reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Wiktoria
Zamek został, ale był on bardzo nisko i był króciutki, bo to były bardzo niskie biodrówki, a guziczka się pozbyła. Wiesz ja nie jestem krawcową jutro najwyżej zrobię zdjęcie tych spodenek na wysokości zamka i guzika.

reklama
Wiktoria wychodzi na to że zamek został do połowy skrócony był napewno dłuższy

Załączniki

• SSA41698.JPG
    SSA41698.JPG
    212 KB · Wyświetleń: 27
  • SSA41699.JPG
    SSA41699.JPG
    442,7 KB · Wyświetleń: 25
Witajcie!

Ale ślizgawica u nas na drogach. Zamiast skręcic dzisiaj do roboty mój samochód pojechał sobie dalej :szok:. Niestety udało mi się zawrócić i juz siedze przy biurku ;-)

Kamilka - z tą muzyką na porodówce to całkiem na poważnie - położna bardzo zachęcała nas abysmy przynieśli sobie płyty z ulubioną muzyką, kadzidełka, cokolwiek co nas odpręży. Ale uwierz mi, jak przyjdzie co do czego to i tak nic nie słyszysz tylko skupiasz sie żeby już było po i aby juz tulić maleństwo :tak:Przynajmniej ja tak miałam.

Madamagda - dzieki za zdjęcia spodni - natchnęły mnie trochę i pewnie sama cos pokombinuje ....

Witamy z rana
wracam do świata żywych co rawda katar po pas ale już kontaktuje i mogę się małą zająć normalnie bo wczoraj było ciężko:no:

Nie pisałam Wam wczoraj normalnie hicior z moim mężem w roli głównej, poprosiłam go w smsie aby kupił mi miód lipowy tylko użyłam zdrobnienia miodek lipowy napisałam i on kochane latał od apteki do apteki chyba ze 3 zaliczył i się pyta o ten miodek lipowy, aptekarki wielkie oczy ona o czymś takim nie słyszały, dopiero potem się zorientował :-D:-D:-D

Agusiaaa - ja podczas porodu zamiast muzyki sama zawodziłam wyjmijcie je ze mnie he he do wtóru z koleżanką z sali obok :-D:-) Nawet nie wiem czy byłaby mozliwość podłączenia swojej muzyki. Nam położna na szkole rodzenia radziła sobie wyobrażać jakieś piękne miejsce i "uciekać" tam podczas skurczy.

Madamagda - fajnie przerobiłaś te spodenki a ten pas ciążowy gdzie kupowałaś kochana i ile cię kosztował ?

Madamagda dzieki za pomoc :-)
Anulaaa cos w tym jest bo moj mezulek tez wszystko bierze doslownie i takie cuda na kiju wychodza ze szok :-)
Agusia ale jak w cierpieniu skupic sie na przyjemnosci ?

A tak wogole chcialam sie pochwalic ze wczoraj wieczorem mialam brzucholek jak nigdy a dzis nie jest z rana taki malutki wiec moze zaczol rosnoc :-)

Wiktoria - dokładnie to miałam na myśli. Myslę, że nawet to co normalnie sprawia nam przyjemność (muzyka, zapach...) w obliczu tego co kobieta przeżywa na porodówce może wręcz ją drażnić...

Anulaa - ja natomiast śpiewałam i to dosłownie jak mnie zszywali juz po porodzie. Dostałam wtedy coś w żyłę i tak mnie to zainspirowało, że hoho... :laugh2:

Czesc Kobietki:-)
Tak jak wczoraj pisałam byłam u lekarza:-) Miałam robione USG, widziałam na monitorku jak sobie słodko fika:-) Ten widok jest nie zapomniany kiedy pomachał mi rączką... Az mi sie oczka wtedy zeszkliły :-) Lekarz stwierdził ze dzidzius jest zdrowy, serce mocno bije i ma 9 cm. Takie kochane maleństwo w każdej z nas mieszka:-) Czasami jeszcze do mnie to nie dociera, ze pod moim sercem bije drugie malutkie serduszko. Na określenie płci jeszcze troszke za wczesnie, ale nastepnym razem moze sie uda :-)
Pozdrawiam gorąco:-)

Aniusia80
No to super wiedziałam że przyniesiesz same dobre wieści.
Anulla
wiesz co moja mama robiła tre spodenki, to jest pas bawełniany, ale powiem od razu że to nie był dobry pomysł, szybko sie rozciąga i na tą chwile jest zaduży w pasie. ja radze dorobic pas z materiału bardziej elastycznego, który ma w sobie właściwośc na styl gumki elastycznej. Wtedy spodnie bedą sie ładnie trzymać na brzuchu, bo jak narazie to mi zlatuja z tyłka, ale drugie spodnie mama już robi z tym właśnie zalecenie, człowiek uczy sie na błędach.:-)

reklama
Aniusia80
W zasadzie jest różnica naszych ciąż 1 dzień i jestem ciekawa czy za 2 tygodnie bedzie w stanie lekarz stwierdzić płeć. Co o tym sądzisz. Lekarz cos podpowiadał że może byc niedługo widać? A kiedy masz kolejną wizytę?

Do góry