Wszystkiego naj naj dla Mikolajka:-) Ja dzis wyspana na spacer nie idziemy ale zabieram mala na kawke do ciezarnej kolezanki:-) Jade powspominac ciazowe czasy:-) Dziewczyny mam do Was pytanko! Czy Waszym maluszkom posilki przygotowujecie jeszcze na wodzie z butli czy juz z kranu
reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Aniusia ja od poczatku z kranu.Milego wspominania :-)
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Ja już dawno na " kranówce", co prawda ze studni oligoceńskiej, ale zdarza się że i czasem z kranu , miłego spotkania i wspominek
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
Kathy juz za pozno na szczepienie na rota..................
I bardzo żaluję ,że nie zasczepiłam co ze mnie za matka!!!Tylu rzeczom można zapobiec :----(
A na pneumokoki chyba jeszce mogę???Bo ja chce zaszcepić wiem ,że drogo...
ale jednak niech nie cierpi wrazie W a ja najwyżej czegoś sobie nie kupię
:-) Dziewczyny mam do Was pytanko! Czy Waszym maluszkom posilki przygotowujecie jeszcze na wodzie z butli czy juz z kranu
wiesz co ja wszytko na Żywcu małej robię i gotuję go 5 min pozatym zupy i deserki w słoiczkach i mało tego wyparzam wszytkie naczynia -A TO WSZYTKO PO TO ŻEBY MOJĘ DZIECIE MNIEJ CIERPIAŁO bo przez takie wody z kranu i nie sparzone garki tez może być bół brzucha!!!!!!
Dlatego lepiej chuchać :-)Ta prywatna pediatra u której byliśmy nawet sama tak kazała robić jeżeli mała taka alergiczna i ze wzgledu na kolkiA ja wolę zaboniegac niż leczyc i miec spokój .ale ja myslę ,że jeżeli twojej nic nie jest i woda u was ok.to gotuj 5 min i spróbuj podac raz a jak nic nie jest to jedż na takiejA u mnie woda jest tragiczna normalnie aż biała I sama sie brzydze ją pić także czasem nawet herbate i kawe na butelkowej robię.wiem ,że na GERBERZE nie trzeba gotować 5 min,ale um mnie ciężko dostać i jedziemy na żywcu od poczatku.a Oli na dobrawie wychowany też ma pozytywna opinie .
wiem,że dla innych to głupota możae jakas być ale dla mnie to normalna sprawa i gdzie nie spojrzysz pisża aby tylko na butelkowej niemowlakom przygotowt=ywac posiłki
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Kathy na pneumo mozesz szczepic corcie jeszcze,ale synka juz raczej nie.
U mnie znowu Klaudia zaszczepiona na rota a Vanesska nie :-( co ubolewam strasznie.Chce zaszczepic obie na pneumkoki i Klaudie jeszcze na meningokoki bo Vanesska byla szczepiona.
U mnie znowu Klaudia zaszczepiona na rota a Vanesska nie :-( co ubolewam strasznie.Chce zaszczepic obie na pneumkoki i Klaudie jeszcze na meningokoki bo Vanesska byla szczepiona.
Mała usnęła. Ja popijam kawkę. Będę zazraz się szykować bo idziemy do moich rodzicow. Ja pewnie też podaruję sobie spcer. No może tylko szybko zakupy zrobię bo nikt za mnie tegonie zrobi.
My od początku na kranówce. Nie zauważyłam żeby małej coś było.
My od początku na kranówce. Nie zauważyłam żeby małej coś było.
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
Iwonka a ile kosztuja wszytkie szcepienią na pneumo???
Bo to jest cała seria?
Która trzeba wybrać
My teraz jemy zupke a wrócił wszytko go łamie,,,,boszzzzzz aby to nie grypa tfu tfuuuuuuzmykam.
Bo to jest cała seria?
