reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Iwonka ja tez tak uwazam ... w sumie najabrdziej przykladam uwage do butelki od mleka.... co do zabewek zadko to robi bo po podlodze sie nie walaja ... a nie mial ani razu plesniawek itp... musi sie ponoc dziecko przyzwczajac do bakteri ...
wiosna puzniejsza latem beda nasze szkraby z tylkiem w piaskwnicy siedziec i jak tu upilnowac zeby mialo czyste rece i nie bralo do buzi chyba nie mozliwe...
Iwonka u Vanesski trzydniowka ? Biedne malenstwo..

mm81 wasz pies czy czyjs? Moj maz chcialby bardzo kotka ale ja nie zbyt bo nie przepadam a i dziecko.. ale czuje ze jak maly zacznie gadac i kumac o co chodzi nie bede miala z nimi szans i bede sie musiala zgodzic ... choc narazie nic nie mowie bo nie mienelo by pare dnia juz pewnie jakis zwierzak by mi po domu chodzil hehe:-D

Kathy teraz mi sie przypomnialo znajoma ma dzidzie 2mc i ma straszne kolki lekarz na recepte przepisal jej syrop ktory sie podaje dwa lub trzy razy dziennie przez np dwa tyg regularnie rano i wieczorem nawet jak kolka nie wystepuje bo z tego co piszesz to dajesz wszystkie "leki" dorazne a ten jest taki wlasnie chyba wspomagajacy uklad pokarmowy, bo szkoda ze bys musiala ja odstwiac ale powiem szczeze ze moj maly na butelce i tez ma kolki tylko ze mu przechodzi jak mu podam espumisan albo wode koperkowa. Wczoraj mial i dzis tez przed drzemka ale dalam kropelki i przeszlo ... Jak chcesz ja spytam sie jeje jaki to syrop moze bys sie na jego temat wiecej dowiedziala i spytala swoja pediatre

mm81 doczytalam Twojego posta sluchaj pojechalam w odwiedziny kol. urodzila synka maly mial 6 dni jak tam bylam ona karmi butla ja patrze a ta z baniaka 5litrow leje wode do butelki mleko ja takie :szok: mowie trzeba gotowac a ona ze nie wiedziala .. i to kilka dni byl na takim mleko szok normalnie ale wszystko ok .

Dziubek moj maz ostatnio mi przywiozl gorzka i wiesz ze jak nie lubialam to mi jakos ta do gustu przypadla

reklama
Hej kochane, a ja uwielbiam gorzką czekoladę :tak::tak:

Hannah, MM, ja kiedyś kupiłam podgrzewacz Aventu, ale szczerze mówiąc brakowało mi cierpliwości do niego.... w końcu zaczęłam podgrzewać mleko i jedzonko wkładając butelkę lub słoiczek do miseczki pełnej gorącej wody lub do garnka na kuchence. Jest szybciej.

Witajcie.

Iwonka - życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Vanesski.

Jeśli chodzi o kolkę, to jak nic nie pomaga, to nic nie pomaga. Mojej też nic nie pomagało, a próbowałam chyba wszystkiego. Od cyca nie odstawiałam, bo mi szkoda było, ale prawie nic nie jadłam żeby jeszcze nie pogorszyć.

Ja mam podgrzewacz Canpol i jestem zadowolona, grzeje całkiem szybko, chociaż na razie tylko słoiczki podgrzewam, bo butelek z dużą ilością mleka jeszcze nie miałam okazji. Czasem zapomnę go wyłączyć i cała woda wyparuje, ale jeszcze się mu nic od tego nie stało :-p

Strasznie leniwa ostatnio jestem. W domu bajzel, że aż się womitować chce na ten widok, ale nie jestem w stanie nic ruszyć. Jedyna rzecz, do której jestem w stanie się zebrać, to wrzucenie małych ciuszków do pralki i wsadzenie garnków do zmywarki. Co ja bym bez tej zmywarki zrobiła, chyba utonęłabym w brudnych garach.
Około południa kurier przywiezie mi wózeczek. Zobaczymy, jak się będzie spisywał, pewnie po południu zrobimy sobie jazdę próbną :-)

Witam,

Kathy - a co mówiła Ci pediatra o tych kolkach. Może to jest spowodowane Twoim mlekiem? Dzieci mają uczulenie nie tylko na mleko. Może to uczulenie na gluten. A możę nietolerancja laktozy. Napisz co Ci pediatra mówi bo jestem ciekawa co ona mysli. Dla mnie to jest nie do pomyślenia aby dziecko się tak męczyło. No i Ty oczywiście też razem z nią.

