reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

hej
Wszystkiego najlepszego dla pieciomiesieczniakow Zosi ,Zuzi, Dominika i Michalka :-):-)

dziękuę bardzo w imieniu Dominiczka.

Jestem strasznie zeźlona.
blowup.gif
Rozwaliłam łóżeczko. Pękło, a nawet po prostu złamało się to na czym leży materacyk. Podparłam się łokciem wyjmując Miko z łóżeczka. Dobra rozumiem obciążenie (ale nie nacisnęłam całym ciężarem) ale w takim razie jakim cudem wytrzymałoby gdy Miko by stał i podskakiwał ( jak byłby starszy).
Nie wiem co zrobić, bo rozwalone jest ta długa belka, a nie te listwy poprzeczne. Listwę mogłabym wymienić ale z cała belką może byc za dużo zachodu. Masakra. Jak kupie nowe to rozwali sie jak Młody będzie fikał. Jak kupie turystyczne to go będę miała za nisko ( tam chyba nie ma materaca w połowie wysokości, tylko wysoko i całkiem nisko. Mam łóżeczko u rodziców ale kolor brzydki i wymiar dziwny- 120/70 a materacyk mam 120/60.
dobani.gif

HaNNah - GRATULACJE!!!!!

Dziubek- zgadzam sie z Łanią, wszystko jest na internecie. Niedługo to raczej Supernianie będziemy kupować.

reklama
Zuzia właśnie drzemie. Zobaczymy jak długo. Ja prasuję, bo wczoraj nie dałam rady.
Dziekujemy za życzenia dla córci.

A ja się dołączam do życzeń dla reszty 5 miesięczniaków:tak:

Chyba rzeczywiście nie ma co kupowac tej książki. Mnie najbardziej ciekawiło co on tam pisze o dysplazji. Ponoć on jest za tym, że jeżeli dziecko ma bioderka na granicy normy (tak jak ma Zuzia) to żeby dziecka nie zakuwać w majtki ortopedyczne tylko leczyć ruchem. Myslałam że może jakieś ćwiczenia tam pokazywał.

Ha-NN-aH - no u nas na wizycie było troszkę lepiej. Mała cały czas trzyma szeroko bioderka ale na USG wcale nie było super lepiej. Mała ma wiotkie bioderka i najbardziej nad tym ortopeda biadolił. No ale teraz już tylko w nocy ją trzymam w tych majtach dzieki temu w końcu obruciła się na brzuszek. Tak to do tej pory pewnie tego by nie umiała. My wizytę mamy za miesiąc. Zobaczymy co na lekarz powie:tak:

DZIEŃ DOBRY!

Kathy - ja małej właśnie w tamtym tygodniu marchewkę wprowadziłam. Dzisiaj dokładam jej ziemniaczka. Zobaczymy czy zechce zjeść:tak:

Ja dzis kupiłam marchewkę i spróbuje podac i oczywisie reakcja jaka bedzie :-D
u małej na nowy smak tego sie obawiam bo to cycol niesamowity :-)

Jestem strasznie zeźlona.
blowup.gif
Rozwaliłam łóżeczko. Pękło, a nawet po prostu złamało się to na czym leży materacyk. Podparłam się łokciem wyjmując Miko z łóżeczka. Dobra rozumiem obciążenie (ale nie nacisnęłam całym ciężarem) ale w takim razie jakim cudem wytrzymałoby gdy Miko by stał i podskakiwał ( jak byłby starszy).
.
Kurde co to za łózeczko:angry::angry::angry:Dajcie spokój aby po takim czymś miało pękać?No własnie a może ma gwarancję ehh łóżeczka chyba nie maja?
Ale ono może od poczatku było wadliwe i teraz się okazało?Dobrze ,że małemu nic się nie stało!
Mój Oli spał w łózeczku które poprzednio spała dwójka innych dzieci i rozwalił je na dobre jak skończył 2,5 roku i tu kupiliśmy mu łóżko!
A swoja drogą drewaniane łózeczka są przecież takie solidne niby........
Spadam obiadek gotować :-)

Mi też się w głowie nie mieści że łożeczko mogło się tak ząłamać. Ja kupiłam drewniane bo wydawało się solidne ale jak widać różnie to bywa.

Kathy - ja już dałam swoją zupkę z marchewki i ziemniaczka. Mała zjadła 60ml a potem cycem poprawiła:tak: Myslę, że Twoja będzie zachwycona nowym jedzonkiem bo to zawsze coś innego. Moja zawsze robi dzdziwioną minkę jak jej daję łyżeczką zupkę:tak:

dziękuujemy za życzenia :)

mój Michaś to będzie kochał jedzenie jak cokolwiek jem to tak mi w zęby zaglada, że dzisiaj dałam mu ziemniaka z obiadu... drobiłam na takie ościupinki małe, młody był zachwycony a jak się domagał więcej :tak:

Kurde jestem w szoku z powodu tego łożeczka... dobrze, że dzieciątka w nim nie było

byłam na szczepionce, ale nie było tego lekarza do ktorego zaqwsze chodzimy więc odpuściłam i pójdziemy jutro :-)

jejuu te szczepionki z glowy mi nie wychodza ...

szopek normalnie koszmar z tym lozeczkiem
NA WSZYSTKO JEST GWARANCJA NAWET JESLI NIE JEST TO ZAZNACZONE W UMOWIE CZY PRZY ZAKUPIE TOWAR MOZNA ZWROCIC W CIAGU 14 DNI A GWARANCJA JEST NA 2 LATA A TO ZE JEST GDZIES WYPISANE "GWARANCJA" TO TYLKO DOBRA WOLA PRODUCENTA
szopek zobacz prawa konsumenta nie powiem Ci tak z biegu co jest piec z lozeczkami i takimi rzeczami ale jak masz paragon to sie nie martw tylko idz sklep i tak strat nie ponosi tylko producent ... a w slklepie marudza bo im sie niechce tego robic poprostu

Ostatnia edycja:
Jestem w szoku:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Pytam kuzynkę co za opis ma na gg a ona na to ,że zmarła jej koleżanka z klasy:szok:Rano do szkoły brat ja budzi a ona nie oddycha .........
wyobraźcie sobie miała 17 lat i wieczorem uczyła się do klasówki a tu rano nie wstała:szok:
Nie znam jej ale jestem w szoku totalnym -taka młoda.....

Moja nuna spi a Oli powsinoga u dziadka :-)Także zamiast kożystać z męzem to ten spi:crazy:Ach trudno........
Dobrej nocki mamuski:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kathy to straszne! Ciekawe co bylo przyczyna?????

Ja dzis wiekszosc dnia spedzilam z dziecmi na podworku grabiac liscie.....
W domu nawet udalo mi sie po prasowac wielka sterte przewracajacych sie z kata w kat ubran.

A i 1000 buziakow dla wszystkich dzisiejszych 5 miesieczniakow :-)

Do góry