reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Hej,mialam awarie kompa ale juz jest wszystko ok :biggrin2: Nawet pewnie nikt nie zauwazyl ze mnie nie bylo..Szybko przelecialam co na klikalyscie ale nie mam sily odpisywac.Zmykam lulu bo rano trzeba wastac.Jestem padnieta bo caly czas cos sprzatalam i na ogrodzie tez a to dzieki temu ze komp byl popsuty wiec z nudow wzielam sie za robote ;-)

Olu ja mialam dzis tez ochote urwac sie od tych dzieci,szczegolnie Vanesski.Zrobila sie nie grzeczna ,placzliwa a raczej tak z wymuszenia ..taki wyjec.Ja sie chyba zastrzele.W przedszklou top tez ja ja rozbieram,ubieram i musze to robic jedna treka bo na drugiej trzymam Klaudie krzyczaca bo jej nie wygodnie i goracoa....zaczynam miec dosc.
A wczoraj moje dziecko mialo calkowicie mokra bluzke w przedszkolu.Niby Vanesska siedziala sobie z lazience i sie bawila woda,nalala cala umywalke wody,i pol lazienki tez zalane no i jeszcze panie musialay po bniej sprztac.Ciekawe cow tym czasie robily nauczycielki i pomoc ,kiedy moje dziecko znalazlo sobie swietna zabawe z woda ?????? A dzis jak ja zabieralam zaraz po obiedzie spojrzalam a ona maial czarne rece z brudu.Jak wrocili z ogrodka to nawet niek dziecku nie umyl rak do jedzenia!

reklama
Wiktoria, ależ skąd, nie wyślę Cię do diabła ani do nikogo podobnego hihi Owszem myślę o psychologu, ale wydaje mi się, że tak naprawdę znam przyczyny trudnych zachowań Maksa i po prostu muszę pracować nad wyrobieniem w sobie cierpliwości anioła bądź też kamienia. Czasem udaje mi się zachować zimną krew i jestem z siebie dumna, a czasem się rozdzieram na moje ukochane dziecko, wywiązuje się awantura (bo na niego wcale nie działa to uspokajająco ani hamująco gdy ja krzyknę) a potem zjadają mnei wyrzuty sumienia. Natomiast zawsze i każdego dnia przytulam go setki razy (oczywiście Mikusia też, ale on nie stwarza problemów wychowawczych więc nie jest tematem moich żali - na razie!) i mówię mu jak bardzo go kocham.... Ale i tak nie wiem co będzie mówił o mnie jako o swojej mamie za kilka/kilkanaście lat.... a ja tak chcę, żeby był szczęśliwy, mój malutki największy skarb.

Iwonko, no to pięknie z tymi brudnymi rączkami :baffled: I chyba możemy sobie podać ręce jeżeli chodzi o zazdrość naszych starszych dzieci... ufffff kiedy to minie???

Hej. U nas słoneczko i mgły. Ja już wyszykowana jak niunia wstanie to idziemy na spacerek. Dzisiaj wstawałam do niej 3 razy. Niby ok ale przeraża mnie to że nawet po jedzeniu w nocy sama nie umie zasnąć tylko smoczka się domaga. Fakt że jak się budzi na jedzenie to ma oczy jak 5 zł. Nie wiem czego jej tak się poprzestawiało. Natomiast o 6 jak ją karmiłam to chicało jej się niesamowicie spać i bez smoka zasnęła. Oj nie wiem czy przypadkiem nie zrobię już teraz odzwyczajania od smoczka. Tylko jak wczoraj próbowałam jej na wieczór nie dać to był niesamowity krzyk a później jak już go dałam to nie mogła się uspokoić przez 10 min.

Iwonko - no właśnie widziałam żę cię cos nie ma. Widzę że nie traciłaś czasu i porządkowałaś:tak:

Olu - ech te dzieciaczki. My je tak kochamy a one tak mogą doprowadzić nas do skraju wytrzymałości. Ja chciałabym mieć 2 dziecko z takim odstepem mniej więcej jak u Ciebie. Taki odstęp był między mną a moim bratem. Ale widzę, że nie jest to najłatwiejsze. Ech... bo jeszcze się zliszę i tylko z Zuzią zostaniemy:tak:

Hej ja pije kawe malenstwo drzema wstanie to spacerek i zakupy..
Dziubek wiesz Moj darek jak pojedzeniu chce smoczka tzn ze sie nie najadl zasypia ale ze smokiem bo z nim roznie raz je 120ml raz 150 a czasami 90 to z regoly po obiadku tyle zjada.A czasami pottrafi zjesc 180ml

Dziubek, nie rezygnuj, ja jestem jedynaczką i po śmierci mojej Mamy poczułam się tak samotna (miałam 22 lata), dużo bym oddała, żeby mieć siostrę lub brata. Dlatego postanowiłam, że mój synek nie może być jedynakiem.

A u nas mgły straszliwe, pracy dużo, poza tym boli mnie głowa i gardło. Jutro ostatni raz jest u nas nasza cudowna niania, a potem wraca poprzednia. Oj będę płakała....

Witam was w ta piękna pogodę :-)
Ale mi wcale nie do śmiechu:-DWczoraj juz nawet nie wchodziłam na kompa bo mała miała tak potworna kolke od 18-21:30:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Że nie da sie tego opisac słowami ....W ruch poszły wszystkie krople na kolkę ,suszarka,noszenie masaże i ciwpła kąpiel-NA NIC SIE ZADAłO!!!Dopiero po ostatniej kąpieli i ubraniu ,mąż wziął ją na rece i padła mu sama własnie o 21:30 co juz od 19:30 powinna spać!!!Także nieżycze nikomu!!!!!!!!Nerwy i stres okropniość.Chcę wtedy uciec i zostawić to wszystko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no::no:Ale z drugiej strony kocham tego małego wrzaskuna-oczywiście jak nie płacze :blink::blink::sorry2:A po zatym gdyby nie te kolki Nelka jest cudowna :-)

Wiecie u mnie tak jak u Oli i Iwonki ,bo choć mały ma ponad 5 lat to się zaczął okropnie zachowywac ale nie wiem czy przez zazdrość:confused::confused::confused::confused:
Codziennie muszę sie na niego wkurzać :wściekła/y::szok:A potrafi byc grzeczny a teraz jakby mi na złość robi i zaczą pyskować:szok::szok::szok::szok::szok:

Mała mi wkońcu usnęła ja pije kawe i jem moje ulubione złotokłose z "SANu":cool2:
Dziś ide z mała do poradni przedłużyć zabiegi pewnie znów się wysiedze:baffled:

Witam. U mnie piekna pogoda. Niestety Vanesska mi sie chyba pochorowała bo w nocy miala ponad 39stopni i katar zielony jej leci a Klaudia tez jakas zakatarzona lekko.
Ola to w koncu juz chyba sie po gubilam,a ta niania co tak za nia bylas co miala byc w pazdzierniku (ta co wczesniej mieszkaliscie i sie zajmowala Maksem) to jest teraz czy teraz bedzie ?
Kathy 100 buziakow dla Nelci!!!!!

reklama
Do góry