reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Nikita ja miałam dokładnie taki sam problem, ZERO akceptacji czegokolwiem w buzi oprócz cyca.... ale do czasu:-) Otóż przed skonczeniem 4 miesiaca zaczełam małej wprowadzac jedzonko ze słoiczkow, akceptowała je dosc dobrze wiec stopniowo wprowadzałam nowe smaki i wieksze ilosci a co za tym idzie, zapominala o cycu bo nie była głodna, po takim słoiczku ja mam 4 h spokoju w karmieniu piersią, a tez do teraz karmie tylko naturalnie:-)
Dokładnie tak samo nie tolerowała picia herbatek z butli, ale pewnego dnia dałam jej soczek ze słodkich jabłek z Hippa.... no i zassała. Polecam na początek buteleczke z NUK'a ale z kauczukowym smoczkiem (też cudowałam z róznymi butlami i smoczkami-mam ich niezła kolekcje:laugh2:) a dzis njlepiej pije jej sie z butelki TT.
Troszke cierpliwosci i Twój maluszek równiez nabierze wprawy.
Powodzenia:-)

reklama
witajcie ;-)
nasza mała ma paszport i jest na 5lat :-D
nasza corcia też nic nie chce poza cycem bez szans na butle... ale my jeszcze tylko i wyłącznie na cycu może za 3tyg wprowadzimy coś dodatkowo ale jeszcze nie jestem pewna :-)

:sorry2::zawstydzona/y:hej dziewczyny
a ja siedze dzis i sie nudze mleczko juz schodzi mi kropelkami buuuuu ale sie ma za swoja glupote... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: adas juz i tak nie ruszylby cyca ostatnio jak mu probowalam dac to nie umial juz nawet nakladki ssac tylko zagryzal dziaselkami:baffled::baffled::baffled: szkoda mi troche ale mowi sie trudno i zyje dalej a przy nastepnym juz nie popelnie tych bledow co przy adasku...:no::no::no:

a u nas zimno wczoraj bylismy na spacerku az 2 godz.. i nic w domu nie zrobilam bo do naszego wyjscia mialm co chwile gosci jedni wychodzili drudzy wchodzili drzwi sie nie zamykaly wkoncu wyszlam...

Dziękuję aniusia80 bardzo. Spróbuję ze słoiczkami. Do tej pory nie kupowałam nic z tych rzeczy bo myslałam że można jepodawać pow. 4 miesiąca , ale w sumie maluch już ma 3,5 m-c, więc te 2 tygodnie chyba nie zrobią różnicy.
A tak wogóle to myslałam że tylko mój bąbel to taki cycol, a tu więcej takich dzieciaczków. Jak podpytywałam moich doświadczonych koleżanek-mam to one nie miały tego typu problemów. U nich bylo wręcz odwrotnie. Dzieciaczki wołały pic z butli niz z piersi. No i to tak to. :happy:

Kamila ja miałam podobne problemy z laktacją .Polecam Ci herbatę " mlekopędną " firmy Herbapol .Do dostania w aptekach .
JA osobiście nie wierzyłam nigdy w takie cuda herbaciane ale ta naprawdę jest skuteczna .Po 3 dniach picia 2 razy dziennie dzisiaj mam nawał pokarmowy :/

Lady- ale ja juz go odstawilam bo on poprostu nie chce piersi i nie da rady go juz przystawic... bo ja nie mialam problemow z pokarmem moze raz kryzys ale ja pilam te herbatki i mialam nawet pijac sama wode... ale teraz juz nie oplaca mi sie tylko sciagac i dawac mu z butli bo dwa razy wiecej roboty i zero przyjemnosci...

Witam się i ja.

Moja jednak się przeziębła. Dzisiejszej nocy mało spałam mała miała zatkany nosek. Co chwila się budzła o marudziła. Z rana miała temperaturę 37,3. Czy to dla malucha duzo czy ok??
Idę z nią do pediatry o 13. Zobaczymy co mi tam zaaplikuje.

A czy przy tym miała bóle brzuszkaa i kolki?Bo moja też miała krosty na buzi i potworne kolki a kupy takie jak dziecko na piersi czyli lużne i ze sluzem tez były ale nikt mi na powaznie skazy nie stwierdził:wściekła/y::no:Nawet jak w szpitali leżeliśmi gdy miała 6 tyg.:no:

Moja jak piłam mleko to trochę miała wzdęcia. Wierciła się , prężyla ale nie płakała. Teraz nie mam takich problemow. Może Twoje dziecię nie ma skazy tylko te kolki ma bo łapczywie je. U mnie też nikt na 100% nie stwierdził skazy. Ale jak po odstawieniu mleka zrobiło się lepiej to chyba znaczy że ją ma.
Fajnie, że w końcu się troszkę wyspałaś. Może coraz częściej będziesz miała tę przyjemność :tak:

Ja mam pytanko do dziewczyn które karmia piersia podajecie jakies witaminki swoim maluszka?? a jak tak to jakie i ile?? Bo mi pediatra powiedzial zebym nie podawala nic i troszke mnie to zastanawia :baffled:
Mi pediatra powiedziała żeby podawać 3 krople Cebion Multi no i oczywiście kropelkę wit. D.

Kamilka87 - Bardzo marudzi Ci dziecko przy podawaniu cyca??? Może spróbuj jeszcze raz.

Aniusia80 - czy Ty się konsultowałaś z lekarzem w związku z wprowadzaniem nowych produktów??? Wszędzie piszą że powinno się wprowadzać nowości po 6 miesiącu jeżeli jest dziecko na cycu.

Aniusia80 - czy Ty się konsultowałaś z lekarzem w związku z wprowadzaniem nowych produktów??? Wszędzie piszą że powinno się wprowadzać nowości po 6 miesiącu jeżeli jest dziecko na cycu.
Tak konsultowałam:-) Pozwolił wprowadzać, obserwować i rozszerzać menu:-)
Zaznaczam, że zaczełam wprowadzać jak Niunia konczyła 4 miesiąc:-)
Nie wszedzie pisze, ze wolno dopiero po ukończeniu 6 miesiaca zycia.HiPP: Schemat żywienia
Przewaznie podaje jej produkty z Hippa, dlatego sugeruje sie tym schematem zywienia, owocki do południa, zupki popołudniu a kaszki wieczorami bede podawać bo jeszcze nie wprowadziłam.

Tak konsultowałam:-) Pozwolił wprowadzać, obserwować i rozszerzać menu:-)
Zaznaczam, że zaczełam wprowadzać jak Niunia konczyła 4 miesiąc:-)
Nie wszedzie pisze, ze wolno dopiero po ukończeniu 6 miesiaca zycia.HiPP: Schemat żywienia
Przewaznie podaje jej produkty z Hippa, dlatego sugeruje sie tym schematem zywienia, owocki do południa, zupki popołudniu a kaszki wieczorami bede podawać bo jeszcze nie wprowadziłam.

No to ja jakaś niedoinformowana jestem. Dzisiaj się zapytam kiedy radzi mi zacząć wprowadzać nowe potrawy. Chociaż gdzieś czytałam że dzieciom ze skazą białkową to póxniej się wprowadza nowości.

reklama
Do góry