reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

WRÓCIŁAM!!!!!!Wiem,że trudno w to uwierzyc ale sie za wami mooooocno stęskniłam dzieciaczki jnam rosną ,my się starzejemy....
Widzę,że troszkę siedzieje jednak na forum pomimo niewielkiej liczby postów w porównaniu z lepszymi czasami:laugh2::laugh2::laugh2:
Oj staram się czasem zajrzej ale to czytanie to czasu zajmuje i tak nie wiem co u was..:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-:)-:)-(
Tyle tylko zdązyłam:

A ja jeszzce od porodu nie dostałam@@@@@:szok:I chyba też usdam się do gina co jest ze mną (choć nadal karmię do 3 razy na dobę)
Ale jednak życie bez @@@ jest lepsze:-D:-):-)

No tak bo jak ja kiedys postami za wszystkie nadrabiałam to i było co czytać a teraz najwiecej ty jesteś i jak zauważyłam Kwiateczek:-);-)

Kathy witaj spowrotrm:-);-);-)
Dobrze ze zarzegnane wszelakie@@@@@ problemy z malutka;-);-)a kyz....:-D:-D
Co do okresu to powinien byc po 3 mies a potem do gina powinnas isc:tak:11 mies to za dlugo:szok::szok::szok:wiem ze Ci wygodnie ale niestety nasz taki los:baffled:mi sie wlasnie konczy:-)
Co do forum to staram sie nadrabiac by pozniej niesiedziec po nocach jak na poczatku:sorry:ale teraz nas cos malutko:sorry:a tu pogody wiec ie jakie,jak nie deszcze to wiatry:no::no::no:dzis wlasnie leje ale cos slonko wychodzi na chwilke wiec moze sie rozpogodzi:tak::tak::tak:zimno jest juz od tyg wiec siedze w domu a jak maly spi to buszuje po forum "sama":sorry::baffled:
Iwonka mysle ze dam rade z karteczkami:tak::tak::tak:Bedzie pamiateczka;-)

reklama
Dziś sie lenie mała spi ja siedze na necie no i nic nie zrobione znów bede żałować jak wstanie Dobra ide już gotować dziś małej zaserwuje pierwszy raz szpinak ciekawe co ona na to?/:-p

Kwiteczek to wcale tak nie jest ze po 3 miesiacah powinna kobieta dostac okresu,jedne karmia piersia tak jak np ja karmilam Vanesske 14 miesiecy a okres dostalam odrazu po pologu...Z Klaudia dostalam miesiec czy dwa po zakonczeniu karmienia.Niektore kobiety nie maja tyle czasu okresu ile karmia piersia nawet tak mniej ilosciowo na dobe. i moze to trawc nawet 3 lata jak karmia 3 lata.... Na czytalam sie duzo w necie na ten temat.Tyle ze trzeba pamietac ze brak okresu nie oznacza brak plodnosci,i nie doczakajac okresu mozna zajsc w ciaze ;-) Znowu moja znajoma nie mogal zajsc w ciaze bo nie dostala tego okresu (karmila 15 miesiecy) i w miedzy czasie probowala i nic,po dwoch miesiacach od zakonczenia karmienia dostala okres i zaszla tez w ciaze zaraz...Chyba to sprawa indywidualna kazdej kobiety.

Kwiateczek faktycznie Iwonka ma rację z @ różnie może być ja pierwszą dostałam w połowie czerwca a potem do stycznia nic a teraz już niestety normalnie tzn. czasowo normalnie bo w kwestii intensywności to mam gorzej niż przed ciąża a już wtedy nie było dobrze :baffled:
Kathy a masz wersję elektroniczną tej książki bo chętnie rzucałabym okiem tak z ciekawości u nas jak się w nocy poprawiło spanie Majki to zęby znowu wszystko skopały:confused2:
Sylwia czasem też trzeba się polenić :tak::tak: ja sobie dzisiaj troszkę odpuściłam bo plecy mi dokuczają jakoś bardziej był tylko spacerek zakupy na obiad szybciutka zapiekanka ziemniaczana :tak:

BylaM na spacerku i raz goraco na sloncu a jak zawieje to chlodno,no nie wiem jak normalnie ubierac te dzieci ...
Puchatka ja mam ta ksiazke moge ci przeslac :-)

Kathy no ale budujecie ten dom swoj? Czy to mama miala sie pierwsza wyprowadzic do swojego domu?

Mama do wakacji ma swój niby wykończyć a z naszym juz wczesniej pisałam nie dostaliśmy warunków zabudowy bo nowy plan zagospodarowania przestrzennego jest w trakcie i nerwy mam niesamowite bo to może nawet rok potrwać wierzycie???:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::angry::angry:Zabi c tylko nic wiecej!!!!
a każdy wiedział w gminie po co nam rioodzice dziela i przekształcaja działkę!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Także z nasz a budową to jeszce potrwa!!!Oh a już by fundamenty były....

