reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Kwiateczek, a duży ma luz w buciku Twój maluszek? ile mu zostaje wolnego miejsca?

Kwiateczek, Agnieszka, ja też się urodziłam 4 maja! :tak:

reklama
Hej!
Pozdrowionka i całuski dla małych solenizantow!
U nas ciągle paskudna pogoda, ale i tak wyszłam przed pracą z małą, bo mnie szlag trafia, że teraz tak niewiele wychodzi. Powiedzcie mi, czy ubranie dziecka, wsadzenie do wózka i pojechanie choćby na targ po zakupy to taki wielki problem? Teściowie jak małą pilnują w ogóle z nią nie wychodzą, choć latają po sklepach i targu. Nie mowię, że mają ją codziennie brać na spacer - choć byłoby miło - ale przynajmniej na tą chwilę przy okazji zakupów na bazarze, żeby się przewietrzyła! No żesz k...!
Poza tym nadal nie wiem co to są te cholerne zagadnienia kancelaryjno-biurowe, nie wiem czy jest sens iść na ten test do komendy. A po trzecie pieprzony ZUS jeszcze mi rozliczenia nie przysłał. Mieli czas do końca lutego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dobra, pomarudziłam to nadrabiam
Mam to samo. jak mała marudzi to poczkałabym jeszcze z dizeckiem ale jak się do mie usmiechnie to chce mi się drugiego takiego brzdąca:tak:
Podziwiam, bo ja nawet jak mała kwiczy ze śmiechu i mnie rozbraja to i tak nie chcę drugiego bobasa. Ciąża i poród to był dla mnie koszmar, teraz padam na ryj ze zmęczenia, więc na razie podziękuję
Szopek moja Klaudia tez potrafi czasami sie tak zachowywac,walic glowa w podloge,wyginac sie do tylu jak ja z kas zabieram....poprostu to sa pierwsze bunty hmm roczniaka? Niemowlaka? A potem Bunt dwulatka, trzylatka... ;-)
Shanta w takim razie zycze Ci powodzenia!
Dzięki Iwonka :-) Bunt roczniaka, dobre :-):-):-) Ale chyba coś w tym jest, bo w małą też często jakiś diobeł wstępuje
][/COLOR]
Kiedyś znajoma mi opowiedziała coś takiego, że jak jej mała córeczka śpi rano (taka roczna dziewczynka), to ona zawozi starsze dziecko do przedszkola w tym czasie - "szybciutko, w pół godziny się wyrabiam". Normalnie mnie zatkało... Ludzie bywają naprawdę... hmmm niezwykli!
Mnie też zatkało. Do jakiego stopnia można być głupim??? Nie wyobrażam sobie zostawić małej bez opieki
Siostra w sumie od niedawna się tym zajmuje i ogólnie zrobiła już więcej kolczyków, ale część dała w prezencie a część już skończyła. Napewno co i rusz będzie dorabiała coś nowego.
To niech dorobi też drewniane pierdółki, takie lubię najbardziej :-) Ale też nie mogę niestety nosić kolczyków nie ze srebra :-(

A propos kolczyków to może wystarczy skontaktować się z siostrą Panistępelek i poprosić o wykonanie kolczyków, w których ta część, która ma kontakt z uchem, będzie wykonana ze srebra. Chyba nie powinno z tym być kłopotu, tak mi się wydaje (ja też wolałabym ze srebrem).

Shanta, a może ten test to takie tylko pierdółki dotyczące pracy biurowej? Idź, nic Cię to nie kosztuje!!
A teściowie owszem powinni zabierać dzidzię na spacer codziennie!! Niech się hartuje i poznaje świat. No chyba że strasznie leje lub wieje jakoś bardzo mocno....

Kwiateczek, a duży ma luz w buciku Twój maluszek? ile mu zostaje wolnego miejsca?

Kwiateczek, Agnieszka, ja też się urodziłam 4 maja! :tak:

Ola nie wiem,nie sprawdzalam jeszcze:no::no:kupilismy tylko rozmiar wieksze ale baba w sklepie powiedziala ze buty sa na ok 3 mies pozniej beda male wiec moze nie bedzie zle:sorry2:zobacze w sobote:-):tak:jak na 10 mies ma wielka stope:szok:mojej kolezanki synek 14 mies ma nr 4:sorry2:

Ola teraz bede pamietac.czyli bedziesz obchodzic ze mna roczek:-D:-D
wiecie w tv leci poranek kojota:-D:-D:-D:-D
ale chyba lece spac.Konrado juz spi wiec nadrobie troszke papa;-):-)musze wylezec bo mnie cos bierze,kaszel dusi boshhh:baffled:

