reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Dzień dobry! Ja też po przerwie i bez szans na przeczytanie wszystkiego, przepraszam z góry!!

Moje maleństwo raczkuje sobie od soboty. A poza tym jest koszmarnie marudny, noce to jakiś koszmar... echhh no nic, kiedyś przejdzie.

Ja też oglądam Brzydulę, ale uważam, że Viola jest zagrana po prostu genialnie - te wszystkie spojrzenia, miny, odzywki, gesty.... naprawdę słowa uznania dla Małgosi Sochy! A ja mam taką znajoma, która jest powiedzmy namiastką tej Violi, nie jest oczywiście tak upiornie głupia i prosta... ale i tak się nie da z nią wytrzymać hihi

Miłego dnia, kochane, ja oczywiscie dziś tyram :baffled:

reklama
Olu ja też uważam że Viola jest świetnie zagrana:tak: Ja to mam z niej niezłą brechę. A wiecie że męża w ten serial wciągnełam:-D

U nas paskudnie. mała wstała i niedługo pewnie na spacer pójdziemy. Potem smigamy do moich rodziców więc nikłe szanse że dzisiaj do Was zerknę. Dzisiaj samotna noc w łóziu:-(

Kwiateczek z tym rozrzedzaniem mleka to poradzila mi tak Healt Visitator :) i dziewczyny na tutejszym forum :D

A jak piszecie o filmach to polecam Seven pounds (siedem dusz? ) chyba takie tlumaczenie i The curious case of Benjamin Button (Ciekawy przypadek Benjamina Buttona?) Ten drugi szczegolnie rewelka!!! Dlugi 2.43min i paczka chusteczek potrzebna :) Robi wrazenie i ma chyba 13nominacji do Oskara, warto zobaczyc :)
Milej nocki nam wszystkim zycze :)

Luna co za HV powinna wiedziec ze sie tak nie robi:wściekła/y::wściekła/y::no::no:ja uwazam juz ze skoro i tak juz musze wstac to wole dac juz to mleko:sorry2:chociaz ostatnie dni je juz z 10ml i nie chce:no::-)u ciebie tez tak bedzie,badz cierpliwa:tak:ja tez bylam ostatni tydz w pracy i musialam wstawac ale nie bylo az tak zle.Dobrze ze zje i pojdzie spac bo w innym razie...:szok::szok:

No wlasnie dzis mi sie sniła Brzydula:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:rofl2: normalnie tak jako kolezanka moja, i Wiola i cala reszta :szok::-D:-D i ze wlasnie Ula byla w ciazy z tym tym ,no wiecie ;-):-D:-D:-Dszok :szok::szok::szok:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dsuper sen mialas:-D:-D:-D:-D:-D
zdrowka zycze dzieciaczkom,biedulki:sorry2:

Hej dziewczyny...:)

Nie było mnie kilka dni i nie jestem w stanie nadrobić tego wszystkiego co pisałyście...:(

Więc dla wszystkich solenizantów życzę wszystkiego najlepszego...:-):tak::tak:

Dla chorowitków bardzo bardzo dużo zdrówka...:-):tak::tak:

A co u nas...:) Mała już zdrowiutka, nie kaszle, katarek już przeszedł...:) Jestem bardzo szczęśliwa...:)
Wczoraj Amelka dostała bułkę i bawiła się nią i jadła ponad godzinę, a ja miałam chwilę spokoju...:) Jak ja kocham to dziecko...:)

Ja w tym tygodniu jadę do klinki na badania w związku z tym, ze chcę być dawcą szpiku. Mam nadzieję, ze wszystkie badania wyjdą dobrze i zostanę zakwalifikowana jako osoba mogąca oddać szpik.

Pozdrawiam wszystkich...:)

to fajnie ze Amelka juz zdrowa:-):-)
Jestes dawca dla kogos konkretnego czy tylko tak idziesz??wielki szacun:tak::tak::tak:A jak sie odbywaja takie badania i pozniej pobieranie szpiku:sorry2:

Dzień dobry! Ja też po przerwie i bez szans na przeczytanie wszystkiego, przepraszam z góry!!

Moje maleństwo raczkuje sobie od soboty. A poza tym jest koszmarnie marudny, noce to jakiś koszmar... echhh no nic, kiedyś przejdzie.

Ja też oglądam Brzydulę, ale uważam, że Viola jest zagrana po prostu genialnie - te wszystkie spojrzenia, miny, odzywki, gesty.... naprawdę słowa uznania dla Małgosi Sochy! A ja mam taką znajoma, która jest powiedzmy namiastką tej Violi, nie jest oczywiście tak upiornie głupia i prosta... ale i tak się nie da z nią wytrzymać hihi

Miłego dnia, kochane, ja oczywiscie dziś tyram :baffled:
Gratulujemy raczkowania;-);-)
co do brzyduli to Socha mowila ze postac Wioli,zachowanie to tez jej pomysl:tak::tak:Ze on chcial by byla taka glupia,kochliwa a jak cos nie tak to na drugi dzien juz nie znala i nowa milosc:-D:-D:-D:-Dnie znalam jej takiej.Jakos wczesniej jej ne trawilam a teraz uwazam ze jest super:-):-):-)

A my ostatnio mamy pobudki o 6:szok::szok::szok:boshh super,nie ma to jak pospac:baffled:
Widzialyscie paraliz w Anglii:-D:-D:-Dtroche sniegu i juz kleska:-D:-D:-D
u nas jest dosc zimno,wietrznie bo tu morze:baffled::baffled:a musze dzis isc wybrac zdjecie to do konkursu:-):-):-)maly ma katar i kaszel i jak wyjsc:baffled:kurczaka:confused:

wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych brzdacow
zycze ja i niesforny Konrado:-):-):-):-)

Serdeczne życzenia dla dzisiejszych szanownych jubilatów :tak::tak::tak: Ależ nam te dzieci rosną, nie ma co!

