reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dzień dobry!!

Szopek no właśnie z tym Oilatum.... tak lekarze zachwalają, pielęgniarki, położne... a tymczasem ostatnio słuchałam na temat parafiny (która jest głównym składnikiem Oilatum), że tak naprawdę wcale nie jest dobra dla skóry, bo stosowana często wysusza skórę. Miki był od urodzenia kąpany w Oilatum i ma od jakiegoś czasu właśnie suchą skórkę - troszkę takich placków, a trochę takiej hmmm ogólnie suchej skóry. Nie wiem, czy to alergiczne, czy jednak wysuszone od parafiny? Zaczęłam go kąpać w płynie Nivea i smarować oliwką Hipp (z tych, które oglądałam ta jako jedyna nie zawiera parafiny!).

Miłego dnia kochane, ja dziś oczywiście pracuję dużo, poza tym o 10 przyjeżdża fryzjerka doprowadzić moje włosy do porządku bo już mam odrosty na kilometr :baffled:

reklama
Hej,

Moja na nóżkach też ma suchą skóre ale ja stawiam na proszek do prania. Nie piorę jej ciuszków w dzidziusiowym proszku tylko persil sensitive i może on powoduje tę suchośc skóry. A może to jej taki urok??? Ech... z tymi dziećmi to wiecznie nic nie wiadomo.

Serdeczne życzonka dla 11 miesięcznych dzieciaczków Nikolki, Hani, Natalki:-)

Olu - no ja małą tez od urodzenia w Oilatum kapałam i było ok. No a teraz tak jak u Ciebie ma suchą skórę. Chyba rzeczywiście coś z tym płynem jest nie tak

Witam.Malzonek ma dzis wolne wiec zaraz wybywamy z domku.
Klaudia ma tez sucha skore ogolnie ja ja moze kilka razy smarowalam czyms tlustym,bo uwazam ze takie natluszczanie wcale nie jest dobre.Nie jest ragicznie wiec nie zwracam zbytnio na to uwagi.Jak byla mala tez uzywalam preparaty z parafina i byla skora ok,teraz nie uzywam to jest sucha i co sie dziwic.Ja tez mam bardzo sucha skore,ale mysle ze to wina wody.

Buziaczki dla dziesiejszych 11 miesiecznych dziewczyn :tak::-)

Witam Was,
co do oilatum, to według mnie nie wydaje się zbytnio dobry, jego głównym składnikiem jest parafina, nic więcej w nim nie ma dlatego jak Zosia miała tą wysypkę sprawdził się emolium naprawdę w oczach wszystko ginęło:tak:.
Dziś pogoda zapowiada się suuper 25 stopni a Zosia zasmarkana po pachy:zawstydzona/y: no nic paczka chusteczek do kieszeni i wio na spacer.
Życzę miłego dzionka:-)

Witam Majóweczki
Przepraszam, że się nie odzywam, ale walczymy z wredną trzydnówką.
Szymon ma ciagle 39-40 stopni i za diabła nie możemy mu zbic gorączki.
Wczoraj byłam już w szpitalu, bo nie mogłam sobie poradzić nawet go schładzając.
Dzisiaj ma być już lepiej... zobaczymy

Wszystkim świętującym dzieciaczkom życzymy wszystkiego NAJ

Polka super fryzurka!!!

