reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
No juz odnalazlam kto jeszcze bedzie mial chlop[ca.Basiek3 i Aenye...ale na liscie majoweczek ich nie ma i nie wiem na kiedy maja terminy...wiec nie dopisze na razei a nie chce mi sie szukac postow.:(

Iwonka widze ze sie za zaleglosci wzielas :)
ja mam wizyte 2 grudnia kurcze chciala bym juz na swieta wiedziec co bedzie
bardzo chciala bym miec coreczke :happy:

Coś czuje,że po nowym roku sypną nam się chłopcy i dziewczynki, każda z nas będzie po usg połówkowym, ale fajnie będzie:-) ja też się doczekać nie mogę. Wtedy Iwonko będziesz miała co wpisywać:tak:

Wiktoria a bedziesz miala usg 2 gridnia? Ale i tak nie wiadomo czy sie uda cos zobaczyc ale zawsze mozesz przed samymi swietami isc sobie na usg kolejne i moze sie uda wtedy :)Ja tez na swieta chcialabym juz wiedziec.Bede miala podglad przez 3d moj gin ma na miejscu takie usg

tez tak myslalam ze jesli sie teraz nie uda to wybiore sie przed samymi swietami
ja bym chciala corcie i moj M tez, a tak poza tym moze tesciowa bedzie w koncu babcia a nie zona dziadka he. No po nowym roku to juz wszystkie beda wiedzialy czy beda mialy synusia czy coreczke

ja mam wizyte za 10 dni a pozniej czyli 7 grudnia ale to na sprawdzenie czy infekcja mi przeszla jesli nie to dalej wezme jakies leki ale wtedy umowie sie na wizyte przed swetami zeby ta plec zobaczyc :tak: jedyne co mnie nie pociesz to to ze mam duza infekcje i rane szyjki macicy i jesli jej nie wyleczymy do porodu to lekarz powiedzial ze pewnie bede miala cesarke bo moze to byc grozne dla dziecka....

Iwonka nie jestem Warszawianką tylko tymczasową mieszkaną Legionowa. U nas nie ma szpitala. Z najbliższych mam do wyboru Nowy Dwór Mazowiecki - porażka, Bielański i Bródnowski.
Ja chodzę właśnie do prof.Dębskiego - jest ordynatorem w Bielańskim i niezłą furtką do tego by przyjęli do szpitala nawet jak nie ma miejsc. Coś wyczarują. No chyba, że remontują oddział :)
Prowadziłam u niego pierwszą ciąże i teraz chodzę z drugą. Moim zdaniem fachura godny polecenia tylko pierońsko drogi :(

Co do pracy w Wigilę to może i ja będę pracowała - a wtedy nici z wyjazdu do rodziny - 400 km do pokonania. Julek źle znosi jazdę w dzień, która trwa dłużej niż 2 godziny. Czekam z utęsknieniem na grafik, który rozwieje moje wątpliwości. W tym roku mielibyśmy spędzić święta z teściami (co roku zmiana), a tam muzykalna rodzina, piekne kolędowanie i w ogóle jest super! Chyba nawet lepiej niż u mnie, bo spokojniej i bardziej "duchowo", z klimatem. U moich dziadków zbiera się strasznie dużo ludzi i robi się głośno i tłumnie, choc i tak miło, bo swojsko.

OlaK a jakiego wykształcenia wymagają, żeby pójść na zaoczne? Ja mam magisterkę, ale zupełnie nie filologiczną.
Ja się skusiłam na te dwa języki i nie mogłam się porządnie skupić na żadnym, więc dlatego chcę odpuścić angielski (przynajmniej na razie), a skupić się na niemieckim. Myslę o zaocznych/podyplomowych, ale nie wiem jeszcze gdzie.

reklama
madamagda
No pozdrawiam ciepło i na tym forum majóweczkę :)) ciekawe czy uda mi się trafić w termin(16 kwietnia) i przed 6-tymi urodzinami synka (22go kwietnia) być już w domku :-):-):-)

Do góry