reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Wiecie tak sobie wlasnie myslalam ze fajnie byloby sie spotkac z mamami z BB w jakims lokalu czy latem na swierzym powietrzu:wink:na czyms do picia i przekasce:-p:-pale ja tak daleko jestem ze ze mna to chyba tylko przez skype konferencje:-D:-D:-D ale fajnie by bylo usiasc gdzies na dworze,sloneczko:sorry:usiasc pogadac na real.Troche jestesmy porozrzucane po kraju i swiecie:sorry:moze kiedys dolonczy do nas mama ktora bedzie miala hotel to nas ulokuje:-D:-D:-D:-D

reklama
Teraz sprawdzalam przez Wlasciwosci z jakiej stronki sa zdjecia ktore pozostaly jakims cudem i hostowane byly przez .imageshack........:tak:wiec wszytsko wyjasnione!!!!
Jak wstawialam tam zdjecia a byly za duze rozmiarowo i zeby jakao tako wygladalo to wszytsko to sama zmniejszalam je i na tamtej wlasnie stronce hostowalam czy jak to tam sie zwie,a jak ktos juz wstawial pomniejszone akurat zdjecie dzidzi to je tylko kopiowalam i wklejalam do Listy dzieciaczkow.:tak:a ze akurat tylko dwie osoby jakos przerabialy rozmiar przez imageshack to ich ocalaly.

Teraz sobie przypomnialam ze usunelam jedno jedyne zdjecie a raczej sam kwadracik gdzie bylo cos napisane po angielsku w stylu podglad niedstepny czy jakos tak a bylo to pod nickiem Szopka:tak:wiec dlatego usunelam,bo pomyslalam ze zablokowala te zdjecie chociaz tak sobie myslalam jak ona to zrobila?....

No ale fakt,zdjecia tam byly przesliczne i szkoda ich......Ja w swoim kompie tez ich nie mam bo po usowalam jak mialam zapisane do zmniejszenia....:sorry2:Czesc usunela z obawy przed wiadomo nie powolanymi osobami,a czesc znieknela sama.:angry:

Ale sie rozpisalam,ale sama myslalam wczoraj tez nad tym i mi az glupio sie zrobilo ze tak sie stalo a ja nie wiem dlaczego,pomyslalam ze usunela kazda z nas,ale faktycznie kilka majoweczek sie nie odzywa od miesiecy wiec i nie mogly usunac zdjec.

A wogole to WITAM :-),dzis juz przypalilam jabluszka ktore dusilam dla Klaudii.(surowych nie lubi jakos)

Ostatnia edycja:
Witajcie. No też się zastanawiałam nad tymi zdjęciami "znikniętymi" w spisie dzieciaczków. A może zrobimy nowy temat, gdzie byśmy zrobiły zestawienie dzieciaczków ze zdjęciami dla porównania: zaraz po urodzeniu i w dniu pierwszych urodzin. Co Wy na to?

Pomysl super,ale nie wiem czy kazdy bedzie chcial wkleic aktualne zdjecie lub wogole,ale ja jestem za!Cos w stylu "Wczoraj i dzis-zdjecia wspominkowe"ale dobrze by bylo jakby byly bez komentarzy,zeby byly tam same fotki,bo jak sie zaraz rozpiszemy ogladajac zdjecia wrzucone np przez Ciebie i bedzie jak wiadomo,jaka ladna ,jaka sliczna Igusia :tak: to kolejne zdjecia do obejrzenia innego dzieciaczka beda kilka postow dalej.Albo mi wyslac fotki a ja wstawie,a potem bedziemy dopiero komentowac wszystkie jak juz beda ,:tak::-)albo spowrotem tam wkleje zdjecia do Listy.No pomyslcie i jak cos to zakladajcie nowy watek Migotko :-)

Iwonko, a może administratorzy całego BB wywalili te fotki?????
Moze wiekszosc była np nagich noworodków???
Kangurka, ja pamiętam te zdjęcia i nie przypominam sobie ani jednego gołego bobasa.
Nie bylo golaskow tam:tak:

Ostatnia edycja:
witam w niedzielne popołudnie:-)
super pomysł z tymi zdięciami:tak: jak będzie głosowanie to my jesteśmy ZA:-)
Natanek właśnie zasnął, a ja siedzę sama bo mimo,żw A.ma dzisiaj wolne to przecież nie usiedzi na dupie:dry: już znalazł sobie jakieś zajęcie:eek:
nawet nie marudziłam mu o spacerze bo ładna pogoda na razie się skończyła i znowu sypie śnieg
za to na wczorajszym spacerze przeżyłam :szok: facet odśnieżał dach swojej chatki a za nim pomykał dosłownie trzy letni brzdąć:oo:

Kangurka ,Ty to masz łeb!!!!!!!!! i to jest pewnie przyczyna tego! https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/announcements.html
No to cieszę się ze pomogłam.

