reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Oooooooooo ale mało napisałyście:szok:
Miska mi usypia,Artur z Oliwiere na zakupach a ja się dalej męcze:-(
Lekarz ic specjalnego mie nie przepisał,bo oczywiscie karmie -jak sie pogorszy to na tydz,mam mała odstawić i d a antybiotyk:szok:Ale w życiu sobie nie wyobrażam tygodnia bez cyca a co ja z mlekiem zrobie i mała chocby w nocy:szok::szok::szok:
Kazałam A aby w aptece jakies homeopaty mikupił bo ta lekarka wcale sie na tym nie znała:szok:
Zobaczymy co bedzie dalej ale ja chce karmic :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A po tyg.dupa mleko mi zniknie i może mała juz nie chcieć:no::szok:

Jade ale tam u was opieka gorzej jak w PL -współczuje ci serdecznie!
kobity musze narazie kończyć:-(

Kathy jak nie przejdzie to trudno,zdrowie Twoje wazniejsze:tak:Nelcia ma juz prawie 7 mies wiec nie zadreczaj sie kochana:-)Ja tez tak bardzo chcialam karmic(karmilam tylko 4 tyg) ze milam nerwy na caly swiat:angry::angry:a bol....w kwiecie cyca odstawiac to masakra.Ponoc najwazniejsze jest pierwsze pol roku zeby karmic a moj mial tylko 4 marne tyg.Balam sie ze bedzie chorowal itd.mleko z cyca chroni dziecko a takie to juz nie bardzo ale jest dobrze:tak:Musisz myslec o sobie teraz.Kiedy Ty bedziesz zdrowa rowniez Twoja niunia bedzie i wogole.A sciaganie przez ten czas mleka to nie wiem czy bedzie latwe:dry:Decyzja nalezy do Ciebie,tyle juz dni sie meczysz:baffled:zdrowka,zdrowka i jeszcze raz zdrowka zycze:-)

Czy ktos moze wie czemu jak juz sie odstawi dziecko od cyca(nie sciagajac mleka)nie powinno sie juz wracac???Jedni mi kazali (po 2tyg)wrocic,troche sciagnac a potem dac dziecku a drodzy nie.Wciaz bylo mleko ale to byl pierwszy mies wiec bylo go duzooo:tak:Tak szybko nie zginelo:dry::-)

Kathy nie panikuj. Nie powinno zaniknąć, tylko musisz regularnie odciągać. Moja koleżanka odciągała mleko i podawało je synkowi w butelce, bo maluch cyca nie chciał... wyobraź sobie karmiła tak przez 8 miesięcy :szok:
Niedawno oglądałam program, że są jakieś leki, które może przyjmować matka karmiąca.

Kathy, ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza, bo są antybiotyki, które MOŻNA brać w trakcie karmienia - np. Duomox i jeszcze trochę innych. Ja dostałam receptę na Duomox przy moim ostatnim problemie z piersią, ale obyło się bez antybiotyku. A jeżeli lekarz uważa, że jesteś w tak złym stanie, że musisz dostać jakiś super mocny antybiotyk, to chyba by nie czekał tylko przepisał go dziś. Więc ja bym się skonsultowała z innym, zdecydowanie! Albo przynajmniej w rozmowie z tym samym lekarzem mocno się upierała, żeby dał Ci antybiotyk, który możesz brać karmiąc. Więc kochana, wcale się nie przejmuj, chyba po prostu trafiłaś do pani doktor, której się niespecjalnie chce pomyśleć, jak to zrobić, żeby było dobrze....

Kathy no widzisz,posluchaj Oli :-)
Jade dobrze ze udalo ci sie o nutramigen wywalczyc :-)

A ja juz wykapana,wygolona,po kolacyjce pysznej jak dla mnie czyli kakao i buleczki z dzemem a co!

Kathy, ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza, bo są antybiotyki, które MOŻNA brać w trakcie karmienia - np. Duomox i jeszcze trochę innych.....
AMEN

Ola miałaś rację z umiejętnościami dzieci. Ja dziś poszłam do lekarza (teściowa była z małą) i jak wróciłam to z wrażenia mało nie padłam. :-) Na "umiejętnościach" opis

Czy ktos moze wie czemu jak juz sie odstawi dziecko od cyca(nie sciagajac mleka)nie powinno sie juz wracac???Jedni mi kazali (po 2tyg)wrocic,troche sciagnac a potem dac dziecku a drodzy nie.Wciaz bylo mleko ale to byl pierwszy mies wiec bylo go duzooo:tak:Tak szybko nie zginelo:dry::-)

Ja słyszałam kiedyś dlaczego nie można i aż mi gały wyszły na wierzch:szok:
Otóż to mleko jest już ZŁE ( nie skiśnięte ale złe jak szatan :tak:), podając dziecku takie złe mleko sprawiasz , ze dziecko też będzie takie złe, niedobre, przechodzi na zła stronę mocy.
Taką posiadam wiedzę, przekazała mi ją dziewczyna l. 28 jednocześnie dziwiąc się mojej reakcji gdyż po pierwszym szoku po prostu zaczęłam się śmiać ile wlezie. Jej to wiedzę przekazała babcia wiec to prawdziwa wiedza a nie bzdury z książek.

Z medyczne punktu widzenia to chyba nie powinno być przeciwwskazań. Moja ciocia miała miesięczną przerwę przy 6 miesięcznym synku. Chłopak wyrósł na normalnego człowieka. Ma 14 lat, wiec co nieco było by już widać ( np.rogi, ogonek). Jest inteligentny, dobrze zbudowany, nie topi szczeniaków w rzece ani nie wymusza kanapek od rówieśników

Szopek, błagam Cię, uprzedzaj, jak piszesz takie rzeczy, bo właśnie ze śmiechu oplułam sobie komputer! I niby żyjemy w XXI wieku hahahaha

A ja jak mi się Maksio odstawił od piersi, po dwóch dniach musiałam ściągnąć sobie pokarm bo mi dużo przybrało w piersiach i spróbowałam trochę, był kwaśny, niedobry w smaku, więc pewnie o to chodzi. Albo mnie szatan opętał, kto wie! :sorry:

Jade, no niesamowite co piszesz o wizytach u lekarzy.... a my narzekamy na polską służbę zdrowia!! Co by nie mówić, u nas wizyta u pediatry nie jest problemem. Życzę Ci dużo cierpliwości kochana!

reklama
Szopek czyli mam rozumiec ze Twoja ciocia przerwala karmienie na miesiac i wrocilla tak??? ja w takie rzeczy nie wierze,myslalam raczej ze cos nie tak juz bedzie z mlekiem:no: no tak ale jak twojemu kuzynowi ogonek nie urosl to spoko:-D:-D kurcze:szok::szok:nie bede sie zadreczac,cholera czyli moglam wrocic,ach:dry::dry: dzieki bede pamietac na przyszlosc.nikt takiej sytuacji nie mial z moich znajomych i zrezygnowalam pomimo wielu prosb:dry::dry:

Do góry