reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Kupiłam butelkę aventu ze smoczkiem trójprzepływowym oraz smoczki trójki. Muszę wypróbować, bo ja z kolei mam już dość tommee tipee. Mleko zagęszczone kleikiem nie przejdzie przez 3, a przez smoczek do kaszek znów się leje i dziecko się dławi. Poza tym smoczki te wsysają się do środka podczas ssania (może to tylko u nas, bo Iga strasznie mocno ssie) i też można się udławić nieźle.
ja mam sposób na mleko zagęszczone. na 180 wody daję 4 miarki zagęszczonego i 2 zwykłego. dokupi niunia nie zacznie pić na dobre, nie mogę jaj dawać samego zagęszczonego.
a z tym wsysaniem się smoczków, to tak faktycznie się dzieje. trzeba wtedy zaworek "udrożnić".

Znalazłam dziś sposób na zjedzenie słoiczka jabłuszek. Normalnie jabłuszka nie papu, ale jak mama śpiewa "jadą misie" to wtedy jakoś wchodzi, nawet nie wiadomo kiedy :-)
mała bardzo lubi owocki, tylko po bananach ma problemy z kupką.

reklama
Tez zycze wszystkiego najlepszego dla polroczniakow wczorajszych Amelki i Michasia i dzisiejszych Szymonka i Tymka :-):-)

I my sie przylaczamy do zyczen!!!! :-):-):-):-):-)

W niedzielę w Tesco kupiłam Mikiemu trochę rzeczy Cherokee - nie znałam ich wcześniej, a wydają się bardzo porządne - np. 3 pajace do spania za 34zł, 7 par body z krótkim rękawem za 20zł. Po upraniu i wysuszeniu w suszarce wszystko ok, milutka bawełna, ładne wykonanie. Chyba będę kupować, podoba mi się cena (ale pewnie szyją je biedne małe dzieci w Chinach :confused:).
Dla mnie tez sa super,mamy duzo rzeczy po Vanessce a nadal w super stanie:tak:

Olu moja Ania ma troche rzeczy cherokee i sa bardzo fajne.Nie zmieniaja rozmairu po praniu, sa calkiem dobre gatunkowo. W Chinach teraz niemal wszystko robia :angry::confused:
No to prawda,co nie spojrze to na wszystkim made in china:szok:powiem wam ze juz sie zaczynam obawiac niektorych rzeczy kupowac,bo ciagle sie slyszy o jakis truciznach w tej chinszczyznie.....:dry::wściekła/y:

Znalazłam dziś sposób na zjedzenie słoiczka jabłuszek. Normalnie jabłuszka nie papu, ale jak mama śpiewa "jadą misie" to wtedy jakoś wchodzi, nawet nie wiadomo kiedy :-)
A wypróbuj jeszcze "za mamę......., za tatę....itd" mała tak się cieszy z każdą łyżką i jemy za zdrowie całej rodziny:-D:-D A jak jeszcze przeciągam te słowa to już wogóle.

Ja tez musze spiewac ,lub lyzeczka jest samolotem i fruuuu do buzi :-D:-D:-D dziala :tak:

A tak wogole to wlasnie wrocilismy ze sklepu duzego,Vanesska jak zwykle byla w ogrodku zabaw a ja po sklepach po smigalam i kupilam sobie w C&A dwa sweterki super milusie i cieniusie a pod spodem jest do nich przyszyta bawelniana koszulka na ramiaczka,takie cos dwa w jednym.Jestem zadowolona a najlepiej z ceny bo po 29zl za sztuke :szok::tak::-):-):-)
A moj malzonek byl u okulisty i niestety lub stety musi nosic okulary do jazdy samochodem,ogladania tv czy do kompa.Okulary juz wybrane,jutro odbior:tak:

kwiateczek znam ten ból. moja babcia zrobiła specjalnie soczki malinowe dla niej i nic.
dziubasek my kupiliśmy używany foteli maxi cosi priori xp. mieliśmy szczęście bo jest w rewelacyjnym stanie. najpierw poszłam do sklepu i obekrzałam wszystkie modele + demonstracja jak je zamontować w samochodzie, a potem hop na allegro :-)
jesteśmy do przodu o jakies 600zł.:-p

muszę się pochwalić: robimy postępy. zszamała dziś warzywka z królikiem. w 5 minut opróżniła małą porcyjkę. wybracowała metodę jedzenia. wkładam jej łyżeczkę do buzi, a ona "slup" i wciąga zawartość. no i bardzo niepewnie stanęła na czworakach. :tak:[/quo

Ja też chce małej kupić z maxi cosi -teraz ma dla maluszków no i bede kusiała nowy-jakoś bezpieczniej.Ale tanie one nie sa -prawie jak dobra spacerówka -no ale mała pojeździ conajmniej 4 lata także sie wydatek rozłoży .Ja z Olim miałam z ramatti i teraz nie ma co z niego zbierac a tapicerka aż wyblakła z niebieskiej na biała:szok:Sorki,że na tym wątku upssssssss:sorry2:

Kathy, ja też uwielbiam HM i mam b. dużo ich ciuchów po Maksiu dla Mikołaja, a one nadal wyglądają jak nowe.
Tu też nie ma HM albo jeździmy czasem do Poznania albo na ogół robię zakupy jak jesteśmy w Wawie (no albo tam w ogóle mieszkamy hihi). Ostatnio byłam na HM-owych zakupach dla Maksa, wydałam wprawdzie 600zł :baffled::baffled: ale ma mnóstwo pięknych ciuszków, które będą spokojnie dla Mikiego.

No to masz fajnie a po Olciu mała raczej nie włoży a tobie akurat jeden po drugim bedzie miał i one naprawde po wielu praniach sa jak nowe:tak:
Żałuje ,że nie ma tego sklepu na miejscu:-(Ale teraz w Koszalinie otwieraja mega wielką galerie Forum Koszalin i tak ma być też C&A -też sa dobre ciuchy mam kilka i to używanych a są jak nowe:tak:;-)

I juz koniec dnia jak się ciemno robi to tak już jakby noc zapadła dla mnie i sie spać idzie:-D
Dobrze,że obiadku nie musiałam robić (mam wczorajsza zupkę)Bo leń dzis we mnie wstapił .FaNIE MACIE,ŻE WASZE MALEŃSTWA JUZ RACZKUJA a moja czasami brzuch podnosi jakby do tego sie przymierzała .I czasem do tyłu pełza :happy:

Ostatnia edycja:
kathy_24 my mało jeździmy samochodem. nie chcieliśmy wydawać gigantycznych sum. no i oczywiście poszczęściło się nam, bo facet mnie nie oszukał. owszem widać ślady użytkowania, ale jest w pełni sprawny i z nową tapicerką. jak chcesz coś więcej wiedzieć na temat tego modelu daj znać na drugim wątku.

któraś z dziewczyn pisała, ze jej córka po południu jest nieznośna. coś w tym jest. moja tez koncert rozpoczęła. dałam jej troszkę nurofenu, połozyłam w kojcu pod przyrządem gimnastycznym chicco i jak na razie się nim zajęła. :-)
mogę napić się herbaty:tak:

ja mam słabośc do ubranek z mothercare. niestety sa drogie. kupiłam ostatnio śliczny bezowy kombinezon z różową podszewką. ogólnie różu nie lubię, ale świetnie się on komponuje i nie jest taki rzucający się w oczy;-)

No właśnie wszędzie piszą żeby nie kupować używanych fotelików no bo nigdy nie wiesz jaka miał historie moze po jakiejś stłuczce Nie żebym krytykowała ale tak mnie to zdziwiło też My też na pewno kupimy nowy

No właśnie wszędzie piszą żeby nie kupować używanych fotelików no bo nigdy nie wiesz jaka miał historie moze po jakiejś stłuczce Nie żebym krytykowała ale tak mnie to zdziwiło też My też na pewno kupimy nowy

Różnie być może. Gdybym zobaczyła, że jest po "stłuczce" to wyrzuciłabym go do kosza. Straciłabym 200 zł i pewnie walnęłabym "baranka" o ścianę :-D
ja mam akurat szczęście, że znam się na wypadkach;-)

Moja Zuzia poszła na drzemkę. Marudziła już cos bardzo. Mam wqyrzuty sumienia. jak wiecie nie mogę jeść nic co ma mleko w składzie a dzisiaj zjadłam strucla i to w wielkich ilosciach a tam dodawana była smietana:zawstydzona/y: Normalnie coraz częściej zdarzają mi się takie wpadki. ąłkomczuch ze mnie:-(

Moja lezy z gola dupka w lozeczku bo juz usypiala a jak ja rozebralam to sie rozbudzila,mam nadzieje ze do 19ej wytrzyma.
A ja ogladam brzudule ;-)

reklama
Do góry