reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Kerry wspolczuje Ci tego masowania.Moze sprobuj pod bardzo cieplym prysznicem masowac te zgrubienia.Cieplo bardzo pomaga a wydaje mi sie ,ze przy okazji troche lagodzi bol masowania.
Jak biore prysznic i mam jakies zgrubienia w piersiach to od goracej wody az mi mleko samo zaczyna sikac z piersi.
Mi polozna mowila,ze cieple oklady pobudzaja odblokowanie sie kanalikow a zimne hamuja torche laktacje.

Dzięki mm81. Własnie tak robię: po karmieniu kapusta chłodna, przed karmieniem ciepły prysznic i trochę odciągam, karmienie jak dalej czuję to znów ciepłe okłady i masowanie.

reklama
kerry kochana, współczuję, ja już kilka razy miałam nawał i myślałam, że z bólu zejdę, ale całe szczęście mam maść, która uratowała już kilka razy mnie i moją pierś, pisałam już o niej kiedyś, maść firmy Perfecta z serii M jak Mama, maść z wyciągiem z kapusty, naprawdę idealna i sprawdzona, jak tylko czuję, że pierś mi twardnieje smaruję pierś wałkując ją, nie z góry w stronę brodawki, a jedną ręką pod piersią drugą na i poprostu wałkuję, sprawia to trochę bólu, ale po chwili mleko zaczyna sikać jak szalone, pierś się schładza i staje się miekka, maść działająca cuda- POLECAM!!! Dax Cosmetics Perfecta Mama (Specjalny preparat do pielęgnacji biustu) - Kosmetykopedia - Stylistka.pl

Kerry współczucia z zapaleniem piersi. Najważniejsze, że już jest poprawa. Kapucha i gorący prysznic dobra sprawa. Mnie położna właśnie przestrzegała przed przeciągami bo można się na cacy zrobić. Wystarczy moment, zawieje cię i koniec. Może Cię gdzieś przewiało. Kochanego masz męża.

Jade może ćwiczenia Kegla Ci pomogą?

Kerry, współczuję problemu z piersią.... to musi być rzeczywiscie koszmarne przeżycie i mam wielką nadzieję, że niebawem przejdzie!!

U nas dziś dzień spraw urzędowych, odbieranie Peselu Mikiego, wpisałam go też w zusie do legitymacji, itd itp.
Mąż niby chciał ze mną jechać koniecznie a potem mnóstwo pretensji i uwag. Szkoda gadać.
Wydałam również mnóstwo kasy i jestem zła z tej okazji, a jutro chcę zaszczepić Mikiego więc kolejne koszty. Echhhhhhh!!

No witam po długiej nieobecności Majóweczki :)

My dzisiaj jedziemy na wieś na cały dzien. Mam nadzieję że pogoda chociaż troszkę się poprawi. Chciałabym z Zuzią poprzebywać na świerzym powietrzu bo tu w mieście to straszny syf jest.

Wczoraj z małą poszłam na szczepienie ale tego szczepienia nie miała bo ma biegunkę. W czwartek dostałam ja biegunkę a w piątek miała już i mała. Tylko że mnie puściło po dwóch dniach a ją nadal trzyma:-( Lekarka kazał dawać małej smektę. Mam nadzieję że pomoze.

kerry kochana, współczuję, ja już kilka razy miałam nawał i myślałam, że z bólu zejdę, ale całe szczęście mam maść, która uratowała już kilka razy mnie i moją pierś, pisałam już o niej kiedyś, maść firmy Perfecta z serii M jak Mama, maść z wyciągiem z kapusty, naprawdę idealna i sprawdzona, jak tylko czuję, że pierś mi twardnieje smaruję pierś wałkując ją, nie z góry w stronę brodawki, a jedną ręką pod piersią drugą na i poprostu wałkuję, sprawia to trochę bólu, ale po chwili mleko zaczyna sikać jak szalone, pierś się schładza i staje się miekka, maść działająca cuda- POLECAM!!! Dax Cosmetics Perfecta Mama (Specjalny preparat do pielęgnacji biustu) - Kosmetykopedia - Stylistka.pl

A ja już w ciąży używałam tego kremu. Raczej z powodu rozstępów niż bólów piersi. No i teraz też smaruję piersi ale czasami i tak bolą troszkę. Właśnie najwięcej mnie bolą jak jestem na dworze i jest chłodno. Na razie nie nabawiłam się zapalenia i mam nadzieję że się nienabawię.

My właśnie wróciliśmy od pediatry, Hania przybrała w 3 tyg. 1100 g:szok:, teraz w 6 tygodniu waży 5730 g, mały grubasek.
Dostaliśmy skierowanie do neurologa i ortopedy, szczepienie za tydzień, wykupiłam już szczepionkę sojarzoną.
Teraz mały owsiczek śpi, była bardzo grzeczna u pani doktor, zresztą lubi jak się coś przy niej robi.:happy2:
Wczoraj sprobowaliśmy seksiku, ale po wszystkim się rozpłakałam, czuję że jest szerzej niż było, jestem załamana i nie wiem czy pochwa jakoś choćby w małym stopniu się zwęży. Tz w środku było OK jednak przy wejściu tam gdzie mnie nacieli jest luźno, czasami nawet powietrze się przez to dostaje do środka:zawstydzona/y:
Dziewczyny poradźcie coś, czy to minie???
Moja szwagierka musiała robić rekonstrukcje pozrywanych mięśni pochwy bo było tak źle po 2 porodach. Czy mnie to też czeka??? Od niedawana ćwiczę mięśnie kegla, jednak to zadziała chyba tylko w środku. Martwię się.:sorry:

reklama
My właśnie wróciliśmy od pediatry, Hania przybrała w 3 tyg. 1100 g:szok:, teraz w 6 tygodniu waży 5730 g, mały grubasek.
Dostaliśmy skierowanie do neurologa i ortopedy, szczepienie za tydzień, wykupiłam już szczepionkę sojarzoną.
Teraz mały owsiczek śpi, była bardzo grzeczna u pani doktor, zresztą lubi jak się coś przy niej robi.:happy2:
Wczoraj sprobowaliśmy seksiku, ale po wszystkim się rozpłakałam, czuję że jest szerzej niż było, jestem załamana i nie wiem czy pochwa jakoś choćby w małym stopniu się zwęży. Tz w środku było OK jednak przy wejściu tam gdzie mnie nacieli jest luźno, czasami nawet powietrze się przez to dostaje do środka:zawstydzona/y:
Dziewczyny poradźcie coś, czy to minie???
Moja szwagierka musiała robić rekonstrukcje pozrywanych mięśni pochwy bo było tak źle po 2 porodach. Czy mnie to też czeka??? Od niedawana ćwiczę mięśnie kegla, jednak to zadziała chyba tylko w środku. Martwię się.:sorry:

madamagda ćwiczenia kegla działają na całość, trzeba tylko systematyczności. Głowa do góry będzie dobrze. Ja też się boję pierwszego razu bo to przecież mój drugi poród był.

Do góry