reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Hej Wiktoria to nieźle musisz wyczyniać z tymi grzechotkami. Mój niestety nie może jechać nigdy bo zawsze jest w pracy wtedy. A Adas tak teraz plakal normalnie wyl, ale udalo mi się go polożyć teraz wreszcie. za dużo wrażeń mial.
kolorowych snów

reklama
Dziewczyny
no ja już nie wiem ile podgrzewacz podgrzewa mleczko, może oddam, ale nie wiem czy się nie wygłupię.
Patrzyłam na allegro i nawet z aventu podgrzewa w 4 min? Poradźcie.
Ile wasze grzeją mleko? Mówię o wysokiej, wąskiej butelce z 200 ml mleka, a podgrzewacz jest szerszy. Wlewam troszkę wody bo tak poleciła ta babka.
To ten
http://www.allegro.pl/item451045080_podgrzewacz_uniwersalny_2w1_samochodowy_i_domowy.html
może to jakiś szajc?

My po spacerze. Mała drzemie. Macie jakiś sposób na krosteczki jakie jej sie pojawiły na szyjce i bródce. Najprawdopodobniej sa od obfitego ślinienia się. Nie wiem jak je wytepić.

Kathy
- może rzeczywiście nastawiłaś grilla w mikrofali. ja czasami jak się spieszę to włączam inny przycisk niż chcę. Bedziesz miała kolejny wydatek. Buziole dla Nelci. Życzę jej końca kolek:tak:

Moja też ma takie krostki ja jej ciągle buźkę linomagiem zielonym smaruje :-)
Nie wiem z tym przyciskiem na grilla może jednak cos się przestawiło:baffled:
Ale chyba nie kupie nowego bo ja tez od czasu do czasu przelewam wrzątkiem ale butelki nigdy tylko smoczek do ssania.A pozatym macie racje duże zaraz bede dzieci i trzeba do zarazków przyzwyczajać:-DA pozatym jest jescze garnek i tam można wygotowac 5 min i wysterylizowane:tak:

No moja ładnie zasnęła i teraz po godzinie budzi się marudząc chyba znów pieprzona KOLKA!!!!!!!!!
To żegnam was w takim razie:szok:

Ha-NN-Ha ja mam z canapola mam ustawienie mala butelka, duza sloiczek lub tacka z papka. Jak wstawiam duza butelke Avent to ok 3min 120mll czasmi podkrecam na sloiczek ale musze pilnowac zeby nie przegrzac. W nocy grzeje w mikrofali bo maly przez sen mlaska i jak natychmiast nie dostanie to krzyczy a smok starcza tyle co na zrobienie mleka i podgrzanie

Wiktoria
właśnie zrobiłam test i wyszło że jak dam małą butelkę a w niej 120 ml, to zagrzewa w 4 min, tylko czy 120 ml w nocy to nie będzie za mało mleczka dla mojego smoka. Chyba po prostu będę nastawiać na 70 stopni (obiadki są namalowane) i będzie szybciej.
Jak tak gdybam na przyszłość, bo szykuję się na przejście na butelkę w 6 m-cu.

No a Aventa butelki są szerokie i pewnie szybciej się grzeją bo przylegają do ścianek, a moja mała nie akceptuje takich butelek, tylko wąskie zazwyczaj NUK.

Ostatnia edycja:
Ufff:dry:kolka zarzegnana -ODPUKAĆ W NIEMALOWANE NIE CHWALA:dry:C
Wkońcu usnęła chyba na dobre...dobrze,że teraz nie w nocy:tak:Załatwiłam sobie te niemieckie krople i daje jej ale nic nie pomagają-wogóle to jedno i to samo wszystko ma w składzie simeticon czy to jest espumisan,infacol czy sab simplex:tak:Jeden pies ...powiedzcie co może być innego w kroplach,skład musi byc ten sam bo dziecku można podac określony skład przystosowany do wieku i wogóle..ale zamotałam:baffled:
Ale wiecie o co chodz....
Mojej już ic nie pomaga poprostu zalicza sie do dzieci mających kolkę codzień lub raz na jakis czas ,ma niedojrzały układ pokarmowy i juz :-(Jedne szybciej z tego wyrastaja inne dłużej muszą na to czekać ...Trudno msze z tym życ niestety:blink::blink::blink:

Wiecie mi tez jakoś szkoda oddawac ciuszków po małej i małym ,gdzies w głebi serca też mam taka nadzieje na trzecie ale narazie nie myślę o tym samo przyjdzie .Teraz z dnia na dzień żyje od wieczora do wieczora,bedzie nie bedzie kolka i tak wkóółko:baffled:To jest wykańczające :-:)-:)-(
I wiem ,że z tego sie wyrasta i zapomina tak jak o porodzie dlatego ,gdy "to"się skończy pewnie pomyslę nad dzidzią ;-):-p

Chyba bede szła spać wyykorzystam ten czas choc znjąc życie mam tyle do zrobienia ,że położe sie późno....
Chyba juz macie dosyć moich opowieści o kolkach i nie musicie ich przeżwac wystrczy,że ja wam o tym pisze hehe:-D:-D:-D.

