reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Dzisiaj coś często wstawała. Nie wyspałam się przez to. Może mamy za suche powietrze w domu. Ja okien nie otwieram bo ziąb w domu niesamowity. Dogrzewam farelką lub elektrycznym grzejnikiem i powietrze możę jakieś suche jest. Tak w ogóle dzisiaj rano kasłała. Teraz już nie kaszle. jak myślicie może to być przeziębienie??

Na pewno masz suche powietrze. My też dogrzewamy farelką ( ostatni dzień bo włączają centralne) i Dominiczek pokasłuje lekko. Raczej z powietrza bo jak na noc rozwiesiłam pranie w pokoju, to rano nie pokasływał już
Fakt mało się w nocy nie zabiłam o suszarkę bo sypialnie mamy małą...
Do tego teraz babel ma nie wiem od czego cala czerwona szyjke i strasznie sie drapie. Nie mam pojecia co to. Lekarz dal jakas masc, ale nie pomaga. Boli mnie, bo on sie meczy :( Niby to skaza bialkowa, ale w 4 miesiacu?!
Stwierdził lekarz skazę na postawie zaczerwienienia na szyi dziecka. Jak tak to na pewno zmień lekarza.

Hej
ale zimnica
Palicie już w domkach? Wczoraj wieczorkiem przepaliłam, bo było 18 stopni w domu. brrr

Dziewczyny jak wychodzicie z dizećmi na dwór? Tzn. ubieracie je już w kombinezony (np. jesienne) a może czas zaopatrzyc się w śpiwór??
nienawidzę zimna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zakładam kombinezon typu miś i średniej grubości czapkę. Wczoraj wychodziłam w chuście i jak się rozgadał na boki to nic nie widział, wiec go przebrałam. Miał czapę jakbyśmy szli na wygnanie na Sybir ( strasznie wiało)i polarkowy dresik + skarpety wełniane od prababci ( hand made).Nie chcę go przegrzewać ale weź tu wyczuj. U nas dziś 7 stopni, wiatr czasem popaduje to hawajskiej koszuli mu nie załoze.

reklama
No własnie weż tu wyczuj jak słonko zaswieci to nawet ciepło a jak zawieje i zajdzie za chmury to ziąb jakby ze 2 st.było:tak::szok:Rece mi marzna jak rano wózek pcham ,nie wspomne o uszach :tak::no:.
No maja pokasłuje i jakby nos zawalony miała ale lekarz w pt.badał i osłuchowo oki.to skąd ten kaszel?Pójde chcyba jeszce raz bo i tak mamy 23 wrzesnia szcepienie :tak::-).A ja tylko sól fizjologiczną daje z 4 razy dzieńnie bo niby co jeszcze?

czesc
Dopiero co udalo mi sie zjesc sniadanie.Wczoraj o 1 w nocy okazalo sie,ze dzis mam usg i jeszcze dzis szczepienie Ani.Ledwo wytrzymalam bez jedzenia do tej 11.30 a tu sie okazalo ze jest opoznienie wiec jak tylko wyszlam z gabinetu to pedem do domu po dziecko po za pol godziny mialysmy byc u pediatry.Moje dziecko akurat musialo zrobic wielka kupe wiec szybko pod prysznic i do lekarza.Z tego pospiechu co chwile mi cos z rak lecialo.
Ania dostala dzis pierwsza dawke pneumokokow i bardzo rozdrazniona jest.Dostala butle i zasnela ale co chwile poplakuje.
Jak myslicie dac jej panadol zeby ja mniej bolalo??Czy poczeka i dac tylko jakby miala goraczke??

Pola wczoraj u nas bylo 8 stopni i silny zimny wiatr.Ania miala na sobie body z krotkim rekawem, welurowy pajacyk,grube skarpetki,welurowe spodenki i gruba kurtke i czapeczke oczywiscie.Na wozku byl pokrowiec ale on jest tak skonstruowany ze pol wozka tylko zakrywa.Ania miala cieple dlonie mimo braku rekawiczek.
My grzejemy juz od kilku dni w domu.

Kathy a moze daj mleko z butli z dodatkiem kleiku??Ania jak miala 3 mce miala bardzo zarloczny okres i pediatra mi polecila dodawanie kleiku kukurydzianego do wieczornego mleka.

Dziubek na kaszel chyba ktos tu stosowal syrop prawoslazowy ale nie jestem pewna.

Zgadnij na katarek mozesz podawac witamine c i wapno w syropie,oprocz tego do noska roztwor soli morskiej i np nasivin soft, obkurczajacy troche sluzowke.Moze sprobuj odciagnac katar frida???

reklama
Na kaszelek dawałam syrop prawoślazowy i minęło szybko. Na przeziębienie Calcium w syropku i witaminę C (Cebion). A zawartość noska odciągamy codziennie. Mam i Fridę i Katarek, ale Frida sprawdza się lepiej, bo Iga boi się odkurzacza :-) Choć przy Fridzie też krzyczy i wyrywa się.

Do góry