reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

A my tu w Pile nigdy nie mieliśmy choinki, bo zawsze na Święta jechaliśmy do Warszawy czy ostatnio Zielonki - ale w tym roku chciałabym tu postawić choineczkę, żeby zrobić fajną atmosferę.

Tak kompletnie z innej beczki.... Brakuje mi naszego warszawskiego mieszkanka. Było dla nas za małe (45 metrów, jeden duży pokój z otwartą kuchnią), sprawdzało się gdy byliśmy we dwoje, ale teraz z dwójką dzieci i jeszcze synem mojego T to już byłaby porażka. Ale tam spędziliśmy fajny czas i dobrze się tam czułam - a teraz wyjazdy do tej Zielonki to już nie jest jazda "do siebie", ale do teścia... nie czuję się tam jak w domu, nie lubię tego domu.... niby teraz gdy tam nie mieszkamy kontakty z teściem są ok, ale hmmm to nie TO. Nie wiem, czy na Sylwestra wrócimy do Piły, czy zostaniemy w Zielonce (wolałabym wrócić, szczerze mówiąc).
Oj jak ja bym chciała mieć WŁASNY dom. Ten dom, który wynajmujemy, jest fajny i dość duży, ale nie jest nasz no i poza tym jest w mieście, w którym nie widzę siebie za choćby 5 lat.

reklama
Ola rozumie cie doskanale:tak:ja niby mam dom w PL ale to nie jest tylko moj,mam trzech braci.Sytuacja jest dziwna bo moj tata nie zyje i nic nie jest uregolowane:dry:jeden zostal w domu najmlodszy.jest nieletni wic duzo nie mozna niby zrobic.dom ma byc niby moj(ja u gory a mlody na dole)tylko ja cos w nim robie,naprawy itpMOI BRACIACHCA ZEBY ICH SPLACIC ALE NAJPIERW BIUROKRACJA.Sprawa spadkowa itpchociaz kasy dla nich nie mam to drugie.ciagle tez zmieniaja zdanie.wiem ze oni nie pomysleli by o mlodym,musial by pewnie kiedys odejsc z domu:dry:widzisz nie wszystko jest rozowe. jednie nie maja domu drudzy maja ale jak by nie mieli:baffled:

Tak, Kwiateczku, rzadko kiedy coś jest proste i łatwe. Życzę Ci, aby Twoje sprawy się jakoś sprawnie dały uregulować.
A sobie - żebyśmy wiedzieli wreszcie GDZIE budować/kupować nasz dom, to wszystko pójdzie już łatwiej. No ale dla nas własnie ta decyzja jest najtrudniejsza, a nawet niemożliwa na dziś.

kurcze dziewczyny, ale jestem zła. czekam na teściową. miała przyjechać. a tu już dwunasta a jej ani widu, ani słychu.. zaraz nam słoneczko ucieknie :wściekła/y:

Kwiateczek, ja juz po kawusi, ale chętnie się wody napiję czy soczku ;-)

Kinna, korzystaj ze słoneczka dopóki jest, mam nadzieję, że teściowa się jednak pojawi. A może by do niej zadzwonić?

Ola K to maz pracuje w kilku miejscach tak ? przeciez i tak dojezdza do pracy .. a poza tym pewnie duzo kasy topicie w wynajem lepiej chyba bylo by kredyt za swoje splacac :eek:niewiem tak mi sie wydaje ja sama wynajmuje ale u nas to inna bajka ja za 850 nie oplace miezszkania i kredytu a poza tym sa inne kwestie ale dluga historia :tak:

kwiateczek a no wspolczuje z rodzina tak to jest niestety :baffled:

a my bedziemy mieli choinke ake niewiem kiedy huraaaa tak sie ciesze ze szok normlanie hehe ja dziecko :-)

iwonka ale sobie narobilas z tymi haslami ja tez czasami tak mam ale narazie w banku mi sie na cale szczescie tak nie zdarzylo ;-)

Kathy szybkiego powrotu do zdrowka zycze dla calej rodzinki :tak::tak:

KINNA moja mama to nie wie jak komurke odebrac:-D:-D przyjdzie,uzbruj sie w cierpliwosc:-)
a ja przy kawce i ptasim mleczku:-D:-D z tego wszystkiego zapomnialam na zupke malemu wstawic:dry:mam nadzieje ze zdaze ugotowac:-)cos slonce wychodzi wiec moze wyjdziemy na spacer:tak:wlasnie ogladam brzydule cos ostatnio nie mam czasu,nie wiem co jest grane:dry:

reklama
Wiki ja tez juz czekam na ubranie choinki....jak male dziecko:-D:-D uparlam sie na duuuza i sztuczna(na zywa jest tu zacieplo a ja nie lubie marznac:-D)maly uz raczkuje i nie wiem czy to dobry pomysl:dry:ale tak chcceee:sorry:juz sama nie wiem czy dla niego czy siebie:-D:-D:-D

Do góry