reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witam

panna_mogotka - Fajnie, że będziesz mieć mozliwość pracowania w domu.

Szopek - Oby ząbki jak najszybciej wyszły i córcia już tak się nie męczyła.

Wiktoria - Ja bym chyba jeszcze "bała" się przenieś córcię do oddzielnego pokoju. Zresztą chwilowo to nawet nie mam gdzie go zrobić.

Dziubek - Ja niby tez cos o tych suszonych śliwkach słyszałam ale sama jeszcze nie praktykowałam tego. Mojej córci na zaparcia pomaga hrbatka koperkowa.

Jeszcze miałam coś, którejś odpisać, ale zapomniałam.

A co do ubranek w Tesco, to ja osobiście dawno nie byłam, ale mąż ostatnio kupił 3-pak bodów z krótkim rękawkiem za 19 zł, czyli opłaca się, boniedawno za jedne w sklepie zapłaciłam 11.

Apropos przenosin do swojego pokoju, ja bardzo polecam. Jest świetnie, my nie budzimy dziecka kaszlem ani kręceniem się, Iga też nas nie budzi jak się wierci. A jestem spokojna, bo mam monitor oddechu z nianią, więc słyszę, jak zaczyna płakać. I przyzwyczaiła się do spania w śpiworku, dlatego nie mam problemu z odkrywaniem.

Panistepelek, Szopek ma synka :rofl2:

Migotka - Taaaa przecież wiem i sama nie wiem dlaczego napisała "córcia".
Szopek - przepraszam za ten błąd, to przez to, że tak na szybkiego pisałam.

witam po weekendzie

Dziubek, podobno marchew powoduje zaparcia - może darujcie sobie chwilowo wszelkie rodzaje?? Na pewno piciu trzeba dawac, uważaj na mączne posiłki.
Kurde czytałam ostatnio o zaparciach u niemowląt i za chiny nie moge sobie przypomnieć co tam jeszcze bylo :-(

Wczoraj byliśmy u dziadków. Nikolka zaaklimatyzowała się w kilka minut - to miła niespodzianka bo zawsze był u nich wrzask :baffled:
Ganiała po podłodze, gadała z odbiciem w szybie i takie tam :-)
Potem pojechaliśmy do siostry. Bluzeczka ode mnie bardzo sie jej podobała i wyglądała w niej ekstra!!
Dzidzia była grzeczna, co oznacza ze było bardzo miło i nienerwowo.

Witam tak pozno ale mialam robote w domu,pranie,sprzatanie,gotowanie,zabawa z dziecmi.Wogooe to jestem nie wyspana.O 3 Kaludia sie obudzila i zrobila sobie drzemke godzinna,a gdy juz ja uspalam to zadzwonil R telefon od ochrony ze w jednej firmie sa po otwierane drzwi ,i zaczely sie telefony cop pol godziny i kuzwa spac juz nie mogla,a jak o 7 ej moj kustyk po kustykal w koncu do pracy,bo siedziec moze a umysl ma cały(raczej resztke) to chcialam sie zdrezmnac spokojnie to kurczaki sie obudzily i koniec spania.Na 14:30 idziemy do lekarza z sesja fotograficzna krostek na brzuchu u Klaudii ;-)
Co do lalki Barbie to mysle ze zdecydowanie za wczesnie a lezec nie ma sensu. Jednak te jej dlugie patykowate nozki i szpiczaste rece, krzywde moga zrobic w oko .Szczerze to tak Vanesska zaczela sie doiero od niedawna bawic tymi lalkami Barbie,ale nie tak z zadnym zapalem.Mysle ze 5 latka to juz tak,bardziej sie zabawi,choc ta lalka co dostala teraz na gwiazdke ,bylo napisane od 3 lat.

EDIT
Wlasnie o tym zaparciu,ja tez czytalam naopewno tu ma rodziceradza.pl wypowiedz jakiejs pediatry ze jablka jedna jesli juz to troche bo jednak po nich sa tez zbite kupki,napewno sliwki suszone i cos tam jeszcze pisala ale nie moge a raczej nie mam teraz czasu znalezc ..

Marchew jak pisala Kangurka tez warto ograniczyc bo ona jest na zaparcia.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za rady. Moja maruda zrobiła kupę na nocnik po raz pierwszy. No ale nastekała sie przy ym niesamowicie. Dałam jej sokz jabłka i marchewki. No świerza marche to chyba ej nie zaszkodzi? Szkoda że kiwi ją uczula bo ono najlepiej na kupki działało. Zuzi zeby idą chyba bo pomiomo 1,5 godzinnej drzemki nadal bła marudna. Teraz znowu śpi. Zobaczymy jak długo.
Ja też idę się kimnąć:tak:

Iwonka poczytam to forum to sobie coś znajdee:tak:

Moj maly steka czasami to na nocnik zrobi szybciej niz w pieluche :tak:

U nas wyszlo piekne slonko ale czekamy na M jak wroci i smigamy .. jestesmy po Obiedzie dzis pomidorowa

Iwonka jakis dzien sprzatania heh.. ja miedzy czasie jak gotowalam obiad to tez pranie podlogi odkurzanie itd :tak:
Strasznie sie wnerwilam bo odkurzacz raz dziala raz nie jak sie wlacza jakby cos nie laczylo :confused::confused:

Witam

Dzis postanowilam ugotowac miesko dla Ani.Wrzucilam kawalek indyka do garnka, wlaczylam kuchnie i poszlam bawic sie z Ania.Oczywiscie zupelnie zapomnialam o tym, ze cos sie gotuje :baffled::wściekła/y:i jak poszlam po ponad godzinie do kuchni to wejsc sie tam nie dalo.Jak otworzylam drzwi to buchnal na mnie szary dym, az mi sie w glowie zakrecilo. Smrod w domu niesamowity :angry::angry::angry:

reklama
mm hehe o masz a co sloiczki dawalas wczesniej tak ?
Moje malenstwo spi marudzil wzielam go przytulilam dalam smoka nim doszlam do sypialni juz spal :szok:
kurcze cos mnie glowa boli :wściekła/y:

Do góry