reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Karola te badania na tarczyce to krwi tylko były chyba jeszcze raz zrobił TSH (ale nie wiem co on to napisał moze inne bo odczytac sie nie mozna ) no i dodał to co powinno być zrobione z tym FT3 FT4 moze je masz bo moim zdaniem to z Tsh powinno być robione wtedy można coś powiedzieć .To ostatnie badanie to było TRAB i chyba wynik jego to tak najbardziej jest pewny no tylko ono kosztuje tyle co te 3 razem.Zycze powodzenia i trzymam kciuki...

mam pytanie czy takie bóle tak jakby w środku pod macicą i tak po bokach są normalne?może ma to związek z rozszeżaniem sie jej lub coś innego bo tak mnie bolało przez 2 dni ale juz naszczescie troche przechodzi Wizyte i usg mam w następna środę . Jak myślicie może w końcu dzidzia sie rozpycha w brzuszku i on zacznie rosnać jak należy bo według usg to ona jest już duża dziś byłby już koniec 16 tygodnia a ja to brzuszek mam malutki w porównaniu z waszymi zdjęciami No oczywiście jak sie rozbiore to widać bo przedtem to płaska byłam.

reklama
cześc ;-)
witam po kilka dniowej nieobecności... pisałyście i pisałyscie ;-) wszystko przeczytałam... :tak:
witam nowe Majóweczki ;-)

wycieczka sie udała w 100% było extra ;-) jak zgram zdjęcia to jakieś wstawie ;-)

Aniusia, super :tak::tak:
Ja w przeciwieństwie do Ciebie ważę dość sporo, ale też od kilku dni czuję leciutkie ruchy - pewnie gdyby to była pierwsza ciąża to bym nawet nie wiedziała że to dzidzia, a tak to wiem :-)

anusia gratuluje i tej radości się nie dziwię bo ja już nie moge się doczekać takich kopniaczków choc i wiem że przyjdzie moment kiedy to przestanie byc tak słodkie i miłe i czasem naprawdę zaboli ale takie uroki:tak::tak:
Iwonko ja się czasem boje czytac cokolwiek i ogólnie jak coś słysze to też zaraz mnie mrozi ostatnio żona kuzyna mojego mężusia "uszczęśliwiła" mnie historią swojej sąsiadki która miała termin miesiąc przede mną i w zeszłą środę poszła na zabieg bo maluszek nie żyje najprawdopodobniej przyczyną tego była szkarlatyna którą przechodziła jej córcia :-:)-( wiem że juz zawsze będe się martwić o mojego maluszka niezależnie od tego po której stronie brzuszka będzie póki co wolałabym żeby mi wszyscy oszczędzili takich opowieści
Wiktoria współczuję z powodu tych świąt mój mąz w tym tygodniu pracuje co osiem godzin więc albo śpi albo jest w pracy zawsze jakoś z ta pracą jest trudno może jeszcze uda się coś wymyśleć:tak::tak:
Madamagda no to niezły początek dnia ale dobrze że nie uszczęśliwili Cie jakims mandatem:-)
u mnie niestety znowu mdłości i jeszcze głowa mnie w nocy bolała więc juz kompletnie nic nie wiem :eek::eek:

Sylwia- napewno te bole brzucha masz od roscniecia dzidziusia ja nieraz mialam to samo tak mocno ze zglosolam sie na izbe przyjec do szpitala i na patologi sprawdzili i okazalo sie ze wszystko jest ok a dzidzia tak kopala ze powiedzial ze nie dziwne ze brzuch mnie boli bo jest bardzo ruchliwy

anusia80- fajnie ze juz poczulas dzidzie ja tez juz maluszka czuje najsilniej rano kiedy wstane i wieczorem jak sie wykape i poloze sie z nogami do goryhehehehe

Ajesli chodzi o spanie to ja tez mam to samo budze sie o 24 lub 1 w nocy nie spie do 3-4 i dopiero nad ranem zasypiam bardzo zmeczona:sorry:

a u mnie bielusienko i pieknie na wieczor tak sypalo ze nie bylo swiata widac ....

Agusia gratuluje :-)tak to piekne chwile jak czuje sie szkrabka w brzuszku choc z czesem jak kopnie to i zabolec moze:sorry:;-):-)
Puchatko to straszne:szok::no::-:)-:)-(

Dziewczyny przepraszam ze sie wtracam ale zrobcie sobie tez suwaczek ktory przedstawia ilosc tygodni w ciazy bo czasami sie czyta posty i czlowiek nie wie w ktorym dana majoweczka jest tygodniu a przeciez nawet miesiac roznicy moze byc miedzy jedna majoweczka a druga a to jest duza roznica :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p

Aniusia gratuluje :-) Tez bym juz chciala poczuc ruchy dzidziusia. Mam nadzieje ze maluszek sie wkrotce uaktywni

reklama
Aniusia super! Ja też tak zareagowałam jak poczułam pierwsze ruchy Mieszka - łezki szcęścia :tak:

Jeszcze troche i wszystkie będziemy przeżywać te szczęśliwe chwile ...

Do góry