.

Witam ja też słyszałam,że można na zamówienie w aptece po konsultacji z pediatra sporządzisć specjalny proszek ostosowany do wieku i wagi dziecka:tak:
A moja pediatra powiedziałą mi "tak ma być to noramalne":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Dla mnie to nie jest normalne i musze chyba sie wybrac i powiedzieć o ty proszku -koleżanki synek dostawał ,bo nic nie pomagało!!!

Ale wam temat zapodałam z ta sterylizacją -a to przez jeden spalony sterylizator hehe:-D:-D:-).
Ja tam np.zabawki w mydełku dla dzieci myje pod bierząca wodą i co 2 dni wrzatkiem wyparzam lub w miare potrzeby,nawet na zabawce piszę np.grzechotce:tak:A butelki jednak wygotowywać wolę bo te kolki mogą być tez od tego lepiej dmuchac ...Ale moją musze teraz przyzwyczajać do butelki -używam aventu i ona mi ostatnio wypluwała i dławiła się gdy chciałam jej herbatke podac z kopru -nie wiem mleka sciąnietego z butli tez nie chciała ale jakoś trzeba działać bo im starsza tym trudniej bedzie mi przyzwyczaić:szok:A wczoraj wam nie mówiłam ,ale niunia zjadła troszkę jabłuszka łyżeczką-drugie podejscie po miesiącu:-DI nawet buźkę otwierała jakby chciała jeszcze :szok:Dzis tez damy :tak:A nie wspomne ,że wiecej wypluwała niż jadła ale i tak mały sukcesik:-).
A karmicie juz w krzesełkach?Bo mój A uparł się kupić na 6 mcy a ja tak myslę ,że może teraz bo jak nie siedzi tio jest regulacja prawie do leżącej:tak::happy:
a wy w czym karmicie???

Dziewczyny a nie łatwiej by było Wam gdyby w podgrzewaczu cały czas stała woda? Ja tak robię stoi w dużej butelce aventu a jak mam małemu robić mleczko to przelewam sobie tyle wody ile mi potrzeba do nieco mniejszej i jest luzik. Woda zawsze ciepła a i ani Michaś ani Maja nie muszą sie niecierpliwić że trzeba czekać na mleko... u mnie podgrzewacz chodzi 24h na dobę :-)

hej dziewczyny
ale mam dni co chwile humory zla jestem jak osa... nie wiem normalnie ja sama nie dalabym na dluzsza mete...

a co do podgrzewaczy ja mam z Babyono i moj jest wlaczony caly czas i woda w nim jest i swoi w nim butelka z woda zawsze gotowa do zrobienia mleka...

Można też mieć gorącą wodę w termosie, a w butelce przestudzoną wodę przegotowaną, i mieszać.

Kamilka, dołączam do Ciebie z humorami.... :happy:

Hej dziewczyny
Dziękuję za życzenia dla Adasia - no on chyba najmlodszy, już wtedy byl uparciuchem:-)

Iwonka - zdrowia dla córeczki życzę. A ja też zabawek za często nie myję i mam trochę wyrzuty sumienia, ale co przeczytam to napisane, że nie wolno w pralce prać.

U mnie pada i tyle, też mi się nic nie chce, robotę mam ale tylka nie chce się ruszyć. Niestety musze jechać do miasta bo zamówilam mleko hipoalergiczne i mam nadzieję, że dostali, bo tu nie można normalnie w sklepie takiego kupić.

Z tym termosem to dobry pomysl, moja przyjaciólka tak robi. Ja podgrzewam wodę w mikrofali, mam zawsze przegotowaną w dzbanku. Ale przyznam się, że przez jakiś tydzień kurcze też dawalam mineralną i tylko podgrzewalam ale jak mu wyszly krosty to się wystraszylam. Myślalam, że mineralna zdrowsza, ale ja glupia bylam.

reklama
Hej.Vanesska nadal goraczkuje,a nosa tez jej leci,nawet nie da sobie nosa wydmuchac a nie mowie juz ze jakies krople mogla bym jej dac.Dostaje na sile czopki na goraczke.Do tego nie chce robic kupy,powstrzymuje na sile,usta ma spalone nie da sobie niczym po smarowac a skubie je tylko i ja bola.Boszzzzzz jakie mam uparte dziecko.Nic nie je,malo pije.

Do góry