reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Amelka2008 - Ja na niedzielkę planuję ugotować rosołek i Klaudynce też dam na obiadek :)

keyko - W jakiej cenie są takie maskownice do kontaktów?

reklama
Z pełną odpowiedzialnością stwierdzam jednak, że słoiczki są smaczniejsze i chyba zostanę na razie przy słoiczkach. Nie umiem gotować, a żeby już dodać jakieś zioła żeby było lepsze, dla mnie to czarna magia.:dry:

Migotka, przybij piątkę ;-)
Ja zwyczajnie boję się tego syfu jaki sprzedają w sklepach, wieć czuję sie spokojniejsza gdy daję słoje.
Ale nawet gdybym chciała gotować małej - nie mam czasu na to :-(

no chyba, ze teraz trafi mnie się chłopczyk. Ostatnio z mężem postanowiliśmy, że pod koniec roku będziemy się starać o drugiego maluszka.

Ale Ci zazdroszczę :zawstydzona/y:;-)
Ja też bym chciała drugiego smoka. Może nie w tej chwili, ale za rok/dwa. Ale widzę że mogę się jednak przed tym bronić :-( - jak ma być tak jak teraz u mnie to zarypałabym się już na śmierć z dwójką dzieci, nie mówiąc wogóle o ciąży przy jednym już dziecku.
No chyba że warunki życiowe i finansowe mi się zmienią...

Tylko jedna poprawka - jakby... to chcę siostrzyczkę dla Nikolki :-)

Masio ostatnio dostal znowu antybiotyk.. po prostu szok. ledwo jeden skonczyl, pare tyg spokou i znowu :-( mial goraczke 39,5, najwyzsza w swojej karierze.. zapalenie gardla :-( a teraz znowu okropny katar :-(
do tego Fiol to samo, ledwo z antyb. wyszedl, znowu kaszle, za mam znowu zawalone zatoki, a meza boli juuz gardlo..
niech sie ta zima skonczy!!!

O matko, biedaczek:no:
Aenye, zdrówka dla synka!

panna migotka, zazdroszcze. moj nie posiedzi nigdzie nawet pol minuty, nie to, ze nie umie, bo sztywno i prosto siedzi, tylko nie chce.szok. zaraz spierdziela, z nocnika, od zabawki, no kosmos. ciagle za nami lazi, nawet chwili spokoju nie mam ;-)

a ja dzisiaj chichram się z mojej córki cały dzień, bo wymyśliła (chyba odgapiła od szczeniaczków, haha), że można wstać przy wersalce trzymając zabawkę :tak:
Wkłada zabawkę w usta, podciąga się i staje przy wersalce, gdy rączki już ma wolne - wyciąga zdobycz z ust :-D
Jakie pomysłowe te dzieciaki !

Przesuwaliśmy meble mojego brata w pokoju i A kazał mi zaczekać bo zanosił małą do lóżeczka i Oli też się w pobliżu krecił...
A ja narwaniec jeden zacze łam sam przesuwać meble(załadowane książkam)I chwyciłam za nadstawkę zamiast za biurko i wszystko runęło:szok::szok::szok::szok:(dobrze tylko ,że nie było tam małrgo bo by go zabiło:szok:)

Kathy, z ciebie taka sama "Zosia Samosia" jak ze mnie:blink:
Ale już niejednokrotnie sie przekonałam, że to często nie popłaca takim "Zosiom".

Musiałaś się niezle zdenerwować. Ale na szczęscie nikt nie ucierpiał, a meble - pal je licho ;)
Słyszałyście o tym że konie stratowały ludzi w Zakopcu??

Dziubek szkoda ze wczesniej nie pisalas ze buraczki twojej niuni nie smakowaly,bo mojej tez:sorry2: a zupa dla nas wyszla supcio no ale doprawiona i sie nie dziewie ze Klaudii nie smakowala bo bez przypraw to czuc jakby taka ziemia:dry: zreszta jesli chodzi o ziemie to przed obiadem zdazyla sie najesc ziemi z kwiatka :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::wściekła/y:
No moja zupa burakowa też ziemią zajeżdżała:baffled: Ja bym tego do ust nie wzięła więc nie dziwię się że i dzieci nie chcą. A Klaudynce chyba bardziej ziemia z kwiatka smakowala niż buraki:-D

