reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ola u nas w PL to niebo w porownaniu co jest tu:szok::szok:przynajmniej jestes chora i idziesz do lekarza w zaleznosci od potrzeb czy tez prywatnie:tak:A tu ppredzej wykorkujesz:no::-D jest tylko lekarz pierwszego kontaktu i jesli nie zadzwonisz rano tak do 8.30 to nie masz szans:szok::no:na pediatre to nie ma szans,ja czekalam niecale 2 mies na wizyte.teraz dostalam list(tydz temu) wizyte mam 22grudnia :no:chcialam w ogole isc do okulisty ale ta glupia baba musi zatwierdzic z czego wiem juz ze tego nie zrobi:angry::no:jak maly mial krostki,ztkany nos powiedziala ze jet wszystko w porzadku,przejdzie to co mowic o okoliscie dla dziecka:no:
Kathy moze zrob jak Ola radzi jesli tak bardzo chcesz karmic(nie dziwie sie) ja bralam antybiotyk w ciazy to ty tez mozesz(amoxiciline) tu nie daja tak latwo antybiotyku a w ciazy to juz w ogole :szok: wiec musi byc bezpiecznie.u nas nic sie nie stalo
ok uciekam ogldac U CAN DANCE

reklama
kwiateczek to była istna szkoła przetrwania. Ciocia miała kamienie w pęcherzyku żółciowym. Lekarze mówili, ze jej się same rozbija po porodzie ale się nie rozbiły. Wyszła nagła akcja z ciocia w szpitalu i operacją, dziecko trafiło do nas. Bobas który nigdy nie pił z butli, nie znał nas za dobrze. My też nie wiedzieliśmy co z takim bobasem począć, co on je itp. pamiętam, ze kupiliśmy pierwszą z brzegu butlę, pierwsze z brzegu mleko, pamiętam też , ze dawaliśmy mu biszkopty. Czasami takie rzeczy pokazują w filmach (np. był taki 3 mężczyzn i dziecko). Pamiętam jak mu zmienialiśmy z bratem pampersa- dzieciak się ruszał wiec brat trzymał go w powietrzu a ja zapinałam , udało mi się tylko z jednej strony , z drugiej zepsułam rzepa.
Jakieś 3 tyg. był u nas.:happy:

Szopek popieram Ole.Ostrzegaj,ze piszesz o takich cudach bo az sie zachlysnelam sokiem czytajac o tej zlej stronie mocy a wlasciwie mleka:-D :-D:-D:-D:-D

Szopek, brawo, że sobie poradziliście. Myślę, że ciocia będzie Wam wdzięczna do końca życia. Wspaniale wiedzieć, że jest ktoś, na kogo można liczyć w takiej ekstremalnej sytuacji.

szopek a jesteś pewna, ze z nim wszystko oki... może takie rzeczy ujawniają się w wieku "dojrzałym"... ja bym go na wszelki wypadek spryskała wodą święconą i poszukała u niego tatuaża "666" lub "999" :-p:-)
jakie bzdury ludzie potrafią wygadywać...

Hej dziewczyny,

ja tam nie wiem czy mleko się "starzeje", karmilam tylko 8 tyg, ale powiem że bralam wlaśńie amoxicilin i potem już polecialo szybko 2 tyg i mleka nie mialam nie wiem moze to byl tylko mój przypadek

a mam wizytę na wtorek dzwonili, zrobilam raman i mam wizytę:-) ale mówię Wam nie jest latwo, no kurde żeby dziecko mialo 6 mies zielone kupy i te liszaje, u nas jest latwiej bo przynajmniej rano się budzisz dziecko ma temp i idziesz do lekarza tutaj nie musisz się umawiać, cholera...i jeszcze oczywiście nie ma że dla dzieci tylko np ja dziś szlam ze sobą a tu wszyscy dzieci i dorośli chorzy, kurde a ja nie mam z kim dziecka zostawić

ale dzięki za wsparcie

W końcu doczytalam uff

Kathy ja bym sie cieszyła, że antybiotyku nie dostałaś, nieznosze lekarzy którzy na wszystko antybiotyki przepisują, przeciez większość da się bez antybiotyku wyleczyć.

Jestem tak padnięta, że nie mam siły na nic, jeszcze mnie połamało po wczorajszym fitnesie, ach te zakwasy

Wtam.