My dziś mamy tylko Nelke bo moja powsinoga Oli śpi u babci ,która go jutro prowadzi do porzedszkola a ja gdybie nie jutrzejsze zbiegi pospałabym dłużej a tak dupa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Zawsze coś.......

DOBRANOC MAJÓWKI!

Kathu alez skad po to tu jestesmy zeby sie wspierac nawzajem moj maly tez ma jeszcze od czasu do czasu :tak::tak:

Ha-NN-aH to bedzie najlepsze rzwiazanie z ta temperatura.

Ja mam wszystkie avent, smoczka mam nuka bo avent smoczek nie ma tego "splaszczonego" i malemu wypadal a i ponoc takie sa lepsze dla zebow te splaszczone ostatnio dalam mu tego aventa juz go dobrze trzyma ale i tak kupilam nuka splaszczonego a tamten w razie w ..... a z tym splaszczonym to ortodonci ze na zeby lepszy jest ..

Moja Vanesska ciagle goraczkuje biedna.Jutro rano bedzie moja mama w Pl :-) A ja czasem gotuje butelki czy smoczki Klaudii,zabawki tez nie sa w stanie idealnej czytsci a do buzi bierze.Z Vanesska tez nie dbalam przesadnie o wyparzanie takich rzeczy.
Jade duzo calusow dla Adasia na 4 miesiace! Chyba najmlodszy szkrab na maju :-)

Witam
Ostatnio sie nie udzialalam bo mega len mnie dopadl i nawet nie chcialo mi sie nic pisac.
Ania niedawno poznala swoja kuzynke starsza o 4 miesiace.Kuzynka jest mniejsza i lzejsza od Ani :confused::confused:
Dzis Ania poznawala psa :-).Delikatnie po dotknela kilka razy po grzebiecie a pozniej nagle chwycila za wlosy i pociagnela az zapiszczal.

Kathy wiem,ze pisalas ze Nelcia nie chce pic z butli ale moze jednak warto sprobowac z jakims mlekiem dla dzieci z kolkami np nutramigenem czy bebilonem pepti.Ania nigdy nie miala kolki wiec tylko z opisow wiem jak to wyglada i musi to byc straszne i dla dziecka i dla rodzicow :-(

Co do sterylizacji butelek to ja od poczatku tylko przelewalam wrzatkiem.Ani razu nie wygotowywalam i Ani nic nie bylo.Zadnych kolek, plesniawek itp.Od niedawna mamy sterylizator aventu elektryczny i wieczorem w nim sterylizuje wszystkie butelki ale to tylko z wygody niz z dbania o sterylnosc.Ostatnio przez przypadek Ania dostala mleko w butelce, ktora byla tylko wymyta i nic sie nie dzialo.

Raz tez przez moja skleroze Ania dostala mleko na zywcu nieprzegotowanym i wszystko ok bylo,zadnego bolu brzuszka czy brzydkiej kupki.

Kathy, Jade buziaki dla maluchow.

Kathy te krople na kolki niby wszystkie maja to samo ale bardzo czesto sie zdarza,ze lek ma ta sama substancje czynna ale jeden dziala lepiej niz drugi albo jest lepiej tolerowany przez organizm.Ja w pracy wielokrotnie sie z tym spotkalam i sama po sobie wiem, ze tak jest.Np po rutinoscorbinie nie krwawia mi dziasla a cerutin czy rutinacea tak nie dzialaja u mnie a maja ten sam glowny skladnik :confused:

Hannah ja mam podgrzewacz aventu ale moim zdaniem jest do dupy.Wolno grzeje i nie ma termostatu i mozna w nim przegrzac jedzonko :wściekła/y:wiec podgrzewam wode i sloiczki w mikrofali.

reklama
Witam,

U nas mleko za oknem aż się nie chce iść na spacer. Może do 10 przejdzie. Mała wstawała dzisiaj ale tylko 2 razy. No i teraz się obudziła ale to nie na jedzenie. Chyba wzdęcia ma bo wczoraj spróbowałam zjeść gorzkiej czekolady. W niej nie ma mleka(w niektórych) tylko coś tam sojowego. Na soję niby chyba też ma uczulenie ale chciałam sprawdzić jak się będzie zachowywac. Poza tym tak mi się chciało czekolady że bajka. Kiedyś na gorzką nawet bym nie spojrzała a wczoraj całą na raz bym zjadła:tak::-D

Kathy
- a co mówiła Ci pediatra o tych kolkach. Może to jest spowodowane Twoim mlekiem? Dzieci mają uczulenie nie tylko na mleko. Może to uczulenie na gluten. A możę nietolerancja laktozy. Napisz co Ci pediatra mówi bo jestem ciekawa co ona mysli. Dla mnie to jest nie do pomyślenia aby dziecko się tak męczyło. No i Ty oczywiście też razem z nią.

Iwonko
- Oby Veneska szybciutko wyzdrowiała. No i mam nadzieję że Klaudi nie zarazi.

Do góry