reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Kamilka ale Ci Adaś zadał robote z samego rana:-D:-D:-D

My dla dziadków zrobiliśmy dvd z filmami i pokazem slajdów ze zdjęć Dominiki. Zdjęcia poobrabiałam w corelu, okładkę też zobiłam w tym programie, a etykietke na płycie wypalaliśmy laserem w nagrywarce.

W tym tyg. wpadnie do mnie koleżanka z pracy z dziećmi. Ma półtora roczna córeczke i trzy letniego synka. Będzie wesoło zwłaszcza dla kotów, bo już miały okazję poznać Wojtusia;-)

reklama
Kathy zycze zdrowka Nelci,oby szybko wyzdrowiala bidulka.Wymioty tak mecza organizm:-(w telewizji ciagle mowia ze juz w szpitalach nie ma miejsc:no::no::no:
Boshh jednak nie jade jak az tak zle jest:no:

Kamilka to maly Ci "narobil":-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dja tak mam czasem jak przebieram Konradka,niby nie przeleci ale tak sie wykreca ze swierzo wyprany koc byl w swierzej kupie:-D:-D:-D:-D:-D:-Dostatnio znow jak zaloze mu nowa pieluszke odrazu robi kupe:baffled::baffled::baffled:Co do zdjecia to fajny prezent:tak::tak::tak:
My na swieta dlaismy dziadkom kalendarz w ktorym byly zdjecia Konradka na kazdy miesiac inne:tak:;-)
Keyko ja tez zrobilam porzadki ale chyba przydalyby sie nowe bo znow mam pelna szafe a i tak tego nie nosze:no::no:tylko sie to trzyma bo szkoda i sama nie wiem po co:sorry:Co to za program colel??ja nie umie robic takich rzeczy:no::sorry:moje umiejetnosci to wlaczenie kompa,wejscia na bb,gg i nk:-D:-D:-D

Hej ja pomału wracam do zdrowia ale niedziela i wczoraj nie byly ciekawe zwłaszcza noce Tyle ze mi sie konczy ale Zuzance sie zaczyna Kaszle i ma katarek mam nadzieje ze nie rozchoruje sie za bardzo bo z tymi chorymi dziecmi to masakra jest:-( widziałam wczoraj w przychodni

Trzymamy kciuki za Nelkę

Kangurka no można powiedziec ze mamy nawet niedaleko jakies 27km A tak naprawde nie mialam pojecie gdzie to jest to patrze na mape i az sie zdziwilam Coprawda dopiero pół roku tu mieszkam to moge nie znac Ja mieszkam kolo Brzeska
To ja mam najblizej to przescigne dziewczyny z tym prasowaniem:-D

My musimy dzis wykombinowac jakis prezent Juz nawet mam pomysl jak wyjdzie to napisze Ogólnie mi sie podobaja takie prezenty od serca samodzielne robione Wlasnie takie daliśmy juz dziadkom i jednym i drugim z innych okazji takie albumy ze zdjeciami Zuzi i chyba byli zadowoleni

Ja własnie siedze i objadam sie śledziami zupełnie jak w ciazy :laugh2: odkad skonczylam karmic to jeden z moich ulubionych przysmaków :zawstydzona/y:

Mi by sie przydały taki porzadki bo mamy jedna szafe na trzy osoby i musze sie nakombinowac jak wszystko zmiescic

Dzień dobry! Mam od Kathy wiadomości, że dziś robią małej badania, na pewno dziś nie wyjdą do domku. Przekazałam dziewczynom pozdrowienia i życzenia powrotu do zdrowia.

