reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

chyba rzeczywiście pójdę do lekarza.
Widzę, że temat chrztu jest teraz na topie :-) Hmmm my nie wiemy kiedy ochrzcić bo siostra mojego męża jest w irlandii i wraca dopiero w listopadzie, jest chrzestną a starszego ale i tak chciałabym aby była na chrzcie Bartusia. Specyfika jej pracy nie pozwala na przyjazd w weekendy, zresztą przyjeżdża we wrześniu na wesele koleżanki, a nie chę jej narażać na koszty biletu, które teraz strasznie zdrożały.Ale w listopadzie mały będzie miał już 5 miesięcy.
Dziewczyny myślę, że ksiądz nie ma prawa zabronić chrztu dziecka jeśli rodzice są bez ślubu czy mają tylko cywilny. Mój ksiądz z parafii u rodziców wogóle nam nie robił problemów ale tu w Opolu zdażały się już przypadki odmowy. Dla mnie to bezczelne, tym bardziej że drugi ksiądz nie odmawia. Przecież taka odmowa to jest odmowa dziecku a nie rodzicom. Jestem katoliczką ale czasem ręce mi opadają jak widzę jak księża traktują ludzi.
Kubusia chrzcilismy jak miał trzy miesiące nawet niecałe, impreza na 23 osoby w lokalu, fajnie było. Teraz korzystając że mamy duże mieszkanie zrobimy w domu z pomocą babć lub jakiegoś cateringu. oOsób będzie minimalnie 10 maks 20-22. Robilismy juz imprezy ale dla maksimum 13 osób, no zobaczymy jak to wyjdzie.
Miłej niedzielki, idę do przychodni.

reklama
Kerry, nie wiem, jak to po polsku sie nazywa, ale tutaj ja zlapalam "thrush",zapalenie grzybiczne, cos jak plesniawki u dziecka, ale na piersi matki moze sie przeniesc, wlasnie taki przeszywajacy bol powoduje, czasem swedzenie, i trzeba leczyc antybiotykiem.
My juz Isabelle ochrzcilismy, poki jeszcze moja mama byla, padlo rowniez pytanie,kiedy bierzemy slub, bo przeciez w grzechu zyjemy... Ale niunia ochrzczona, to najwazniejsze.
A to jej zdjecie

Załączniki

• DSC_0274.JPG
    DSC_0274.JPG
    132,4 KB · Wyświetleń: 28
Skoro temat chrztu na topie to my chrzcimy niunie za tydzień :tak:co do tematu chrztu i braku ślubu kościelnego to mnie nie zjedzcie ale ja wcale nie uważam że to aż takie dziwne że niektórzy księża odmawiają bo to tez takie wybieranie sobie sakramentów przez rodziców chrzest tak a ślub kościelny nie poza tym weźcie pod uwagę to że to rodzice wychowują dziecko w wierze katolickiej a wychowanie to też przykład skoro sami żyją w grzechu z punktu widzenia kościoła to wcale nie jest takie proste nie oceniam nikogo ale radziłabym popatrzeć na to wszystko czasem też od drugiej strony

kerry lepiej zmykaj do lekarza nim rozhula się u Ciebie to paskudztwo na dobre:tak:

Niestety nie udało mi się dostać do lekarza był na wyjeździe. Idę jutro z samego rana. Pierś strasznie boli i zaczerwienienie zwiększa swoją powierzchnię.

Gloria przestraszyłaś mnie tym zakażeniem grzybicznym:-(

Puchatka ja się zgadzam z Tobą jeśli chodzi o wychowanie i że nie możemy traktować sakramentów ani przykazań wybiórczo. Chodziło mi o to, że przecież nie każdy mówi z góry nie ślubowi kościelnemu. U nas to po prostu kwestia czasu. Myślę, że w przyszłym roku uda nam się wziąć ślub kościelny (mamy cywilny)i dzielić się radością też z bliskimi i znajomymi co wymaga jednak przygotowań.
Przyznasz mi jednak rację, że nie każdy duchowny jest duchownym z prawdziwego powołania. Na szczęści jest dużo księży i duchownych, którzy nie odstręczają od kościoła a wręcz przeciwnie.Oby było ich więcej.

Czesc Dziewczyny.:)

My juz w warszawie, weekend byl super, szczegolnie dzisiejszy dzionek, ze wzgledu na piekna pogode. Caly dzien na dworku.

Kerry - ja bym poszla do lekarza

Puchatka - zgodze sie z tym co napisalas odnosnie chrztu... chyba po czesci masz racje...

MM - to "rozklad dnia" Twoja Ania ma super! Z tego co piszesz, to masz naprawde spokojnie!

Dziewczyny - ile mleka trzeba odciagnac na jedno karmienie? Ile dziecko zjada za jednym razem majac miesiac, a pozniej dwa, trzy, cztery?

Lania niby rozklad dnia mamy super ale cos od kilku dni Ania marudzi.Dzis bardzo malo zjadla.O 6 zjadla z obu piersi,o 9 butle dostala i ok 11-12 zjadla moze ok 60ml a porcja na nia to 150.Jak sie obudzila o 16 to zjadla 160ml.O 18 wypila ok 80 ml herbatki a pozniej zjadla moze 80 ml mleka podzielone na dwa podania.A kiedys to jadla i jadla.
Niestety zmienila sie tez czestotliwosc kupek.Kiedys bylo ok 8 dziennie a teraz jedna mala na 4 dni.

Mam pytanie.Chce kupic podgrzewacz do butelek i zastanawiam sie jakiej firmy wybrac.Moze cos doradzicie???

reklama
Witajcie.
Wczoraj był udany dzień, bo prawie cały czas spędziłyśmy na spacerku :-)

Mm81, ja mam podgrzewacz Canpol i jestem bardzo zadowolona.

Wczoraj jakoś tak smutno mi się zrobiło, a nawet się popłakałam, bo pomyślałam sobie, że moja córeczka tak szybko rośnie, co jest nieodwracalne. Drugi raz już się nie powtórzy to, co jest teraz. Tak mi się jakoś przykro zrobiło, że postanowiłam kupić kamerę, bo jednak zdjęcia nie zawsze wszystko oddają.

Do góry