reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Aurelia ja byłam 9 lat narzeczoną. Pojawiła się Niki, to zabrałam się za organizowanie ślubu (wesele to już nie moja broszka:cool2:), nawet M garnitur kupiłam, bo by w zwykłej koszuli poszedł. M miał tylko w ten dzień powiedzieć słowa przysięgi i to i tak był dla niego spory wysiłek. Biedaczek tak ciężko oddychał- myślałam, że zemdleje;-):-p

reklama
Witam się niewyspana. Mojej małej poprzestwiało się. Budzi się co 3 godziny w nocy. To tak jak po urodzeniu zaraz. Masakra. Dzisiaj oszukam ja woda bo i tak dobrze wygląda. Próbowałam w nocy dać jej smoka ale go wypluwała i od nowa marudziła. Masakra.

Keyko - pięknie wyglądaliście. Miałaś boską suknię. A mała też ładnie się prezentowała:tak:

Iwonka - a Ty chyba miałaś na szczepienie wczoraj iść z małą?? Czy coś mi się pomerdłao:-)

Witam się niewyspana. Mojej małej poprzestwiało się. Budzi się co 3 godziny w nocy. To tak jak po urodzeniu zaraz. Masakra. Dzisiaj oszukam ja woda bo i tak dobrze wygląda

ojej ja dopeiro wstalam a maly raz wstawal gdyby nie to ze poszlam spac po polnocy pewnie bym sie wyspala :baffled:

najsmiszniejsze ze maly nie spi od 6 sam sie bawil ja wstalam a jego na drzemke zbiera ciesze sie bo zjem i ogarne sie w spokoju, bo czasami chodze w pizamie do 12i bez sniadania ...

Ja obawiam się, że zrobiłam zamęt tym smoczkiem. Odkąd zaczełam go używać z rana tak żeby zamist wstaać o 6 pospała jeszcze do 8 to jej się cos pomerdało. Nie może sama usnąć w nocy jak sie obudzi. Bo raczej taka głodna to chyba nie jest. Zobaczę dzisiaj jak spróbuje ją woda oszukać. Tak naprawdę to w nocy nie dałabym jej dzisiaj smoka ale mąż po pracy padnięty a ona jakby zaczęła koncert to by się nie wyspał. Może dzisiaj powiem żeby w innym pokoju spał. Ech zobaczę co się da zrobić z tymi jej nockami. pamiętam jak przesypiała od 19 do 6 rano bez jedzenia. Ale się narobiło:-(

Dzień dobry!

Ja też zaliczam tę noc do nieprzespanych. M jest na wyjeździe i Niki spała ze mną i często sie budziła. Najgorsze jest to, że już nie za bardzo chce jeść z cyca:-(. O 4 zjadła 120 ml mleka a wcześniej wisiała na mnie:szok:

Dzień dobry :-)

A ja się wycwaniłam i jak mała budzi się około 3-4, to daję jej smoka i śpi dalej. Mam nadzieję, że już tak zostanie, bo wcześniej dostawała o tej porze papu. Najbardziej bym chciała, żeby się nie budziła w nocy, bo planuję przenieść ją niedługo do jej pokoiku. Chyba serce mi się urwie, ale myślę, że to już najwyższy czas.

dziubek ponoc nie wolno dawac pic w nocy ale ja znam dzieci ktore pija w nocy... ale TY wiesz co dobre dla Twojej malej ja np w 3mc dawalam Darkowi marchewke gotowana po troszku.. przynajmniej skonczyl sie problem z kupami :tak:

keyko a moze to kwestia tego ze spala z Toba nasz Darek nauczony do lozeczka i musi byc naprawde spiacy zeby z nami spac :sorry2: albo usnac na nszym lozku niby fajnie... ale sie odbija na tym ze jak gdzies jestesmy to marudzi i nie zasnie u kogos na lozku trzeba na rekach dobrze zasnol i wtedy klas

panna_migotka moj wstaje raz a jak daje mu smoka to starcza na tyle ze biegne do kuchni i robie mleko ...

Kto zna recepte na noc bez jedzenia ciekawe przeciez w dzien nie na futrujemy dzieci zeby w nocy nie jadly, ciekawe od czego to zalezy ...:dry:

Witam
U mnie rano przymrozek chwycił i zmarzłam w uszka...
pedząc do przedszkola .A teraz tak ładnie ciepło 15 st.to szykujemy sie do spacerku musze brzucho zrzucic:szok:słodycze swoje robia -a nie powinnam karmiąc:no::no::no:Jak sie oprzec nie mogę:wściekła/y:
Mała mi dzis raz znów tylko o 5 00 wstała(sukces)oby tak było jż zawsze bede happy:-):-):-)To zmykam na spacer do zobaczyska:-p

Keyko slicznie wyglądaliście w waszym wyjątkowym dniu :-) aż wracaja wspomnienia jak sie patrzy na takie zdjęcia

Zuzka dziś wyrywała sie ze snu z takim płaczem strasznym a rano to już cały czas wisiała na piersi Teraz znów poszła spać zobaczymy jak długo

załatwiliśmy panele i drzwi do naszego domu i teraz juz tylko mam nadzieje ze za jakieś 2 miesiace sie przeprowadzamy ,w końcu to jakos realnie wyglada:happy2:

Te okresy że budzi sie co 2 ,3 godz. na jedzenie też ostatnio miałam odpukać w tym tygodniu przeszło Tzn budzi sie koło 3 Przebieram pieluche i czasem działa i dopiero je po 4 a potem co 2 godz. No i ja też nie wiem jakby to ja oduczyć jedzenia w nocy no i szczerze to dla mnie wygodniej dać cycka a poza tym to one mnie bola z nadmiaru Wiec na razie chyba przy tym jednak zostaniemy

miało sie dzis wypogodzić to trzymalam pranie a tu szaro i wilgotno jak nie wiem poza tym mgły Tyle sie nazbierało ze teraz nie wiem gdzie to suszyć bede Chyba dziś tylko jedno wypiore och o czym ja pisze..:baffled:

reklama
Dzień dobry!

Wiktoria, dlaczego nie wolno dawać pić w nocy? Wodę wolno dawać jak najbardziej, nie wolno dawać soków itp. ze względu na zęby.

A ja dziś po świeżym balejażu, z dzikim zamętem w domu - Maks się coraz bardziej rozkręca w stawianiu wszystkiego na głowie przez zazdrość. Ach słabo!

Do góry