Wczoraj Wam chciałam 2 razy posta napisać ale najpierw przeskzodzili mi goście a potem mój brejdak. Cały dzień miałam zajęty. U nas słoneczko troszkę się przebija ale ogólnie to ponurawo jest.
A ja próbuję zlikwidować nocne karmienie córci. Wczoraj udało mi się. Zjadła dopiero o 9 rano ale dzisiaj to już o 5 rano nie dałam rady. Chyba była na prawde głodna więc dałam jej cyca. Zobaczymy jak tam dzisiejsza noc nam minie:tak:
Wiecie na raixze mała nie ma żadnych krostek a ja jem cały czas nabiał. No może nie w olbrzymich ilościach no ale codziennie coś mlecznego wsunę. Moje wyrzeczenia się chyba opłacały:tak::-):happy:

Jade - współczuję przepraw z lekarzami. Życzę wytrwałości:tak:
Cosmolady - ach zazdroszczę fitnessowania się. Ja chciałam zapisać się na aerobik ale z naszą sytuacją(mąż późno w domu) nie da rady:-:)no:buuuu

Spadam z małą pobrykać. Posatram się dzisiaj częściej zaglądać. Wiecie jak nie mogę do Was napisać totak mi dziwnie. fajne jesteście :tak:

Hej dziewczyny
jak ktos z nas jest Basia albo dziecko albo kogos macie w rodzinie to WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

ja mam imieniny dzis tesciowej mojej mamy i paru ciotek:-):-)

moj Adas strasznie rozpacza wychacza mu dwojki na dole i jedynki i dwojki u gory... koszlmar czasem chce mi sie plakac razem z nim :baffled::baffled: w dodatku wczoraj uderzyl sie grzechotka w rorne dzaselka i caly dzien wyl nawet nie mialam czasu ic do was napisac bo wieczorem padlam razem z nim:no::no:

a co do mleka w cycach to ja nie karmie juz od wrzesnia czyli jak Adas skonczyl 4 miesiace a nadal mam mlekoo w cycach...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i nie wiem co z tym zrobic bo prawdopodobnie przedluza mi sie o pieszczeoty i zabawy z mezem tyle tylko ze nie lecio duzo ale jak wyciskam to plynie :confused::confused::confused:

reklama
Hej ja chyba dzis pierwsza:-)Mogłam sobie pospać dłużej bo Oli spał u babci(prowadza go do przedszkola)a ale już od 7 00 nie mogłam ,zreszta daje małej antybiotyk a już sie tylko kreciłam a potem mała wstała i lipa :-(
A teraz śpi sobie przy oknie a ja z szalikiem na szyji wysmarowana Wickiem bo mam wezły powiekszone o bolą a tak sie rozgrzeje troszke i kaszelk zejdzie...
Ja własnie po sniadanku a wy?Wstajemy!!!!

Kathy, ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza, bo są antybiotyki, które MOŻNA brać w trakcie karmienia - np. Duomox i jeszcze trochę innych. Ja dostałam receptę na Duomox przy moim ostatnim problemie z piersią, ale obyło się bez antybiotyku. A jeżeli lekarz uważa, że jesteś w tak złym stanie, że musisz dostać jakiś super mocny antybiotyk, to chyba by nie czekał tylko przepisał go dziś. Więc ja bym się skonsultowała z innym, zdecydowanie! Albo przynajmniej w rozmowie z tym samym lekarzem mocno się upierała, żeby dał Ci antybiotyk, który możesz brać karmiąc. Więc kochana, wcale się nie przejmuj, chyba po prostu trafiłaś do pani doktor, której się niespecjalnie chce pomyśleć, jak to zrobić, żeby było dobrze....

No własnie bo ja go w ciąży na zatoki dostała jak byłam z synkiem:tak:
Jeszcze znalazłam stare wpisy na Babyboom ,że moge brać Amotaks,Duomox,Augmentin bo to dziewczynom karmiący lekarze przepisywali i nie musiały dzieci odstawiać.Nawet jest wpis Iwonki,że ona też z jak Vanesske karmiła to była chora -och ta Iwonka wszedzie jej pełno:-D:-D:-D
Dlatego zadzwonie lub udam się do pediatry małej ona napewno mi da a zatoki mi nie przechodz a,a wrecz przeciwnie juz mnie ucho i szceka boli-po co ma sie rozwinąc w jakieś paskudzwtwo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry