reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

hej
nio niestety moi znajomi to uciekaja jak Adas zaczyna plakac... i mowia ze on bardzo marudny jest bo cwaniaki maja takie grzeczne dziecko ze tylko pozazdroscic potrafi 4-5 godz bez pisniecia przelezec a moj w tym czasie 2 razy spi i caly czas marudzi... looo:-:)-:)-( nio ale mowi sie trudno co ja mu zrobie taki jest...

ale nie narzekam moglo byc gorzej a w sumie zanim mu zaczely wychodzic zabki to byl aniolek... a tym bardziej ze teraz pchaja mu sie 3 na raz... i mam mu podawac albo czopki albo syrop Nurofen albo Paracetamol...

reklama
Szopek o rany biedny kroliczek.Ja bym go pewnie zabrala do domu.Pewnie ktos go wyrzycil. :-(
Kathy przerzucam sie na butle bo strasznie chudne,juz waze prawe 5 kilo mniej niz przed ciaza.Zle sie z tym czuje,wszystko na mnie wisi a przy moim wzroscie to nie ciekawie zaczyna wygladac.I mam jeszcze kilka powodow...Moze to egoistyczne z mojej strony ale ......to nie koniec swiata.

A propos karmienia butla.Klaudia jaksie teraz przebudzila tzn przed 21 to wypila cale 80ml,wypila by wiecej ale tylko tyle jej zrobilam bo balam sie ze znow pewnie wyleje.W nocy caly czas cyc i w dzien tez jeszcze dostaje.Bede przestawiac ja stopniowo.Wczoraj jak po kapieli zjadla szuczne mleko tak kolo 20ej tak obudzila sie dopiero o 2;40 w nocy na cyca i potem dopiero rano kolo8ej.Ale nie wiaze tego na razie ze zm,iana mleka.Zobaczymy co bedzie dalej.

Ola a co sie nie dzywasz ostatnio??????

Szopek, ale przygoda...mi też by serce się krajało, może ktoś sobie przypomniał i wrócił po zwierzątko, oby.
Mój lekarz mówił to samo o 3 okresach po porodzie, ja osobiście leżałam martwa w te dni, tragedia.Mi do tego doszły wymioty i migrena...
Dziewczyny chciałam napisać, że wzięłam się za siebie i będę diagnozować te bóle głowy. Za 2 tyg neurolog( na NFZ, dość dawania w łapę prywacie-bez większego efektu i bez diagnozy!!) i prawdopodobnie tomografia głowy:baffled:. Dostałam też super tabletki, co prawda 2 szt kosztują 20zł, ale działają!!!Zresztą na p.bólowe wydaję majątek...

Zajrzalam do kalendarza naszego a tam byly urodziny Wigmy 12go.Sto lat! Co sie nie odzywasz?

Wogole duzo majowek nie pisze od dawna.Ciekawe co tam u Vivien i Natali ,jak nasze wczesniaczki sie czuja? Co tam u Karolli,Wigmy,Cfcgirl,Anuli,Anusisac,Agusii,Niesi,Nati,Ewuni,Kerry,Mai.... ?????? Halo !!!!

Ostatnia edycja:
Cześć kobietki!
Ja też mało się teraz odzywam ale w poniedziałek mam bardzo ważny dzień, bronię magistra w końcu :sorry2::tak: brrr, jak sobie pomyślę to mnie ciarki przechodzą, choć to tylko formalność, ale odzwyczaiłam się od egzaminów (17:15 trzymajcie kciuki)

Iwonka
my też przechodzimy na butlę, jeszcze 2 tygodnie i zaczynam proces powolnego odstawiania.

