reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Nie czepiajmy się szczegółów ;-)
Fakt posiadania dziecka przez 13 latkę wdaje mi się abstrakcyjny, natomiast to, że ktoś w moim prawie wieku jest babcią ( i nie mieszka w 3 świecie czy też nie jest Romką) dopiero do mnie dociera.
hmmm no nie wydaje mi się żeby twój szkrab wyciął taki numer będą w przedszkolu ;-) tam będą ważniejsze rzeczy niż dziewczyny: samochody i klocki lego :tak:
Chłopiec w przedszkolu jest bardziej zainteresowany dziewczynkami niż chłopiec w połowie podstawówki.
Za moich (prehistorycznych) czasów chłopak ?-13 lat uważał posiadanie dziewczyny za obleśne i był pośmiewiskiem wśród kolegów ( zakochana para, Jacek i Barbara) , tymczasem w przedszkolu jest dużo " par" . Sama miałam chłopaka w przedszkolu (taki mój security od popychania innych dzieci):sorry2:.

Na szczęście samo zainteresowanie nie wystarczy.:-p

reklama
Dziewczyny, jak przekonać malucha do mycia dziąsełek i ząbków, dzisiaj po raz pierwszy chciałam wacikiem przemyć, ale się broni niesamowicie. Chcę kupić na palec "kondona" :)sorry:tak mi się to kojarzy), może z tym będzie łatwiej, przy okazji pomasuje.
My nie mamy problemow z myciem ząbkow poza tym, że mała mnie strasznie gryzie. Używamy właśnie kondona, ta ma frajdę, bo nie dość, że pasta smaczna, to jeszcze matka sama paluchy do buzi ładuje, więc można użreć :dry:
Shanta a tam juz nie pracujesz na tej komendzie?
Nie pracuję, składałam tam aplikację, ale się nie odezwali :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie wiedzą co tracą. Z tymi głupimi państwowymi robotami to już tak jest, że wszystko ustawione, a ogłoszenia o rekrutacji to tylko pic na wodę. Nadal siedzę w banku i szlag mnie już tam trafia. Zasłaniając się kryzysem obcięli nam tak masakrycznie pensje, że teraz dostałam 720 zl :no:
Zapomnialam opowiedziec co kochajacy tatuśwczoraj zrobił Usypiał na wieczór Zuzie i po 10 minutach taki dumny przychodzi i mówi uspałem ja w łózeczku no to ja szcześliwa a on Tylko wiesz tak sie rzucała to zapakowałem sie z nia do łózeczka przytuliłem ,uspokoila sie i usneła :szok:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D Chciałabym to widzieć :-D:-D:-D:-D:-D
Dziewczyny, możecie wyciągać falszki, czy która co tam ma i możemy pić!!!:-) Zdałam egzamin semestralny!!! :rofl2::rofl2::rofl2:
No to gratki!!! Napiłabym się z Tobą, ale w niedzielę piłam metaxę i mam mały wstręt. Jessssssu, nie wiedziałam, że to takie świństwo przebrzydłe.
do wrażliwych: nie oglądajcie uwagi..
A co było?

Cześć mamy!
Ja znów nadganiam i nadrabiam, a wy nadal szalejecie z postami :-)
Mała ostatnio buntuje się i spać nie chce chodzić, ale ma taki fajny humorek i tak się ze wszystkiego rechocze, że jej to wybaczam. Kurcze, zmęczona jestem. Zmęczona i głodna.

no może i ja się odezwę bo jakoś tak ostatnio to jestem raczej cichym obserwatorem co do wczesnego bycia babcią to wczoraj oglądałam rozmowy w toku na TVN i była kobietka która w wieku 28 lat została babcią bo najpierw ona urodziła dziecko mając 14 lat a teraz tą tradycję podtrzymała jej córcia jakoś nie potrafię sobie siebie wyobrazić jako babci bo ja kurcze w takim wieku zostałam mamusią :sorry2:a jeszcze co do ciązy to do dzisiaj od kilku dni przezywam historię tej 9-letniej dziewczynki z Brazylii która po tym jak została zgwałcona przez swojego ojczyma zaszła w ciąże i to bliźniaczą dokonano aborcji a ja kurka znowu się popłakałam :-(np bo jakoś nie umiem tego przetrawić wiecie ciąża dla dorosłej kobiety która nawet jej wyczekiwała jest trudnym czasem i fizycznie i emocjonalnie a tu takie dziecko ehh jaki ten śiwat dla naszych dzieci:-:)-(

kurcze ja przedszkola już nie pamiętam.. taka stara jestem ;-):tak:
ale mam jakieś migawki i faktycznie absztyfikanta z zerówki miałam

w uwadze było o matce tego zakatowanego chłopca..
powiem coś z innej beczki: czytałam artykuł o nich (tak mi się wydaje) i pamiętam, że jedna sąsiadka interweniowała, ale policja jakoś nie zainteresowała się zbytnio.