Kathy a masz wersję elektroniczną tej książki bo chętnie rzucałabym okiem tak z ciekawości u nas jak się w nocy poprawiło spanie Majki to zęby znowu wszystko skopały:confused2:
Sylwia czasem też trzeba się polenić :tak::tak: ja sobie dzisiaj troszkę odpuściłam bo plecy mi dokuczają jakoś bardziej był tylko spacerek zakupy na obiad szybciutka zapiekanka ziemniaczana :tak:

Wpisz sobie w google ja tam znalazłam a ptrzesłać bym nawet nie umiała sorry:zawstydzona/y:

Oh własnie po kotni ze starymi jestem aż sie poryczałam mówię wam nmam dosyć :angry:We wszytkim jestem okropna i na starośc każa mi się zmienić!:szok::-DNiedoczekanie!!!!!
Nienawidze jak mi ktoś rozkazuje a pozatym bartdziej są za zieńciem niż za samą córką -Rozumiecie to ?Bo ja jakosś nie????:confused2::confused2::confused2:
Błagam was nie każcie mi już na ten temat pisać bo na forum miejsca by na mojego posta nie starczyło:wściekła/y::no::no::no::no:

Kwiteczek to wcale tak nie jest ze po 3 miesiacah powinna kobieta dostac okresu,jedne karmia piersia tak jak np ja karmilam Vanesske 14 miesiecy a okres dostalam odrazu po pologu...Z Klaudia dostalam miesiec czy dwa po zakonczeniu karmienia.Niektore kobiety nie maja tyle czasu okresu ile karmia piersia nawet tak mniej ilosciowo na dobe. i moze to trawc nawet 3 lata jak karmia 3 lata.... Na czytalam sie duzo w necie na ten temat.Tyle ze trzeba pamietac ze brak okresu nie oznacza brak plodnosci,i nie doczakajac okresu mozna zajsc w ciaze ;-) Znowu moja znajoma nie mogal zajsc w ciaze bo nie dostala tego okresu (karmila 15 miesiecy) i w miedzy czasie probowala i nic,po dwoch miesiacach od zakonczenia karmienia dostala okres i zaszla tez w ciaze zaraz...Chyba to sprawa indywidualna kazdej kobiety.

Nie wiedzialam:no::szok:pamietam moja jredna z wielu rozmow z ginem i mowil kiedys ze jesli nie bede miala okresu to mam przyjsc i wywolamy czyms,tabletka czy cos:sorry:to bylo dawno jeszcze przed ciaza wiec moze dlatego,moze podczas karmienia jest inaczej.Nie pamietam juz czy na ten temat rozmawialam, to mi tylko zostalo w pamieci:sorry:

BylaM na spacerku i raz goraco na sloncu a jak zawieje to chlodno,no nie wiem jak normalnie ubierac te dzieci ...
Puchatka ja mam ta ksiazke moge ci przeslac :-)

U nas zimnica:no:a jaka to ksiazka,tez chce.plisss:sorry:

Ja dzis wkurzylam sie na G :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:musialam sie przejechac a najlepiej gdzie???do sklepu:sorry:dostalam talony z tesco wiec kupilam sobie w koncu plytke do sluchania bo juz nie mam co:zawstydzona/y:i koszulki na lato dla Konradka 3szt za 5f:-):-):-)

Kathy - ja @@@@ też jeszcze nie mam. Dobrze nam. Przynajmniej tyle spokoju;-)

My dzisiaj byliśmy w Sandomierzu. Sliczne miasto. Mała spała w obie strony. Połazilismy po startówce. Odchamiłam się. Bardzo minie to naładowało na kolejne siedzenie samej z małą. Az mi szkoda się robi tego że mąż w poniedziałek wraca do pracy.

No i dzisiaj dostałam kolejną wiadomość. Mała o której wam wcześniej pisałam ma gronkowca złocistego:-( Lekarze mówią że mogła go mieć juz jak była w brzuszku. No ale ja jestem pewna że w szpitalu to cholerstwo dostała. Już nawet tam dzieci nie są bezpieczne. Jutro jadę do nich ale całkiem nie wiem jak mam się zachowywać. Nie wiem jak pocieszyć matke :-( Szczególnie że sama mam zdrowe dziecko.:-(

reklama
Dziubek jak nieszczęscia to zawsze parami:no: dlaczego tak musi być oby Michalinka sobie poradzila A ona rodziła w tym samym szpitalu co ty?

A ja dziś straciłam dobry humor po tym jak mój mi oświadczył że go złapał przenośny fotoradar:wściekła/y::angry: jak sie wali to zawsze na raz ciekawe skad my weżmiemy kase na to teraz tyle wydatków:-(

Do góry