Ja próbuję pracować, ale wybitnie mi dziś nie wychodzi. Wieczorem ma przyjechać moj tata, chciałabym jeszcze sprzątnąć trochę w domu. No nic, jakoś to będzie ;-)

To moze i ja bym wpadla z praniem i nie tylko :-p:cool2:

U nas hitem dni ostatnich jest kaszka Bobovity na Dobranoc mleczno ryzowa z bananami

Iwonki, jeżeli tylko nie straszna Ci podróż, to przybywaj! Bierz pranie do wózka i dzieci pod pachę :laugh2: i przyjeżdzaj :rofl2:

Co do Przysmaków na Dobranoc - moje dziecko dałoby się za nie zabić. Mamusia też :-p. Są pyszne! To kaszka manna z: owocami, czekoladą, biszkoptem (moja ulubiona), bananami, wanilią... Chyba tyle jest tych smaków... Niestety nie wszystkie sklepy mają. Ja wczoraj byłam w Realu i nabyłam duuuuuze ilosci własnie tych Przysmaków :-)

Panna migotka ja tez z NK dowiedzialam sie o twoich urodzinach fajne to powiadomienie...

O czym mówicie?? Ja nie mam żadnych powiadomień :-(

A przy okazji - z okazji rocznicy, urodzin i "miesięcznic" - gorące całusy dla malutkich Majowych Dzieciaczków i Majowych Mam :tak:

Kochane, właśnie dostałam smsa od Kathy24 - jest z małą w szpitalu, bo Nelka po południu zaczęła strasznie wymiotować

Pozdrawiamy i ściskamy bidule :-(

A wczoraj u mnie bylo tyle ludzi ze glowa mala... wymyslilismy ze dla naszych dziadkow tzn moich i mojego rodzenstwa to na dzien Babci i Dziadka zrobimy sobie wspolne zdjecie sami wnuczkowie i Adas prawnuczek:-):-) powiem wam bylo super zabawnie i wybralismy jedno zdjecie... z 15:eek::eek::eek::eek: heh dzis ide dac do wywolania w wielkosci 25x38 spore bedzie ale fajnie...

a od Adasia sa dwa obrazy odbitych raczej i nozek podpisanych pierwszy dzien babci i dziadka... a w srodku jego zdjecie i to wlozone w antyrame... super to wyszlo... do tego czekoladki na slodko i prezenty gotowe...:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

My standardowo - fotka w ramce. Zupełnie nie mam czasu na coś bardziej wymyślnego :zawstydzona/y:

My na swieta dlaismy dziadkom kalendarz w ktorym byly zdjecia Konradka na kazdy miesiac inne:tak:;-)

My pod choinke tez dziadkom sprawilismy kalendarz z fotkami dzidzi :)
Straaaasznie się podobał, a dziadków niełatwo czymś tak ucieszyć :eek:
Tym bardziej się cieszę bo pomysł i wykonanie moje :-p
Ich synek (moj M) oczywiscie olał sprawe, wiec w ostatniej chwili, gdyby nie ja to pewnie kupilby im jakies bzdury, jak na kazdą okazje (perfumy, czy inne badziewia ktorych maja od groma)!

Kangurka no można powiedziec ze mamy nawet niedaleko jakies 27km A tak naprawde nie mialam pojecie gdzie to jest to patrze na mape i az sie zdziwilam Coprawda dopiero pół roku tu mieszkam to moge nie znac Ja mieszkam kolo Brzeska
To ja mam najblizej to przescigne dziewczyny z tym prasowaniem:-D

Mi by sie przydały taki porzadki bo mamy jedna szafe na trzy osoby i musze sie nakombinowac jak wszystko zmiescic

W Brzesku, czy może Nowym Brzesku??
hihi, no to tak czy inaczej masz chyba najbliżej rzeczywiście :-p
Może i dobrze żebys przyjechała pierwsza, bo jakby misię zwaliło stado Majówek ze stertą prasowania, to mogłabym mieć problem z wyrobieniem się przy żelazku :confused2::laugh2:

A co do szaf - u mnie jest tak, ze ja juz nie mam niczego gdzie chowac :-(
To jest koszmar, bo juz w kuchni mam pudła z ciuchami, poscielą... Mamy za mało mebli, ale nie chce nic kupowac, bo mysle sie z tad wyprowadzic, a i tak mamy sporo gratow i nie bedzie to łatwe. Poza tym nie kupie tutaj czegos, co potem moze mi zupelnie nie pasowac w nowym domu. No i tak wszyskto sie wala, a mnie szlag trafia i wstyd mi wpuszczac ludzi do domu :zawstydzona/y:
Ale ostatnio juz machnęłam ręką i powiedziałam, że zdziczeje w koncu jak tak nie bede ludzi wpuszczac...
No wiec zapraszam do bajzlu - na pewno kazda poczuje sie lepszą gospodynią w swoim domu po wizycie u mnie :confused2::sorry:

Jejku ja was podczytuje jak moge chyba zeby na Dobre caly czas trzeba albo rece albo kolana poprostu koszmar teraz dostal nurofen i zasnol a ja ide ogarne troche bo nie moglam nic zrobic dobrze ze mi mama zupe ugotowala wczoraj;-)

Sylwia zycze zdrowka dla calej rodzinki.. jak sie mieszka przyzwyczailas sie juz tak na dobre ? nie brakuje rodzicow :-D a masz jakies pomysly na recznie robione rzeczy na dzien babci i dziadka hmm keyko ma fajny pomysl ale duzo roboty :eek:

kwiateczek to program do obrobki zdjec ;-)

Odpowiedziałam na zaległości, to teraz trochę aktualnej prywaty...

Wczoraj byliśmy cały dzień w Krakowie u babci, przedwczoraj byli ludzie po szczeniaczka (uf, został tylko jeden szczeniorek) i wpadło trochę ABSOLUTNIE potrzebnej kasy, bo zapasy juz sie troche temu wyczerpały :zawstydzona/y:
Dzidzius ostatnie 2 dni dawał w dupę nieziemsko!
Spała podczas dnia tylko 1 - słownie: JEDNĄ godzinę dziennie, a i w nocy był problem ze spaniem i wrzask :eek:
Nawet na spacerze nie spała o dziwo!
Mysle ze to te zęby...
Ale jakas masakra, bo dziasła pod dwojkami górnymi spuchniete juz drugi miesiac, a ciagle nie przebite :wściekła/y:

A ja jestem kaleka, bo cos mnie strzeliło pod łopatką w niedzielę, wczoraj rano podnosiłam z poduszki swoją głowę rękami, bo szyje mi sparaliżowało :baffled:
Ból straszny i do dzisiaj niewiele odpuściło, wiec siedze, chodze, ruszam sie jak sztywniak. A przy dziecku to straszny ból, bo musze ją podniesc, przeniesc, łapać itd.... koszmarny ból :no:
I jeszcze ona taka nieznośna teraz :zawstydzona/y:

reklama
Kangurka Tego normalnego Brzeska

Wiktoria nie żaden nowy pomysł tylko odbicie rączki w takim specjalnym gipsie tylko nie wiem czy sie uda i czy bedzie dzis czas i ochota Zuzi i tatusia:-D no ale czas goni
Teściowie niestety nie dadza mi zatesknić bo choć na chwile wpadaja prawie codziennie :eek: (niestety blisko maja) ale i tak to bez porównania jest Wczoraj sie wkurzylam bo Zuza na wieczór zlote dziecko bawilo sie samo i próbowało raczkowac ale babcia stwierdziła ze nie powinna bo ona ma od razu chodzic co jej raczkowanie opóżni.Potem wystukala jej rosnacego zeba łyżeczkom i od tej pory zaczal sie lament godzinny Tak ja bolało ze dopiero ibum pomógł P. kazał mi sie nie odzywac bo były z tym problemy O.k a potem sam żałowal i przytulał mocno Zuzke

Mi sie wybitnie nie chce gotowac mam pieczen z wczoraj ale przydalyby sie ziemniaki sos i surówka:confused2:

Panna Migotka pozazdrościłam suwaczka:sorry:

Do góry