reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

My po spacerku, przydał się i mi, o niebo lepiej się czuję taka dotleniona :tak:. Ami jeszcze śpi w wózeczku, była tak padnięta, że od razu jak tylko wyszłyśmy usnęła- nie musiałam jej namawiać :-D:-D:-D

Życzę zdrówka wszystkim chorowitkom i Wszystkiego Naj dla 9-cio miesięczniaków!!!

Co do kaszek, moja wprost uwielbia, je już tylko łyżeczką, jedyny posiłek z butli to mleczko na kolację, a reszta już łyżeczką. Ami wogóle uwielbia jeść- nie ważne ile zje swojego, gdy się kończy zaczyna płakać, a gdy my jemy, stoi i wyprasza, więc dziś ugryzła swoimi dwoma zębolkami jabłuszko ode mnie, a wczoraj rybkę smażoną, ale się zajadała (oczywiście tylko troszkę), a jak widzi jajecznicę- matko co się wtedy dzieje :szok:

Najlepiej jest, gdy myjemy ząbki wieczorkiem- uwielbia ten rytuał i wkłada sobie mój palec z nakładką sama, mogłabym jej być ząbki i dziąsełka non stop i chyba nie miałaby dość- mam nadzieję, że jej tak zostanie (używamy nenedent-baby, naprawdę polecam Nenedent baby - Stomatologia dziecięca Nenedent baby Pasta do nauki pielęgnacji ząbków.) :-)

reklama
hej dziewczyny
a ja happpyyyyy:-):-):-):-):-) zalatwilam szkole dostaje dalej karte jednak moj urok osobisty i sciema zawsze dzialaja:-p:-p:-p

w przychodni tez zalatwione i od poniedzialku ide na praktyke a ok 2 tyg bede czekala na staxz i wtedy automatyycznie przejde...:tak::tak::tak:

dzis wszedzie biegalam z adamem bo taka ladna pogoda ze az sie zyc chce no i chcialam dziecko dotlenic ale wkoncu sie tak umordowalam ze rece mi sie ze zmeczenia trzesa i cala mokra jestem...

dziekuje za zyczenia dla adasia

Dotkass, tą pastę w aptece można kupić? Po użyciu nie trzeba jej wypłukiwać, tylko wystarczy zostawić? My jak na razie samą wodą czyścimy, ale chyba trzeba będzie zacząć używać pasty. Tylko u nas nie jest tak łatwo - tatuś myje, a mamusia tańczy i fika kozły żeby dziecko otworzyło choć trochę dziubek :-)

Tak kupujesz w aptece, Ami też nie lubiła mycia wacikiem i wodą, a tą pastę uwielbia, może ze względu na tą szczoteczkę silikonową, która tak masuje też dziąsła :tak:, a pasty nie wypłukujesz, jest bezpieczna :tak::-):-) Ami lubi też, gdy myję jej język- to chyba lubi najbardziej hehehehe

Dotkass - U Naz ząbków nie ma jeszcze więc jestem ciekawa jak to będzie z tym myciem :p.
A co do tego "upraszania" o jedzonko to mojej córci tez trzeba zawsze kawałeczek dać :p.

Wczoraj troszkę wypiłam i miałam straszliwe koszmary. Wszystko przez mafię wózkową kangurki :-)
Śniły mi się wózki, ale nie takie zwykłe... GADAJĄCE wózki :szok:. Łaziły za mną i atakowały mnie ze wszystkich stron.. taka "Noc żywych trupów" (wczoraj na TCM leciała) z wózkami w roli głównej..;-)

:-D:-D:-D:-D:-D jestem sprawczynią koszmarów wózkowych :-D:-D:-D:-D:-D
Powinno mi być przykro?? :sorry2::-D

Kinia, ale skoro gadały, to trzebabyło je spytac w czym są lepsze od innych ;-):-D

Najlepsze życzenia dla ADASIA na dziewięć miesiączków!! :rofl2:

I my, i my - podpinamy się :tak:

Dziewczyny mam pytanie
czy teraz u dziecka moze sie okazac ze bedzie lewo reczne??
Czytałam ze to dopiero można stwierdzić u 2, 3-latka. Wczesniejsze preferencje w tym względzie zupełnie o niczym nie świadczą.
Moja tez chwytała wszystko od początku lewą rączką. Za to dowiedziałam sie od tatusia, ze wszystko chywa prawą. hihi, wiec zalezy kto patrzy :-p

Fuuuuu własnie musiałam postprzątać kocie gó...wno:angry::angry::angry:, narobiła na podłogę.:baffled:

taaa, to tez moje ulubione zajęcie :dry:

Witajcie dziewczynki.
Marysia wczoraj miała to badanie noska. Była do niego usypiana. Widok takie usypianego dziecka jest okropny. Mam nadzieje,że nie zobaczę już więcej Maryni w takim stanie.

Ech, nie zazdroszczę :-(
No ale to dobra wiadomosc ze niczego groznego sie nie doszukali!!!!
Dobrze, ze macie to badanie juz za sobą:tak:

Najlepiej jest, gdy myjemy ząbki wieczorkiem- uwielbia ten rytuał i wkłada sobie mój palec z nakładką sama, mogłabym jej być ząbki i dziąsełka non stop i chyba nie miałaby dość- mam nadzieję, że jej tak zostanie (używamy nenedent-baby, naprawdę polecam Nenedent baby - Stomatologia dziecięca Nenedent baby Pasta do nauki pielęgnacji ząbków.) :-)

Nikolka tez lubi - jak tylko widzi nakładke to otwiera dziubek :rofl2:
Nauczylismy ją, ze myjemy sabki i spiewamy "szczotka, pasta, kubek, ciepła woda....) i skubana mruczy z nami.
Ostatnio niestety mycie zebow wyglada nieco inaczej - bo spodobało jej sie gryzienie szczoreczki (czyli mojego palca :angry:). Troche trudniej zadbac o higienę jamy Nikolkowej, bo przygryzajac szczoteczkę uniemozliwia mycie ząbków :baffled:

reklama
Do góry