reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

U nas mnóstwo sniegu. Ja już nie wiem czyten kaszelek małej to jest chorobowy. Ona kaszlnie z 5 razy w ciągu dnia. Wyglądało mi to na już taki odrywający się kaszel no ale przecież tak żadko by się nie pojawiał jakby była chora. Tak więc po weekendowym siedzeniu w domu chyba dzisiaj wyjdziemy na krótki spacerek.

Mała dzisiaj o 6 już była wyspana. Wzięłam ją do siebie nakarmiłam i przymusiłam do snu:tak: No i pospałysmy jeszcze do 8.30. No i mogę powiedzieć że w końcu wyspana jestem:-)

Shanta - no ja też się nie wpisałam na wątku "Poznajmy się" ale dziewczyny chyba już znają mnie więc nie ma co wpisywać. :tak: No ale jak będziecie chciały to wypiszę coś o sobie.

reklama
Witam:-)
Shanta ja tez si tam nie wpisywalam ale jak cos to moge:tak:

A u nas nocka znowu wiercona:no:ja juz nie wiem co jest.Nie moze zagrzac sobie miejsca:no:wyladowal znmow u nas i teraz jestem polamana bo nawet nie mialam sie jak polozyc a jeszcze@ :baffled::baffled:wstal juz przed o 6.30 probowalam go uspic ale nic z tego:dry:tatus wstawal o 7ej wiec juz nie bylo szans:baffled:
Wlasnie koncze kawusie a powieki i tak opadaja:sorry:

witam
ja po kawie i czekam aż mała zdecyduje się spać.
nie wiem co się z nią dzieje, ale nie śpi w nocy. wierci się, płacze. ciągle muszę ją przekładać.
ja zaraz idę gotować. dostałam wczoraj blender czy jak mu tam jest: taka łapkę do miksowania jedzenia. zaczynam gotować małej sama:-)
dziś rosołek z indyka z makaronem :-)
iwonki książka kucharka będzie w użytku.

Witam się poniedziałkowo, potwornie nie wyspana,

Ami obudziła się o 3: na piciu, a po godzinie na zabawę, myślałam, że zwariuję...sobotnia noc nie przespana, bo miło spęczona, przy winku, drinkach i konsoli i miałam nadzieję, że córcia da mi się wyspać chociaż dziś, ale nie dała...fakt, że R się ładnie zachował i od 6:30 do 8:00 siedział z Ami, więc pospałam chociaż 1,5 godziny- kochany ten mój mężuś (dobrze, że ma pracę o nienormowanych godzinach :tak:). Aaaaa...wczoraj w ciągu dnia Ami pięknie spała, może dlatego nie miała chęci na sen w nocy. Spała od 9:00 do 10:30, potem od 13:45 do 17:00 :szok:, przespała porę obiadu

Wiecie tak sobie wlasnie myslalam ze fajnie byloby sie spotkac z mamami z BB w jakims lokalu czy latem na swierzym powietrzu:wink:na czyms do picia i przekasce:-p:-pale ja tak daleko jestem ze ze mna to chyba tylko przez skype konferencje:-D:-D:-D ale fajnie by bylo usiasc gdzies na dworze,sloneczko:sorry:usiasc pogadac na real.Troche jestesmy porozrzucane po kraju i swiecie:sorry:moze kiedys dolonczy do nas mama ktora bedzie miala hotel to nas ulokuje:-D:-D:-D:-D

Ja już kiedyś proponowałam spotkanie i to nie raz, ale niestety nic z tego nie wyszło :-(, a co do hotelu, może to ja otworzę- w końcu moje wykształcenie mi na to pozwala :tak::-D:-D:-D;-)

No ja już kiedys wspominałam, że mieszkam w fajnym miejscu (chałupa ruina, ale działka 80a - trawa, zieleń, sąsiadów prawie brak ;-)).
Fajnie byłoby zorganizować taki piknik, tylko nie wiem ile tu jeszcze pomieszkam :sorry2:
No i właśnie - kto by do mnie przyjechał:confused: Chyba tylko Kamilka bo ma z 30km...
A reszta??

