reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam.Ja dopiero teraz bo nie moglam sie polaczyc z netem i dzwonilam na blekitna linie az i po 40 minutach wspolnie udalo nam sie rozwiazac problem na szczescie :-)
Vanessa zdrowka zycze dla corci !
Panna migotka ja nie wiem,bo Vanessce wogole nie smarowalam niczym dziaselek,cale zabkowanie porzeszla łagodnie a jednego dnai nawet jej 4 zeby na raz wyszly! Mam nadzieje ze i Klaudia nie bedzie sie meczyc z zabkowaniem no i wszystkie dzieciaczki :-)
Ola takie pakowanko to sama przyjemnosc jak sie wie ze wracasz na "swoje" stare smieci ;-) I chyba sie cieszysz bardzo ze niania znow bedzie sie opiekowac Maksiem,i Maksio sie ucieszy .

reklama
Czesc Dziewczynki:-)
U nas pochmurno i burzowo ale i tak wyjde na spacerek, pewnie wybierzemy sie na Krupówki:-)
Mam do Was pytanko.. nie wiecie moze kiedy mozna przebić dziecku uszka?

Czesc
Vanessa niestety na sytuacje w przychodniacc to az mi brak slow...
Czym sie objawia u Zuzi ten poczatek zapalenia ucha??
Jakie krople przepisal jej larygolog??
Moja Ania dzis przez sen przez dluzsza chwile drapala sie po uchu.Ale spi normalnie,z jedzeniem nie ma problemow wiec moja mama uwaza,ze to na pewno nie zapalenie ucha.A jak bylam ostatnio z nia w przychodni to tez totalna porazka.Poszlam na dzieci zdrowe a tam jakis remont robia i chore i zdrowe przyjmuja w tym samym gabinecie.Lekarka nawet nie osluchala Ani a ja zpaomnialam o to poprosic.

mm81 objawiło sie to tym ze Zuzia zrobiła rano taką bardzo wolna kupke bardzo śmierdzaca ,poza tym była strasznie nie spokojna i strasznie denerwowała sie podczas jedzienia . A krople jej przepiscł
- maxitrol
-antotalgin

Hej:-)

My już po spacerku. Zapoznałam się dzisiaj z jedną mamuską co w chuście dziecko nosi. Spotkam się z nią któregoś dnia to mi pokaże na mojej Zuzi jak ją nosić. Zobaczę czy w ogóle moja niunia będzie chciała w niej przebywać. Jeżeli będzie zadowolona to kupię sobie i będę razem z wami chustowac się:tak:

Wczoraj wieczorem mała była bardzo marudna. Ale to raczej nie kolka tylko po prostu marudzenie bo zasnąć nie mogła. Dzisiaj już jest oki:)

Vanessa - ja też spotkała się ze znieczulicą w szpitalu jak były problemy z pępkiem niuni. Masakra też była. Ludziska nie chcieli mnie wpuscić bez kolejki. A zaznaczam że byłam z 3 tygodniowym dzieckiem !! Szkoda gadać:angry:

A co do zabkowania i gryzienia piasteczek to moj dzieciaczek robi to samo, lubi grysc nawet cumelek moze to juz taki okres kiedy nasze dzieci zaczynaja zabkowac. Ja nie wyjmuje jej raczki z buzi bo bardzo sie denerwuje.Ktoras dziewczyna pisala ze jej dziecko trzyma glowe z jednej strony, wybaczcie ze nie pamietam kto ale nie mam czasu do tego wracac bo moja mala caly czas domaga sie mojej uwagi, wiec ja mialam ten sam problem , glowka caly czas na lewo, ale obracalam ja zawsze na prawo jak spala troszke tak polezala i codziennie bylo lepiej teraz juz sama odwraca glowe na obi strony i spi raz tak raz tak ,kochane lepiej obracajcie glowki swoim pociechom zeby potem nie miec problemow pozdrawiam

A co do zabkowania i gryzienia piasteczek to moj dzieciaczek robi to samo, lubi grysc nawet cumelek moze to juz taki okres kiedy nasze dzieci zaczynaja zabkowac. Ja nie wyjmuje jej raczki z buzi bo bardzo sie denerwuje.Ktoras dziewczyna pisala ze jej dziecko trzyma glowe z jednej strony, wybaczcie ze nie pamietam kto ale nie mam czasu do tego wracac bo moja mala caly czas domaga sie mojej uwagi, wiec ja mialam ten sam problem , glowka caly czas na lewo, ale obracalam ja zawsze na prawo jak spala troszke tak polezala i codziennie bylo lepiej teraz juz sama odwraca glowe na obi strony i spi raz tak raz tak ,kochane lepiej obracajcie glowki swoim pociechom zeby potem nie miec problemow pozdrawiam
Ja własnie wczoraj rano byłam u pediatry i stwierdziła ze Zuzia tez przekrzuwia głowe na prawo . I poradził mi zebym owinełą paczke cukru w pieluszke i poprostu kładła koło głowy małej zeby nie odwracała jej w tamtą strone

reklama
My juz po wizycie pediatry.Lekarka stwierdzila,ze to furczenie w nosie Ani pewnie jest tla alergicznego.Ma to od miesiaca.A poniewaz drapala sie po uchu dosyc mocno wiec balam sie czy nie ma zapalenia.Wszystko ok.Osluchana i poogladana z kazdej strony.

Marlene a bylas z Nicole u pediatry albo lepiej u neurologa??W tym wieku chyba juz powinna dzwigac glowke.Moze potrzebne sa np jakies cwiczenia.Ania slabo podnosi glowke jak sie ja ciagnie za raczki do siadania.Ma za slabe napiecie miesniowe i chodzimy na rehabilitacje.

Do góry