Wiecie tak sobie wlasnie myslalam ze fajnie byloby sie spotkac z mamami z BB w jakims lokalu czy latem na swierzym powietrzu:wink:na czyms do picia i przekasce:-p:-pale ja tak daleko jestem ze ze mna to chyba tylko przez skype konferencje:-D:-D:-D ale fajnie by bylo usiasc gdzies na dworze,sloneczko:sorry:usiasc pogadac na real.Troche jestesmy porozrzucane po kraju i swiecie:sorry:moze kiedys dolonczy do nas mama ktora bedzie miala hotel to nas ulokuje:-D:-D:-D:-D

No ja już kiedys wspominałam, że mieszkam w fajnym miejscu (chałupa ruina, ale działka 80a - trawa, zieleń, sąsiadów prawie brak ;-)).
Fajnie byłoby zorganizować taki piknik, tylko nie wiem ile tu jeszcze pomieszkam :sorry2:
No i właśnie - kto by do mnie przyjechał:confused: Chyba tylko Kamilka bo ma z 30km...
A reszta??

Teraz sprawdzalam przez Wlasciwosci z jakiej stronki sa zdjecia ktore pozostaly jakims cudem i hostowane byly przez .imageshack........:tak:wiec wszytsko wyjasnione!!!!
Dlatego tez od jakiegos czasu nie korzystam zes ton hostingowych, tylko wszystko wrzucam na swoj serwer (mam wykupiony pod strone hodowli, ale okazuje sie niezastąpiony jako archiwum takze Nikolkowych fotek!)

Pomysl super,ale nie wiem czy kazdy bedzie chcial wkleic aktualne zdjecie lub wogole,ale ja jestem za!Cos w stylu "Wczoraj i dzis-zdjecia wspominkowe"ale dobrze by bylo jakby byly bez komentarzy,zeby byly tam same fotki,bo jak sie zaraz rozpiszemy ogladajac zdjecia wrzucone np przez Ciebie

Fajny pomysł. Ale rzeczywiście bez komentarzy - np kazda majówka dodaje tylko jednego posta i edytuje go gdy chce dodac/zmienic fote.
A skoro nie lubicie tak dodawać wątków, to może własnie w liscie Majóweczek?? Trochę ją reanimowac i powrzucac fotki poporodowe dzieci i obecne??

Ide ugotowac jajeczko Nikolce do obiadku :tak:

Natanek właśnie zasnął, a ja siedzę sama bo mimo,żw A.ma dzisiaj wolne to przecież nie usiedzi na dupie:dry: już znalazł sobie jakieś zajęcie:eek:

Co ja bym dała żeby mój facet COŚ robił w domu poza siedzeniem na kompie!!!!!!! :nerd:

Dzisiaj wyjątkowo polazł do mojego autka zamontować mi radio, które nota bene czeka na to od listopada :baffled:
Dostałam radio z DVD i co z tego... leżało sobie w pudełku kilka miesięcy :sorry2:
a ja jeżdziłam z dziurą w desce rozdielczej....

kangurka A.znalazł sobie zajęcie ale poza domem także dobrze,że chociaż twój zamontuje ci
to radio:-)
migotka super,już chciałam się tam pojawić ale nie bardzo wiem jak te zdjęcia wkleić:-( proszę o pomoc:tak:

reklama
Szopek zalogowalam sie na Film web ale nie mam zielonego pojecia jak sciagnac film:no:mozesz mi pomoc:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
nic nie ma jak pobierz czy cos takiego:baffled:
Filweb to tylko strona informacyjna. Możesz poczytać o filmie , zobaczyć recenzje. to nie jest torrent :no:. Sama ten film miałam od kogoś. Nie wiem czym ściągasz emulem, torrenntem czy rapideshare. Na pewno znajdziesz bez problemu tam gdzie zazwyczaj ściągasz. Choć oczywiście nie zachęcam bo to jest złe i nielegalne ;-)

Teraz sobie przypomnialam ze usunelam jedno jedyne zdjecie a raczej sam kwadracik gdzie bylo cos napisane po angielsku w stylu podglad niedstepny czy jakos tak a bylo to pod nickiem Szopka:tak:wiec dlatego usunelam,bo pomyslalam ze zablokowala te zdjecie chociaz tak sobie myslalam jak ona to zrobila?....
A ona to tak zrobiła, ze miała zdjęcie na Fotosiku , z którego zdjecia Miku usuneła bo wyswietlał na stronie głównej jako ostatnio dodane albo losowo wybrane. Nie pamietała, ze akurat z tamtad był kod wklejony. Potem się zorientowała przegladajac listę majowych dzieciaczków i miała nawet napisać do Iwonki, zeby to usunąć, zeby nie było smieci na wątku ale Iwonka sama to zrobiła.:tak:

Troszkęmi brakuje tych czasów BB gdzie wszystkie byłyśmy jeszcze takie ufne. Wklejałyśmy zdjęcia i nawet do głowy nam nie przyszło, ze jakiś świr lub zboczeniec będzie je kradł lub robił z nimi inne niecne sprawki. Zdjęcia urodzonych "majątek" poprawiały mi samopoczucie jak myślałam, że "to się nigdy nie skończy, do końca świata będę w ciąży".

Do góry