Kwiateczek, dużo zdrówka!
Ja Maksowi do dziś lubię uciąć patyczek na długość stopy (taki patyczek do szaszłyków hihi) i włożyć go do bucika, żeby sprawdzić ile ma luzu. Taki maluszek jak nasze to powinien mieć ok. 0.5-1cm luzu maksymalnie. Buty zbyt długo nie posłużą, ale w zbyt dużych będzie mu się niewygodnie uczyć chodzić. Polecam tę metodę (bo czasem jest ciężko na spokojnie przymierzyć buty takim bąblom małym).
A urodzinki taaak już niedługo - tylko ja będę świętować 34 w tym roku hihi

Dobrej nocy, zmykam i pewnie pokażę się dopiero w poniedziałek. Buziaki.

Mam na imię Agnieszka.Od 4maja'08 jestem szczęśliwą mamą.Moja córka ma na imię Emilka.

P.S.Podziękowania dla Kangurka.Ona wie za co.:-):-)

Nie ma za co;-)
Witaj.

Poza tym nadal nie wiem co to są te cholerne zagadnienia kancelaryjno-biurowe, nie wiem czy jest sens iść na ten test do komendy. A po trzecie pieprzony ZUS jeszcze mi rozliczenia nie przysłał. Mieli czas do końca lutego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Shanta, to pewnie tylko tak powaznie brzmi :-p
Połowa się wystraszy i nie przyjdzie. Ty chyba nie zaliczysz się do tej grupy :sorry2:
Zobaczysz - bedzie tak banalny , ze bedziesz sie zastanawiac gdzie jest haczyk ;-)
Pytania typu - czym sie różni telefon od drukarki :-D
Sorki - poniosło mnie :-p

A pity, hmmm
Ja wypełniłam juz rodzinie, sąsiadom.... a swojego oczywiscie tez jeszcze od pracodawcy nie dostałam :wściekła/y:

Jestem padnięta. Chyba idę spać :baffled:
do jutra!

prezent2.gif

wszystkiego najlepszego dla Ani z okazji 11 miesiączków oraz dla Krzysia i Natanielka z okazji ukończenia 10 miesiączków...

Witam nową majóweczkę i cieplutko pozdrawiam...pisz jak najwięcej i najczęściej...

ja tradycyjnie już w pracy, przy porannej kawusi podczytuję co u Wasi cieszę się słoneczkiem..siedzę teraz w pokoju z oknami w dachu i podziwiam bezchmurne niebo a słonko grzeje ...żyć nie umierać...

mój pit już od początku marca leży w US i mam nadzieję, że nie będę musiała długo czekać na zwrot...

Shanta, nawet sie nie wygłupiaj i nie rezygnuj z tego testu, jak nie pójdziesz, to się nie przekonasz czego wymagali...

Kwiateczek zdrówkaaaaa

tak sobie myślę, ciekawe co u POlki , Kathy, Dotkass... Hannah też rzadko się odzywa...brakuje mi Was dziewczyny....

wszystkiego najlepszego dla Ani z okazji 11 miesiączków oraz dla Krzysia i Natanielka z okazji ukończenia 10 miesiączków...

Witam nową majóweczkę i cieplutko pozdrawiam...pisz jak najwięcej i najczęściej...

ja tradycyjnie już w pracy, przy porannej kawusi podczytuję co u Wasi cieszę się słoneczkiem..siedzę teraz w pokoju z oknami w dachu i podziwiam bezchmurne niebo a słonko grzeje ...żyć nie umierać...

tak sobie myślę, ciekawe co u POlki , Kathy, Dotkass... Hannah też rzadko się odzywa...brakuje mi Was dziewczyny....

Dzień dobry

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów!!!

Ja też witam nową majówkę. :-)

Polkę czasem widuję na gg, ale ostatnio do mnie nie pisała :-(
DZiewczynki wracajcie do nas!!!

TEŻ CHCĘ SŁONECZKA!!! bo siedzę w pracy, a za oknem mam szaro-bure chmury :-:)-( aż nic mi się nie chce... a do tego 13ty piątek i mam do załatwienia b.ważną sprawę... buuuu

Ja też się witam trzynastkowo piątkowo :-)

Ja również składam najserdeczniejsze życzenia Ani, Krzysiowi i Natankowi :-)

Dziś mam zajęcia od 16 do 20.45 - jak ja to przeżyję :szok:

reklama
Do góry