Która trzeba wybrać
My teraz jemy zupke a wrócił wszytko go łamie,,,,boszzzzzz aby to nie grypa tfu tfuuuuuuzmykam.
kwiateczek
majowa mama `08
Dolaczam sie do zyczen ! :-)
dziubek dobrze testy nie sa trudne gorzej jazda bo oblewaja za drobiazg
nawet za to ze przy przygotowaniu pojazdu do jazdy na placu zapomnisz o podswietleniu tablicy rejstracyjnej
Kurcze nie wiedzialam ze trzeba podswietlaca jak to sie robi
Kathy ja dla siebie i malego tylko otrivin i otriwin child uzywamdo tego marimar do nawilzania ewentualnie sol fizjologiczna;-)sprobuj moze pomoze.My tez sie tak meczylismy.Konradek ma koncowke kataru a mil okropny,zxielony,bialy az smierdzialo okropnie z buzi i noskaBedna moja jak on a sie meczy zamiast spac normalnie i wogóle ten katar jej spływa do gardła i kaszle + zeby wychodzą i slina pewnie jej tez przeszkadza .Dzieci nie umieja sobię z tym radzić biedne :---(
Fajnie ze juz wrocilyscie:-):-):-)w domu bedzie dobrze;-)
To rzeczywiscie masz fajnie ale u nas jest podobnieKonrad od kilku dni budzi sie o 3ej to o4ej a dzis o 4,30 i tak 1.5 godz probuje go uspic a on wstaje,sida wierci sieboshhh a ja musze na tydz do pracy wrocic boshhhWitam się na pół przytomna,
Widzę, że nie tylko ja miałam nieprzespaną noc , ja to nawet nie zdążyłam zasnąć ( w sumie chyba tak lepiej, niż być wyrwaną ze snu), oglądaliśmy film, gdy film powoli się już kończył, Ami się obudziła o 24:00, próbowałam ją ululać, nosiłam, prosiłam, zasypiała na mnie, a gdy odkładałam ją do łóżeczka budziła się, w końcu była już tak rozbudzona, że stwierdziłam, że puszczę ją na podłogę i niech się bawi...tak też się stało, piszczała, włączała grające zabawki, podchodziła do lustra, stawała przy nim i głośno gadała...masakra, w końcu pościeliłam sobie w dużym pokoju, wsadziłamją do łóżka, zagrodziłam, a ona i tak wygłupiała się do 3:00 nad ranem- koszmar...usnęła ze mną, wtulona a o 7:30 już była "na nogach" i dosłownie i w przeności , teraz usnęła- zobaczymy na jak długo
Miłego Dnia dziewczynki i uwaga na choróbska, bo taka pogoda niestety im sprzyja
Dolanczamy sie:-)Wszystkiego naj naj dla Mikolajka:-) Ja dzis wyspana na spacer nie idziemy ale zabieram mala na kawke do ciezarnej kolezanki:-) Jade powspominac ciazowe czasy:-) Dziewczyny mam do Was pytanko! Czy Waszym maluszkom posilki przygotowujecie jeszcze na wodzie z butli czy juz z kranu
Ja na poczatku kupowalam wode,w sumie to rozna bo tu nie ma za bardzo dla dzieci bo uwazaja zeby dziecko przystosowywac od poczatkuale od 4go mies chyba juz kranowana poczatku dziecko jest wrazliwe a teraz mysle ze juz nie ma potrzeby;-)wyjatkiem sa alergiki,wtedy chyba bym dawala butelkowa jesli by reagowal na kranowe zle
Kathy na pneumo mozesz szczepic corcie jeszcze,ale synka juz raczej nie.
Kurcze tu sa standardowe i ponoc te same co w Pl tylko ze od razu.Lekaarz w Pl powiedzial mi ze tak tylko niektore daja pozniej bo sa wtedy tanszeale rota czy meningokoki niec ie wiem,musze sie zapytac jak bede pamietac.Wciaz czekam na list z przychodni,sprawdznie dziecka w 8 mies ale nadal cisza
A my jak juz pisalam nocne zabawy przechodzimynawet nie zabawy bo ja probuje uspic a to trwa ponad godz i o 8 ej juz na nogachteraz spi,mam chwile.
Widze ze mamy nam sie zapodzialy
A tupogoda straszna,drugi dzien leje ale to chyba norma
Ostatnia edycja:
reklama
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Olu, a to dla Mikołajka razem z 8 słodkimi buziolami
Ja też dołączam do życzeń!! :-)