reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Kangurka, tam jest podany chyba nr gg na który można się kontaktować.
Moim zdaniem dziewczyna powinna się tym zająć "profesjonalnie" tzn. na większą skalę, bo ma bardzo ciekawe pomysły!

reklama
Bylam dzis z Ania na rehabilitacji. Niestety moje dziecko tak sie buntowalo ,ze nie dalo sie prawie nic zrobic. Jedynie porozmawialam chwile na temat butow. Rehabilitantka powiedziala, zeby buciki zakladac tylko jak dziecko idzie na spacer.Po domu skarpetki z absami lub takie ze skorzana podeszwa.Nawet jak juz dziecko samo chodzi to w domu nie ma potrzeby zakladac mu sztywnych pantofli.
Pytalam tez o cos takiego CZY TO BUCIK CZY SKARPETKA? rozm.od17do24 CUDOWNE (572604250) - Aukcje internetowe Allegro Nie polecala. Swoja droga dosyc drogie te skareptki.Kilka dni temu widzialam takie w sklepie za max 15zl.

Panistepelek bardzo ladne sa te kolczyki.Ja niestety przez alergie musze kupowac tylko srebrne, a sadzac po cenie te kolczyki maja zaczepy ze zwyklego metalu.

kangurka, OlaK - Na blogu podany jest numer gg i adres mejlowy. Siostra w sumie od niedawna się tym zajmuje i ogólnie zrobiła już więcej kolczyków, ale część dała w prezencie a część już skończyła. Napewno co i rusz będzie dorabiała coś nowego. Wiem, że niedługo będzie też można kupić kartki własnoręcznie robione.
Ogólnie to i na allegro sprzedaje te kolczyki też.
Nie chce do niczego namawiać, ale miło będzie jak cos kupicie hehe.

ja jak lecę śmieci wyrzucić - to jest jedyny moment i to bardzo.. bardzo rzadko kiedy zostawiam małą śpiącą w łóżeczku, to mam od razu wizje: że drzwi się zatną albo zamek się nie otworzy.. itp.

MM, może Ania ma dziś gorszy dzionek po prostu...
Mój Maksik zawsze biega po domu w skarpetkach, ew. na takich ze skórzaną podeszwą. Jak chodził do żłobka w Wawie, to był jedynym dzieckiem bez kapci tylko w skarpetkach - ale uznałam, że tak mu będzie wygodniej się bawić.

Kinia, no właśnie od razu takie wizje się pojawiają. Swoją drogą, ostatnio żona szwagra wyszła właśnie też ze śmieciami, ale zostawiła synka w domu (2,5 roku) i niestety włączony czajnik na kuchni gazowej. Mały dla zabawy przekręcił zasuwkę.... i potem się przestraszył i nie potrafił jej otworzyć - trwało to dość długo. Na szczęście to nie były lite drzwi tylko drzwi z szybą u góry (mieszkają w domu), ona musiała wybić tę szybę żeby sięgnąć do środka i sama otworzyć zasuwkę ale było ciężko bo zasuwa nisko....
A mojego Maksia to w ogóle bym nie mogła zostawić, on od dawna doskonale wie, że wystarczy przysunąć sobie krzesło do drzwi i można otworzyć zasuwę.... potrafi też łobuz jeden kluczem sobie otworzyć zamek w innych drzwiach...
Dzieci czasem miewają takie pomysły, że głowa boli, i trzeba na nie uważać jak nie wiem co...

BUZIAKI DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW!!!!!!!!!!!!!!!
tak was czytam dziewczyny i normalnie wierzyć się nie chce jacy ludzie mogą być nieodpowiedzialni:szok:
jak można 10cio miesięczne dziecko trzymać przez caly dzień zamknięte w lwżaczku!!!!!!!!!!!!
i jak można wyjść z domu zostawiając śpiące dziecko samo!!!!!!!!!!!!!!!
przecież przez pół godz.dosłownie wszystko może się zdarzyć:szok:
niestety takich sytuacji jest dużo za dużo i niewiele możemy na to poradzić:-(

Ola powiem tylko jedna: brrrrr. aż mnie ciarki przeszły.

właśnie obcinałam małej paznokcie. koszmar.
nie daje się wziąć za rączkę. od razu jest płacz i wyrywanie. no a po drugie mam kiepskie nożyczki. już 3 parę mam i do d.. są. :-(

Mam na imię Agnieszka.Od 4maja'08 jestem szczęśliwą mamą.Moja córka ma na imię Emilka.

P.S.Podziękowania dla Kangurka.Ona wie za co.:-):-)

Ja czasami zostawilam moje dziecko spiace samo w domu.Ale to na maksymalnie 5 minut.Duzo dluzej Ania jest sama jak ja biore prysznic.Wtedy nic nie slysze co sie dzieje w pokoju.Jak byla malutka to ja bralam w lezaczku do lazienki.
Raz zostala sama ok 10 minut jak miala 2 mce.Bylam wtedy sama w domu z Ania i moim psem ,ktory dostal silnego ataku padaczki. Ania akurat troche marudzila ale musialam ja zostawic i ratowac psa.

Kinia ja mam takie nozyczki Nożyczki + cążki + pilniczek Canpol (556319110) - Aukcje internetowe Allegro
Sa bardzo fajne.Mialam tez inne z canpola ale jakies grube byly, jak takie dla dzieci do ciecia papieru.

Wszystkiego najlepszego dla Julianki, Isabell i Mateuszka

reklama
Do góry