A tak wogóle to nałaziłam się z teściową po ciuchlandzie. Nakupowałam małej piękne ciuszki od 1 zł:szok::szok: w super stanie, czasem z metkami, mam teraz furę ciuszków do 18 m-cy.
Pod ciuchlandem zaczepił mnie jeden babsztyl. Mała zgubiła czapkę i wyszłam ze sklepu już bez. Wtem podchodzi do mnie jakaś babka i pyta gdzie dziecko ma czapkę ile ma ten "niemowlak", a jeszcze teściówka zaczeła panikować że dziecko bez czapki. Zaznaczam że było ok 15 stopni, słońce, zero wiatru, moje dziecko ma dużo włosów, nie ma gołej główki, zresztą nie zakładałam czapki w chłodniejsze dni i nic się nie dzieje. Ciężko wytłumaczyć starym babsztylom, że zapalenie uszu nie bierze się od nienoszenia czapki.
Zresztą to moja broszka, moje dziecko, chciałam jej powiedzieć żeby sama nałożyła sobie berecik i tak powiem jak ktoś mnie jeszcze zaczepi z tego powodu. Uh jestem na ten temat uczulona i teściówce też się dostało.

Ostatnia edycja:
Aurelia super,oby tym razem lekarze ci pomogli.Ja tez sie biore za siebie...
Hannah bedziemy trzymac kciuki,choc pewnie nie potrzebnie bo i tak obronisz :-) A zakupy super udane,ja nie mam w okolicy takich sklepow :-( Ale mam bazarek w weekendy i tam jest zatrzesienie tego.Najlepiej jak sie kupuje z pierwszej reki.Babeczki sprzedaja po swoich dzieciach super ciuszki :-) a handlarze sobie troche krzycza ale i tak ceny przystepne bo same markowe ciuszki.

Hannah bedziemy trzymac kciuki,choc [pewnie nie potrzebnie bo i tak obronisz :-) A zakupy super udane,ja nie mam w okolict takich sklepow :-( Ale mam bazarek w weekendy i tam jest zatrzesienie tego.Najlepiej jak sie kuypuje z [pierwszej reki.Babeczki sprzedaja po swoich dziecia super ciuszki :-) a handlarze sonie troche krzycza ale i tak ceny przystepne bo same markowe ciuszki.
Nie dziękuję.
A ten sklep wyczaiła babcia mojej szwagierki i jest troszkę daleko, ale teściówka jechała więc się zabrałam, tak czy siak bardzo bardzo opłacało się, a ciuszki piękne i w świetnym stanie. Była wyprzedaż bo w poniedziałki są dostawy, jednak transport zabaniaczył i musieli obniżyć wszytskie ceny tego co im zostało o 70 %.

Iwonka
suwaczek Klaudii chyba się śpieszy o 1 dzień, miedzy naszymi córciami zawsze było 5 dni różnicy ;)

Ostatnia edycja:
Hannah, ja też ostatnio byłam w ciucholku, chodzę do tego na nowym dworze, zaraz za krzyżówką. Kupuje tam Mikusiowi ciuszki, same firmowe za kilka złotych a potem opycham na allegro, bo są w świetnym stanie. I jeszcze na tym zarabiam! Wczoraj kupiłam mu ogrodniczki GAP za 3zł, nówki, sobie bluzę Esprita za 8zł a J koszylę YSL oryginał za 6zł, masakra!! Za tydz też idę, a co!!Poluję na spodnie dresowe dla siebie. We wtorki jest -50%, w środy -70% w czwartki od 1zł!! No i jak tam nie łazić? Polecam!

Hannah, ja też ostatnio byłam w ciucholku, chodzę do tego na nowym dworze, zaraz za krzyżówką. Kupuje tam Mikusiowi ciuszki, same firmowe za kilka złotych a potem opycham na allegro, bo są w świetnym stanie. I jeszcze na tym zarabiam! Wczoraj kupiłam mu ogrodniczki GAP za 3zł, nówki, sobie bluzę Esprita za 8zł a J koszylę YSL oryginał za 6zł, masakra!! Za tydz też idę, a co!!Poluję na spodnie dresowe dla siebie. We wtorki jest -50%, w środy -70% w czwartki od 1zł!! No i jak tam nie łazić? Polecam!
No to też pewnie się wybiorę, ja byłam na Ślężnej i też same firmówki, dlatego wyszłam z 2 torbami ciuszków.

reklama
Do góry