Czesc dziewczyny nie wiem czy któras z Was mnie jeszcze pamieta ale bylam w waszym gronie w tamtym roku.... niestety wtedy stracilam swojego maluszka.
Teraz znów jestem w ciazy i tez mam termin na maj a pod serduszkiem nosze upragniona córunie... juz nie moge sie doczekac az bedzie na swiecie. Tak czasami Was podgladalam i podziwialam Wasze malenstwa a teraz mysle sobie ze za rok moja córeczka bedzie taka jak Wasze brzdace teraz. Pozdrawiam Was serdecznie i licze na rady doswiadczonych mam juz nie dlugo. Buziaki dla Waszych kruszynek:-)

KATJA, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale sie cudnie zlozylo :-) To jakby czesc tego aniolka w niej rosla :-)
bardzo sie ciesze, ze niedlugo zostaniesz szczesliwa mama! buziaki!!!

dziekuje, dziewczynki, za zyczenia zdrowia. zrobilam juz syrop z czosnku,cytryny i miodu dla Fiolka i zastanawiam sie, czy nie dac Masiowi.. ponoc to zloty lek i nieraz oszczedza antybiotykow, bo czosnek sam nazywany jest naturalnym antybiotykiem. chyba wole narazic go na jakas mala alergie chwilowa, niz po raz kolejny faszerowac lekami..

A my wróciliśmy od lekarza. Mała zdrowieje...
cieszy_sie_huura.gif
Jestem taka szczęśliwa. Katarku już nie ma, kaszel jej jeszcze został, ale już nie taki straszny jak na samym początku.
huuuura.gif
huuuura.gif
huuuura.gif
Nie dostała już żadnych lekarstw, mamy jeszcze pić syropek, ale nic poza tym...
taniec2.gif
taniec2.gif
taniec2.gif
No i możemy już chodzić na spacerki...
usmiech.gif
usmiech.gif
usmiech.gif

Witam :-)
A ja dzis znow sama gotuje,bedzie dla Klaudii nowosc,bo dostanie buraka:tak:.A i tak robie zupe burakowa dla nas wiec wszyscy bedziemy miec wyzerke :-pSwoja droga to dziwne ze w sloiczkach dzieciowych nie ma burakow:confused:
Kwiateczek to juz uzalezniona od BB :tak: na chwile przed praca zajrzala z rana juz :-D:-D:-D
Iwonka naprawde juz jak narkotyk:baffled::baffled::-D:-D:-D
A ja buraczki lubie,barszcz czerwony:-p:-p:-pale tu ciezko kupic swierze buraczki ale musze poszukac i dac mu:-pKonradek jak do tej pory nie lubi jednego-owoce wiosenna saladka:no::no::no:jest dosc kwasne:baffled:

Czesc dziewczyny nie wiem czy któras z Was mnie jeszcze pamieta ale bylam w waszym gronie w tamtym roku.... niestety wtedy stracilam swojego maluszka.
Teraz znów jestem w ciazy i tez mam termin na maj a pod serduszkiem nosze upragniona córunie... juz nie moge sie doczekac az bedzie na swiecie. Tak czasami Was podgladalam i podziwialam Wasze malenstwa a teraz mysle sobie ze za rok moja córeczka bedzie taka jak Wasze brzdace teraz. Pozdrawiam Was serdecznie i licze na rady doswiadczonych mam juz nie dlugo. Buziaki dla Waszych kruszynek:-)
Katja witaj:-):-)gratuluje dzidzi,wrocila do Ciebie spowrotem:tak::tak::tak:

cieszy_sie_huura.gif
Jestem taka szczęśliwa. Katarku już nie ma, kaszel jej jeszcze został, ale już nie taki straszny jak na samym początku.
huuuura.gif
huuuura.gif
huuuura.gif
Nie dostała już żadnych lekarstw, mamy jeszcze pić syropek, ale nic poza tym...
taniec2.gif
taniec2.gif
taniec2.gif
No i możemy już chodzić na spacerki...
usmiech.gif
usmiech.gif
usmiech.gif

Amelka to super ze juz niunia zdrowa:tak:;-)ale masz fajne buzki:tak:

Anye zdrowka zycze chlopakom;-);-)masz te literki ktore chcialam ja sciagnac ale nie moge b o niby za duze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie umie ale teraz nie mam do tego glowy:no:;-)

Zycze wszystkim maluszkom zdrowka:happy::happy:kolezanka plinuje Konradka a jej synek wlasnie sie rozchorowal i tak mi glupio teraz:confused::sorry2::confused::confused::confused:

lece do iunia mojego,nadrobilam ale teraz obiad juz mam i synusia ide posciskac,narazie tata tarmosi:-):-):-)

reklama

Gratulacje ogromne!!!! cudne chwile przed tobą!

usmiech.gif
Ekstra! To wesoła wiadomosc :tak:

Do góry