reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Dziewczyny, jak przekonać malucha do mycia dziąsełek i ząbków, dzisiaj po raz pierwszy chciałam wacikiem przemyć, ale się broni niesamowicie. Chcę kupić na palec "kondona" :)sorry:tak mi się to kojarzy), może z tym będzie łatwiej, przy okazji pomasuje.

reklama
Pediatra potwierdzila trzydniowke,wiec mamy ja za soba.
Ja tez przypalialm juz kilka rzeczy,ostatnio jak chcialam udusic jablko no i garnek od kompletu spalony i wywalony (przezent od tesciowej) .
Hannah ja kupilam ta paste nenedent czy jakos tak z tym kondonem wlasnie i Klaudia nie da sobie tym tez myc zabkow,jedyne co to ma swoja zwykla dzieciowa szczoteczke do zebow i jak sobie jak tak po mamla z 15 minut to cale czyszczenie.
Shanta a tam juz nie pracujesz na tej komendzie?

Hej u nas z rana było słonko ale teraz go wcięło:-( No cóż pójdę na spacer i w paskudny dzień. Mała już po pierwszej drzemce jest:szok: Tak więc cały harmonogram dnia do d...y.

Iwonka - moja Zuzia też pare minut ze szczoteczką do zębów w buzi siedzi. Tylko ona w taki sposób to tę pastę zjada. Zastanawiam się czy nie zaszkodzi jej ona:dry:

Hej u nas z rana było słonko ale teraz go wcięło:-( No cóż pójdę na spacer i w paskudny dzień. Mała już po pierwszej drzemce jest:szok: Tak więc cały harmonogram dnia do d...y.

o masz a u nas tak samo kurka pada kropi nie wiadomo ... mokro i buro a ja i tak musze wyjsc zeby M torta urodzinowego kupic :-)
tylko czekam az maly sobie wstanie z drzemki

Hej wczoraj mialam taki nastrój ze wolałam sie nie odzywac :sorry2: no ale dzis juz lepiej i nawet Zuzka wstała w humorze bo wczoraj tez tylko jojczyła też zeby jej wypycha :no:

U nas naprzemian słonce chmury i wiatr czyli bardzo zdradliwa pogoda wczoraj nie mialam pojecia jak zuzie na spacer ubrac nawet przychodzilysmy sie przebrac
nie za bardzo pamietam co mialam napisac wiec na razie tyle teraz powinnam byc na biezaco

hej hej
Ja mam duuzo do pisania dzisiaj, ale narazie szkrabąg mi nie da pewnie :baffled:

Napisze narazie tylko o tymm myciu zebów.
My myjemy "kondomikiem" :sorry2: od kiedy pojawił się pierwszy ząbek. Nikolka sama otwierała dziubek i uwielbiała mycie zębow!! Bez pasty (ciągle nie kupiłam).
Ale od jakis 2 tygodni nie cierpi mycia zębów - myslę ze zamiast masowac, to teraz podrazniamy jej te opuchniete dziąsełka gdzie jedynki wyłażą i pewnie dlatego się buntuje.
Myję codzienie przy okazji kąpieli. Mam nadzieje ze przejdzie jej ta nienawisc do mycia zębów i znowu polubi :-(

Ja dzisiaj się WYSPAŁAM kochane!! Ale to moze później. Teraz ide do Nikoli.

reklama
Hannah ja kupilam taka szczoteczke z pasta NENEDENT BABY Pasta do zębów 20 ml + szczoteczka - [DENTINOX KG Ania nie prostestuje przy myciu.Tylko ja ciagle zapominam o myciu jej zabkow
No właśnie o tego kondonka chodzi, nakładka na palec. No ale odkąd spuchły dziąsła nie da rady ani zobaczyć do pysia, a tym bardziej coś włożyć, chyba że jest to żel na bolące dziąsła.
Ten ząbek dopiero co się przebił, jeszcze go dobrze nie widać na zewnątrz, ale chcę nauczyć od małego.:sorry2:

Do góry