Ja chętnie, w końcu Polska nie jest wcale taka duża, zresztą i tak miałam niedługo przejechać się do Krakowa...grubo się też zastanawiamy z R, czy nie przeprowadzić się tam na stałe- uwielbiam to miasto, zresztą oboje jesteśmy w nim zakochani i w wysokiej kulturze, która tam panuje...której nie ma niestety w Warszawie, ale cóż się dziwić w Warszawie panuje wyścig szczurów i nie tylko

Oj tak zima w tym roku nas nie oszczedza i sniegu wszedzie pod dostatkiem.W zeszla zime w Warszawie snieg byl raptem ze 3 razy po dwa dni........
NO my bylismy w sobote u tesciow 30km od nas i wiesz ile tam sniegu :szok:a u nas ledwie chodniki mokre i ulica jak by tak mrzawka popadala. Za to wczoraj mielismy piekne slonkoprzez caly dzien

a pamietacie jak bylysmy w ciazy i czekalysmy na ta wiosne i nie raz bylo ze ktoras pisala ze dzis byla w ogrodzie opalala nogi albo cos takiego. Lubie te pierwsze dni wiosny mozna rzpiac kurtke wszystko takie inne :-)

A ja chciałam zamówić pizze, ale nie wiem z czym bym ją zjadła :baffled:
Nie chce tego co zawsze - pieczarki i szynka!!!
Chcę kukurydze, ale bez kurczaka...
Brokułow nie mają..
ech, kupa normalnie - nie wiem czego chce :dry:
Chyba nie zamowie wogóle :angry:
wybredny z Ciebie klijent hehe my wczoraj zamowilismy kebaba M a ja Hamburgera chcial pizze a ja nie .. cos mi sie zachcialo czegos takiego musimy sie wybrac do Mc donalda bo juz dawno nie bylismy

. Ona kaszlnie z 5 razy w ciągu dnia. Wyglądało mi to na już taki odrywający się kaszel no ale przecież tak żadko by się nie pojawiał jakby była chora. Tak więc po weekendowym siedzeniu w domu chyba dzisiaj wyjdziemy na krótki spacerek.

Mała dzisiaj o 6 już była wyspana. Wzięłam ją do siebie nakarmiłam i przymusiłam do snu:tak: No i pospałysmy jeszcze do 8.30. No i mogę powiedzieć że w końcu wyspana jestem:-)
.
dzis tez malego troche przymusilam i spalismy tak jak wy hehe ;-) wiesz wydaje mi sie ze to zadne chorubsko. Darek juz tez ok ale czasami kaszlnie daje mu witaminy moze tez daj witamine C cherbatka z malinami i troszke miodu. TA doktor powiedziala ze jak nie ma goraczki moge isc z nim na dwor ja i tak odczekalam pare dni jakos sie balam :sorry2: ale on to sie pochorowal tak trzy dni go trzymalo moze to trzydniowka .. niewiem

Witam:-)
Shanta ja tez si tam nie wpisywalam ale jak cos to moge:tak:

A u nas nocka znowu wiercona:no:ja juz nie wiem co jest.Nie moze zagrzac sobie miejsca:no:wyladowal znmow u nas i teraz jestem polamana bo nawet nie mialam sie jak polozyc a jeszcze@ :baffled::baffled:wstal juz przed o 6.30 probowalam go uspic ale nic z tego:dry:tatus wstawal o 7ej wiec juz nie bylo szans:baffled:
Wlasnie koncze kawusie a powieki i tak opadaja:sorry:
Juz kiedys pisalam dziewczyna nie ktore pisaly ze skutkuje przestaw lozeczko albo jak nie masz miejsca to wez poduszke z drugiej strony poloz ;-)

Juz kiedys pisalam dziewczyna nie ktore pisaly ze skutkuje przestaw lozeczko albo jak nie masz miejsca to wez poduszke z drugiej strony poloz ;-)