Moje brykają na spacerze z nianią (tzn. Miki śpi w wózku a Maks szaleje w ogrodzie), a ja próbuję nadrobić zaległości w pracy....

Ola K to super ze juz raczkuje :-)

Luna ja karmie malego w nocy on ma takie napady czasami przesypia a czasami nie i daje mu mleko .. toczy wstaje zalezy co je w dzien i ile tak ja zauwazylam czasami jest tak ze ciumka tego smoka itd ale jak sie n kreci to ja nie moge zasnac i daje mu mleko on normalnie wtedy wypija 210ml tak jak zawsze i dalej spi ... przyzwyczailam sie ze je w nocy do butelki mam nasypane mleko i kleik a mikrofali stoi szklanka z odpowiednia iloscia wody wiec wstaje wlanaczam mkrofale zalewam i juz :sorry2:
a z ta metoda to jakies dziwne jak dziecko uda sie oduczyc to ok ale jak widocznie potrzebuje to wstaje nic na sile :sorry2:

Viola to ta co siedzi w biurze na przeciwko uli ?

Czesc wszystkim :)
Moze nie powinnam zapeszac, ale .... :D :D
Dalam Mlodej butle jak radzilyscie ok 24 i przebudzila sie ok 3 dalam jej smoka i spala do 7.30!!!!!!!!!!!!!!! Az o 5.30 sama wstalam sprawdzic czy z nia wszystko wporzadku :S Moze tez bardziej sie meczy odkad chodzic zaczela. Zobaczymy jak dzisiaj nam pojdzie .

A jesli chodzi o jedzenie w nocy to dzieci sie przyzwyczajaja i dlatego czasem sie budza, nie z glodu, ale dlatego, ze wiedza, ze cos dostana i probuja nas Matki testowac. Moja potrafi przespac noc bez jedzenia, juz mi sie zdarzylo, ze nie jadla w nocy 8godz, wiec jak chce to moze. Poza tym to nie jest zdrowe ani na zoladek ani na zabki :)

Chyba te choroby przez net tez pradkuja, bo i ja i Nati cos nie ten tego :(

Dzień dobry

shanta - Wrócę jeszcze na chwilę do tematu opłat za sakramenty. Jak brałam ślub to ksiądz niby na początku też powiedział co łaska ale jak przyszedł dzień zapłaty to wyszło podajrze 500 zł (już wsumie dokładnie nie pamiętam).

luna78 - Moja Klaudyna mając miesiąc sama jakoś z siebie zaczełą przesypiać całe nocki, trwało to ze 2 miesiące prawie. I niestety się skończyło, najpierw były posiedzenia do godz 1 a teraz niby ładnie idzie spać koo 20 wstaje koo 9 ale minimum 3-4 pobudki są.

kinia mama smoka, zwolinka, iwonka 2006 - Życzę Duzo zdrówka Waszym dzieciom :).

kwiateczek - I jak tam socyste udka smakowały? Ja wczoraj też miałam ale takie norlamnie, samemu przyprawione i wogóle tylko nie powiem jak smakowały, bo nie jadam takich rzeczy.
Bynajmniej była u mnie wczoraj chrzestna z rodzinką i opowiadała właśnie o tych socystych udeczkach, że coś tam woreczek zaczął się "wędzic" czy coś.

kamilka87 - Gratuluję zdanych egzaminów no i również gratulacje dla Synka :)

Ola.K - I dla Twojej pociechy gratulacje w związku z nauką raczkowania :)

Na koniec wszystkiego dobrego dla solenizantki - Natusi

No tak każde dziecko inne jak widać :)

To i ja dołączę się do życzeń
I wszystkiego NAJ dla dzieciaczków !!!
Ze specjalną dedykacją [video=youtube;l8nqGg3He4E]http://www.youtube.com/watch?v=l8nqGg3He4E&feature=related[/video]

A i polecam baby radio. Dla tych które nie słyszały :D http://www.babyradio.pl/

Ostatnia edycja:
reklama
Kwiateczku jeżeli chodzi o badanie to jest to zwykłe pobranie krwi na zgodność antygenów HLA. Następnie czeka się już tylko na wiadomość czy ktoś potrzebuje naszego szpiku. Oddaje szpik jaka osoba niespokrewniona. A potem pobranie szpiku wykonuje się na dwa sposoby. Pierwszy to w znieczuleniu ogólnym, najpierw oddaje się krew, którą w razie potrzeby przetaczają Ci podczas operacji, następnie z kości biodrowej z 3 miejsc zciągany jest szpik lub drugi sposób, wygląda to tak jakbyś oddawała krew. Leżysz na łóżku szpitalnym przez 3-4 godziny, masz do rąk odłączone wężyki, przez które płynie krew, z jednej do drugiej, tzw. obieg zamknięty, pobierane są tylko płytki krwi. Zabieg ten najczęściej wykonuje się dwa razy. No i przed pobieraniem płytek podaje się tzw. hormon wzrostu, pod wpływem którego organizm produkuje więcej plytek. Niestety po tym hormonie przez kilka dni można się czuć jakbyś miałą grypę, łamie z kościach, boli głowa, organizm jest przemęczony. Na szczęscie to nie trwa długo.:-)
Pewnie napisałam to troszkę niezrozumiale, ale mam nadzieję, ze będziesz wiedziała o co chodzi...:-)

Do góry