a'propos sąsiadów i interesowania się. jakiś czas temu, jak wychodziłam z domu z NM sąsiadka z góry zapytała się nas czy dziecko zostawiamy same w domu. mała była akurat z babcią. sam pomysł, że mogłabym zosiala samego w domu zostawić mnie potwornie oburzył. potem jednak przyznałam rację NM, że bardzo fajnie, że się sąsiedzi zapytali.. :-)

witam
zaczne od zabkow;Konradek pucuje szczoteczka juz,w sumie to ja gryzie ale to dobry poczatek:sorry:dzis zauwazylam ze gorna jedynka jest tuz tuz a druga to masakra:no:jakas ciemna plama jest i nie wiem czy sie udezyl jak mnie nie bylo:dry:czy tak spuchniete jest:baffled:
Sylwia lozeczko masz nie zle:tak:ja jakbym weszla do naszego to by nic nie zostalo chyba:no::sorry:
Migotka gratki za semestr,wypijemy na weekendzie;-);-)
co jeszcze.....

Puchatka..ja nie moge czytac takich rzeczy:no:noc z glowy:baffled:

Boshhh ale jestem padnieta:no:nie wiem jak wytrzymam te dni w pracy:baffled:i moje dziecko wyczynia taaaakie cuda ale szybko napisze na rozwojowym:tak:
slodkich snow mamusie;-)

Dzięki dziewczyny za wszystkie gratki :-) No to zdrówko, właśnie chlam Redsa 330 ml o smaku cytrusowym. A co, jak szaleć to szaleć :rofl2:

Ja też miałam chłopaka w przedszkolu, miał na imię Jasiek i miał dość duże braki w uzębieniu:-) Raz nawet zaciągnęłam go z koleżanką do toalety, bo obiecałyśmy mu, że jak nam pokaże siusiaka, to my mu też pokażemy, co tam mamy ciekawego. W klopie zdjęłyśmy mu majtki - pamiętam tylko tyle, że pomyślałam sobie "kurka, ale on wielki" :-D Oczywiście my mu nie pokazałyśmy (ale świnie :-D). Raz zamieniłam się z koleżanką na chłopaków, ja odstąpiłam jej Jaśka, a ona mi Piotrka, ale stwierdziłam potem, że nie ma to jednak jak mój Jasiek :-) Jak Jasiek zdeptał raz świeżą trawkę i poszedł za karę do sali, ja też zdeptałam, żeby iść do niego :-D To były czasy:-p

Szopek niestety nie moge tego przeczytac,boje sie:-(daruje sobie:no::no:
co do tej 13 stki to tez:no:gdzie te dziewczyny maja rozum:wściekła/y:gotowe sa na seks ale nie na zabezpieczenie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja pamietam ze sie tak balam w ich wieku a teraz to jest szok:no:niczego sie nie boja i sa wyniki:baffled::dry:
oki uciekam
spijcie dobrze;-)Konrado sie juz budzi:baffled:nic mu nie pomaga,zadne zele(bonjela,dentinox)ani paracetamol,nurofen:no:jest cos mocniejszego co mozna dac dzieciom:sorry2:dalam mu 4 ml o 7.30 a on juz sie budzi:baffled:a gdzie noc:confused::confused::confused:

Migotka ja ponoc mialam w przedszkolu:sorry:syna dentysty,mieszka w Stanach od 20 lat:sorry:podobno wszedzie za mna lazil a ja sie wkurzalam.2 lata pozniej wyjechal z mama:sorry:nie pamietam tego,jego i wogole:sorry:
oki teraz to juz ide:tak::tak:dobranoc

reklama
Panna Migotka gratulacje :tak::tak:
Szopek ja po przeczytaniu tej historii nie spałam pól nocy patrząc na moją córcię :-:)-(
a co do ząbków to my używamy normalnej małej szczoteczki i Majka nawet coś tam pozwala sobie umyć a potem jeszcze sama sobie gryzie tę szczoteczkę

Do góry