Musze sprobowac go polozyc z innej strony bo poduszka odpada:no:ostatnio budzil sie co chwile wiec ja zabralam i byla cisza:szok::-)

Ja już kiedyś proponowałam spotkanie i to nie raz, ale niestety nic z tego nie wyszło :-(, a co do hotelu, może to ja otworzę- w końcu moje wykształcenie mi na to pozwala :tak::-D:-D:-D;-)

To otwieraj:tak:juz pierwszych klientow masz:-)marze o jakims wypadzie,zrelaksowaniu sie,odpoczynku i w ogole spotkaniu sie z ludzmi na dluzej niz 10 min:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Wiktoria wypróbuję dziś przestawianie, może małe przemeblowanie uskutecznię :tak::-), nam też się przyda...chociaż czekam na talizman "łowca snów", zamówiliśmy na eBay'u, wygraliśmy aukcję za 1 funta tylko+ wysyłka, ale to i tak niedużo...a Łowca ma rozmiar 75 cm wiec dość spory- mam nadzieję ze pomoze

Uciakam pobawić się z córcią, bo mam wyruty sumienia ze ja pisze a ona bawi sie sama...a teraz chorutka jest wiec marudna
:-(

Dzień dobry!

Ja też trochę pobędę w gronie niewyspanych. I nie to, że mała się strasznie wierciła i raz spała na brzuchu, raz z nogami na mnie, a raz rozwalona a ja na skraju łóżka. Wszystko dzięki M. Już myślałam ok 3, że pójdę po dłuto i młotek i w końcu zrobię porządek z jego przegrodą nosową:wściekła/y:;-).

Kurcze, nie wiem czy jechać dzisiaj z mała do miasta, czy siedzieć w domu. Sypie cały czas, a ja dalej nie byłam w banku i nie mam karty żeby wybrać kase. Już od tyg. mam zaświadczenie i nmie mogę do word'u się wybrać. Nie wiem czy mogę tam z wózkiem i ile będę w kolejce stać:confused::baffled:. No i jeszcze muszę wyczyścić wózek po ostatnim wyjściu:baffled::baffled::baffled:

Dzień dobry!

Ja też trochę pobędę w gronie niewyspanych. I nie to, że mała się strasznie wierciła i raz spała na brzuchu, raz z nogami na mnie, a raz rozwalona a ja na skraju łóżka. Wszystko dzięki M. Już myślałam ok 3, że pójdę po dłuto i młotek i w końcu zrobię porządek z jego przegrodą nosową:wściekła/y:;-).

Kurcze, nie wiem czy jechać dzisiaj z mała do miasta, czy siedzieć w domu. Sypie cały czas, a ja dalej nie byłam w banku i nie mam karty żeby wybrać kase. Już od tyg. mam zaświadczenie i nmie mogę do word'u się wybrać. Nie wiem czy mogę tam z wózkiem i ile będę w kolejce stać:confused::baffled:. No i jeszcze muszę wyczyścić wózek po ostatnim wyjściu:baffled::baffled::baffled:

Keyko matka z dzieckiem bez kolejki powinna wejsc wiec pchaj sie:tak:ostatnio jak w Pl bylam to moja kuzynka stala w banku ale bez malego tylko miala go na piersi.To mala miejscowos,wszyscy sie znaja ale i tak nie chceieli jej wpuscic:angry:nagle w cala kolejka okazala sie ze same matki ktore zostawily dzieci w domu:angry:bosh ja tez zostawilam ale akurat u tesciow,1.5 godz jazdy ale tez sie wtracilam bo szok jaka znieczulica.To trwalo doslownie 1,5 min jej sprawa a one z taka geba wyjechaly:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Hannah ale Twoja dzidzia miala wlosieta jak sie urodzila:szok::szok:ale musialas miec zgage:-D:-D:-D ja to z mlekiem chodilam po miescie a mial takie srednie:sorry:

Konradek sie cieszy do dzieciaczkow:-D:-D:-D

Aniusia widze ze jestes a sie nie odzywasz:dry:wlasnie myslalam dzis co z Toba???

Do góry