No własnie mogłyby dziewczyny miec problem. Szczególnie jakby koperty wcześniej wyrzuciły nim przeczytały kartkę;-) No ale teraz podpisuję też nazwiskiem to nie będzie problemu.

U nas daje się ook 150 zł za osobę na wesele. Czyli jakbyśmy szli z mężem to 300 zł. No za małą możnaby jeszcze 50 lub 100 zł dorzucic. Ale to tak naprawdę zalezy do kogo się idize. Bliższej rodzinie daję więcej dalszej mniej.

Klaudia juz spi.Zaraz ide myc Vanesske.U nas tez dzis goraco bylo choc i bardzo wietrznie.
Kwiateczek gratuluje pracy a na obiad mialam dzis barszcz ukrainski i nalesniki.Moj R ma z wczoraj jeszcze klopsiki z pieczarkami.Jutro chce zrobic ta zapiekanke z mielonym miesem WINIARY ,ponoc dobra jak mowila tesciowa bo wczoraj robila.

64em.gif

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAJECZKI W DNIU PIERWSZYCH URODZIN

Iwonka najlepsze to ze Darus zadowolony heh na poczatku bylo mi z tym dziwnie ale juz sie powoli przyzwyczailismy do calej sytuacji i ze zycie rodzinne zaczyna sie o godzinie 16 co do misia to ma tez swojego brazowego ale jak owieczka jest spi z nim i ogolnie zali sie mu strasznie

kwiateczek nie pozanalam Cie haha :-Dzmienilas avatar ooo to chyba w pracy nudzic sie nie bedziesz a i nie tak dlugo zeby sie strasznie zmeczyc super :-D

Ha NN aH no to super ze naladowaliscie akumulatorki my dopiero urlopik mamy w sierpniu ale sie nie moge doczekac niestety nie mamy dzialeczki i bedziemy w osrodku z ... balkonem :eek:

dziubek u nas tez kosztuje mniej wiecej z noclegiem do 200 no i fakt chociaz zeby sie mlodym zwrocilo ale ogolnie wesele to meeeega wydatek bo to przent kreacja fryzjer paznokcie och jest tego jakas bizuteria my ostatnio mielismy wesele za weselem ale za to kreacje mialam juz i reszte tylko prezent

panna migotka my mielismy prevenar szczepilismy po 7 mc i to sa trzy dawki dwie przyjool jedna grudzien druga luty a trzecia to po roczku sporo wiec wydatek rozlozony a dawka kazda kosztuje tyle samo nie ma roznicy czy pierwsza czy druga to podaje sie taka sama. A o szczepieniu na dwie dawki po roczku nie slyszalam jedynie po dwoch latkach jedna dawka
ale namiezszalam heh :eek:
wogole naweet niewiedzialam ze jest jakas inna niz prevenar

reklama
Witam dziewczyny

u nas nie ciekawie tzn w pracy ok pogoda nawet nawet tylko wieje jak diablii.. tylko Adas okazalo sie jest alergikiem:szok::szok::szok::szok: mowilam o tym uczuleniu i okazalo sie ze to atopowe zapalenie skory.. dostalismy leki zeby szybko sie tego pozbyc ale jak tylko troche ustapi mamy skierowanie do poradi alergologicznej:no::no::no::no::no::no: skad mu sie to wzielo nie przypuszczalam.. poszlismy do naszej pani pediatry znajomej bo u mnie to ja sie nic nie dowiem:eek::eek: a ta zobaczyla Adasia jeszcze go nie rozebralam a ta odrazu mowi ON JEST ALERGIKIEM:eek::eek::eek: poznala po buzi bo ma chropowata i sucha mimo ze smaruje:-:)-:)-( a jak zobaczyla rece i nogi to juz wogole przyznala ze to alergia.. dopoki sie nie zbada na co to nie wiadomo mleko na wszelki wypadek mam zmienic na HA nie wkladac mu body juz na cale wakacje.. zeby sie nie pocil... serki wycofac i soczki tez:baffled::baffled::baffled:

ohhh :-:)-:)-(

Wszystkiego naj naj dla MAjeczki Caluski od cioci Kamili Jakuba i Adasia..

Do góry