Kwiateczek fajnie ,ze kartka doszla :-)
Dzis Ania dostala kartke , wyslana 6 dni temu w Warszawie (od nas jest 15 km do centrum wawy):baffled::baffled:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dbez komentarza:sorry:

Witam Majóweczki
Przepraszam, że się nie odzywam, ale walczymy z wredną trzydnówką.
Szymon ma ciagle 39-40 stopni i za diabła nie możemy mu zbic gorączki.
Wczoraj byłam już w szpitalu, bo nie mogłam sobie poradzić nawet go schładzając.
Dzisiaj ma być już lepiej... zobaczymy

Wszystkim świętującym dzieciaczkom życzymy wszystkiego NAJ

Polka super fryzurka!!!
Zdrowka zyczymy,oby szybko przeszlo:tak:

Wszystkiego naj....dla Natalki i Nikolki:-)

MM wszystkiego naj....z okazji wczorajszej rocznicy:sorry::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)Mam nadzieje ze wieczor uplynal mile;-)

oki ja juz po zabiegu,teraz szybko na spacer i do lekarza z malym bo bardzo trze oczka:baffled:ma czerwone:-(

Witajcie.

Najlepsze życzonka dla Hanutka, Natalki i Nikolki :-)

Pola, biedny Szymek, oby gorączka spadła, bo to strasznie męczące jest.

Szopek, u Was pewnie prędzej Miku wyrośnie z alergii, bo chyba jesteście na diecie od początku praktycznie. My dopiero trzeci miesiąc.

Ja używam Balneum, ale nie sprawdzałam, czy ma parafinę. U nas wyskoczyło coś na nóżce, ale to jest ewidentnie alergiczne, bo w tym samym miejscu, co miała przedtem te zmiany. Lekarz stwierdził, że to mogą być pyłki, skoro nie zmieniałam diety.

Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Oczywiście pomyliłam drogę i pogubiłam się wśród takich małych uliczek. Jeździłam jak kretynka, po czym przypomniałam sobie, że mam w schowku nawigację i wygrzebałam. Udało się nam jakoś dojechać. Wchodzę do lekarza, a ten, że nie ma tej szczepionki, za którą przelałam mu kasę. Musiałam czekać pół godziny, aż pojedzie po nią. Potem szczepił, ale jakoś dziwnie, bo kazał mi małą położyć na stoliku i trzymać siłą za nóżkę. W przychodni jakoś lepiej szczepią, bo mogłam ją trzymać i przytulić, gdy babka się wkuwała. Rzeczywiście dziwny jest ten lekarz. Ale na szczepienie na odrę, świnkę i różyczkę pójdę do przychodni.

reklama
Migotka to mialas przejscia:baffled:my mamy 11go maja szczepionke i nastepna miesiac pozniej:baffled:

Mam chwilke wiec moge napisac teraz:tak:dzis mialam usunieta taka narosl z czubka glowy:baffled:draznilo mnie to juz bo mialam kilka lat ale w ciazy tak uroslo:szok:wlosy mi sie ukladaly na bok i bylo widac bable:no:mam szwy no i glowy przez tydz nie moge umyc:szok:nie wiem jak ale w sobote musze umyc bo jak mam chodzic i jeszcze mam pozostalosci z dzisiaj ale to wieczorem musze zczyscic:angry:
Jutro G ma zabieg na nos:baffled:zostaje na noc w szpitalu.Bedzie mial to samo co ja w zeszlym roku,wycinac w srodku troche by mogl oddychac i w koncu przestanie chrapac:sorry:
Konradek ma jakiegos wirusa w oku:-(mamy krople by uzywac 4 razy na dzien a ja nie wiem jak to jutro zrobie sama:baffled:caly czas tak mocno trze ze szok,ma czerwone juz tak bardzo ze az nie moge patrzec,tak mi go szkoda bo widze ze go to boli bardzo:-:)-(
normalnie czarne chmury nad nami do tego jeszcze kolejny zab mnie boli a jutrzejsza wizyte musialam odwolac bo jade G zawiez.poniedzialkowa odwolali na wtorek o 3ej:sorry:te znowu ja musialam odwolac bo zapomnialam ze zaczynam prace o 2ej:baffled:klapa:eek:

Jedno dobre;
Wozek zamowiony w poniedzialek o godz 10 rano we wtorek juz byl u tesciow:tak::tak:super no i chyba w niedziele dojedzie do nas :tak:;-):-)

Do góry